Inlägg från: CorinnesMamma |Visa alla inlägg
  • CorinnesMamma

    fråga om melatonin

    Min dotter från Melatonin 3mg, sedan november 2010, dock inte pga insomningsbesvär, utan för att hon liksom Kaffemammans son vaknar & är vaken flera timmar mitt i natten. Läkaren på Astrid Lindgren förklarade (precis som ni alla här inne redan vet) att Melatonin är ett kroppseget hormon, och vissa barn producerar för låg nivå = sömnrubbningar. Ett tillskott av melatonin hjälper kroppen att "komma in i rätt dygnsrytm" igen. Har även förstått att det har effekt även vid insomningsbesvär. 
    Vissa nätter fungerar melatoninet toppen, och vissa nätter så fungerar det sisådär. Hon har slutat vakna vid 02 för at vara vaken till 05, nu vaknar hon däremot gärna vid 05 för att starta dagen. Detta gör att hennes nattsömn endast blir ca10 timmar (hon är snart 1½år) och hon skulle behöva 1-2timmar sömn till per natt, men det verkar vara omöjligt att få till.

    Förskolan är oförstående med att hon behöver sova så länge hon kan efter lunchen och till min stora förvåning så VÄCKER de henne för de anser att hon ska vakna. Idioti!!!!! Nackdelen med att hon sover för lite på dagen, är att hon blir trött redan vid 18 på kvällen, dvs direkt efter middagen, och ofta så somnar hon liggandes i soffan/på golvet och det är omöjligt att hålla henne vaken (detta då innan hon ens hunnit få sitt melatonin). Och det i sin tur leder till att hon vaknar ÄNNU TIDIGARE följande morgon. Och vipps så blir det en ond cirkel. 
    Om hon får sova 2timmar efter lunchen (mellan ca12-14) så grejar hon att vara vaken till 19:30, och då får vi alla sova till bortåt 05 istället för 04...
    Till saken hör att hon har en resurs på förskolan, som jobbar heltid, så det borde väl inte vara så svårt att låta min dotter sova och missa melliset, för att sedan äta mellis med sin resurs när hon väl vaknat?! 

Svar på tråden fråga om melatonin