• mamatobe

    Vi med barn som har diagnos Periodisk feber.

    Crp tar de på vårdcentralen på ett litet kick!
     

  • mamatobe

    Hej!
    Sökte på periodiskt feber och hittade denna tråden! Min dotter har periodisk feber. Hon fick det vid 2 års ålder och nu är hon 5,5 år. Vi blev också runtskickade i många omgångar innan läkarna hade uteslutit allt annat. På vårdecentralen hade de aldrig hört talas om pfapa eller periodisk feber, men nu kan de desto mer! INgen utredning är gjord egentligen, men "allt annat" är uteslutet. (De de vill utesluta är leukemi.) Många pencillinkurer helt  i onödan  och en väldig massa nålar har Rebecka fått stå ut med... Hon visar inget i halsen så läkarna har utgått från att det varit urinvägsinfektion då snabbsänkan är så hög när hon har feber.

    Vi har lärt oss att leva med de här feberintervallerna och jag har varit föräldraledig med lillebrorsan, men nu har jobbet börjat igen:( Vi trodde att febern växt bort för mellan maj (-11) och november (-11) så hade hon inte feber en enda gång. Annars har det varit på dagen tre veckor mellan. MEN! I november fick hon vattkoppor och som över en natt kom febern tillbaka, nu med två veckors mellanrum!! Är det någon av er som hört talas om det här? Eller någon som blivit bra av att operera bort mandlarna? Jag har läst en utredning där 30 barn med pfapa var med och 8/10 blev bra. Men 30 barn är inte många i en studie.. Hmmm Vad göra? 

    Mitt tips är:OM ni själva känner på er att det är pfapa så vägra pencillinen innan en bakterie påvisats! OCH! Fråga rakt ut om er läkare vet vad pfapa eller periodisk feber är, vet de inte det så är det dags att läsa på!!!

Svar på tråden Vi med barn som har diagnos Periodisk feber.