• Plärtan

    Tråkigt liv som förälder? Vad hittar ni på...

    Min son är äldre än ditt barn, han är 2 år. Jag klarar inte heller av att bara vara hemma! Vi hittar på en massa grejer ihop, hälsar på kompisar, har picnick, solar/leker i parken, lekland, badhus, grillar. Jag försöker tänka rättvist med våra utflykter, ibland åker vi på något som är mest roligt för honom (lekland) sen en annan dag får han följa med på något som mest är roligt för mig (ikea..;) ).

    Det handlar mycket om inställning tror jag. Man ska inte krångla till det så mycket. Jag packar en väska med några blöjor och lite mat, sen tar jag med mig sonen ut och ser vart vi hamnar.

    Jag vill inte dela upp mig i "mammaliv" och mitt vanliga liv, utan mixar ihop allt till vårt liv bara. Sonen har t.ex fått följa med mig till skolan flera gånger. Man ska ju inte vara kompis med sitt barn i den bemärkelsen att man är gränslös och curlande, men jag och min son är kompisar! Jag älskar att umgås med honom och laga mat, städa, lyssna på musik och leka ihop!

    Ett annan grej man kan tänka på om man vill ha ett roligt liv som förälder, är att lära barnet från början att man kan sova överallt. Blir mycket smidigare om barnet somnar i sin vagn när man är på grillfest t.ex än att man måste gå hem kl 19 för att han/hon måste sova i sin egen säng.

Svar på tråden Tråkigt liv som förälder? Vad hittar ni på...