• TheCoopers

    fel av dagis

    Sånt gör mig så illa berörd ! Du ska skälla ut pedagogerna , prata med pojkarnas föräldrar - kräv ett möte på dagis med pedagoger + dessa föräldrar . Anmäl till rektorn och sen BYT dagis !

    Din dotter var fantastisk som försvarade sig !

    Kram och lycka till !


    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    emmawenner skrev 2011-02-15 09:31:04 följande:
    Amen herregud! Du kan inte kalla detta för våldtäkt. Då vet du inte vad det är, inte heller hur en 5-åring är. Jag säger inte att det är ett bra beteende eller hälsosamt heller för den delen, men våldtäkt!? Pojkarnas beteende måste följas upp (för sättet det gick till på är tokigt )och dagisets personal ska anmälas. Något är tosigt men vi pratar om små barn som knappt vet vad en snopp eller snippa är, därför ska det undersökas.
    Jo det är en våldtäkt , för de har våldfört sig på flickan och stoppat in saker i snippan på henne under våld och tvång . Sen att de inte "förstår" vad de gör det är en helt annan femma . Men jo de är våltäkt eller försök till våldtäkt .

    Tyvärr finns det flera fall av väldigt unga barn som fullbordat våldäkter på andra barn ... det är INGET man ska vända ryggen . Det är en enorm varningssignal !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    viseversa skrev 2011-02-15 09:35:57 följande:
    Håller med. Visst fan är det våldtäkt. Och att vissa påstår annat gört mig ännu mer förbannad. 
    Jag tror folk reagerar på ordet våldtäkt och man antar att det är något man inte kan utföra som ett barn . Det är för hemskt att tänka i de banorna . Det kan jag absolut förstå .. Men man får också se det till hur flickan har upplevt händelsen , nerdragen av två killar som försöker sticka in saker i underlivet på henne .
    Om personen är 5 eller 15 har nog inte så stor betydelse på hur kränkt , ledsen , rädd hon var . Man kan inte blunda för saker som är obehagliga bara för att de utförs av barn .

    Klart att "straffet" inte blir detsamma som en vuxen men man kan inte avfärda allt som nyfikenhet .. det där är inte normal nyfikenhet ..

    Det finns ju tom barn som dödar , misshandlar andra barn så varför skulle de inte kunna våldta ngn ?
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    morochmer skrev 2011-02-15 09:53:55 följande:
    För att våldtäkt är  att mot en persons vilja, tvinga på denna samlag eller annan jämförbar sexuell handling.
    Tror du att dagisbarnens avsikt var att ha sex med sin kompis?
    Måste man ha en avsikt för att det ska anses vara våldtäkt ?

    Det behöver inte heller röra sig om ett samlag utan det räcker med "en jämförbar sexuell handling", exempelvis penetrering med främmande föremål, tvång till oralsex eller beröring av könsorganen .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    morochmer skrev 2011-02-15 10:00:14 följande:
    Då tolkar vi det olika. Jag tror att pojkarna har sett/hört/upplevt något som fått dem att prova det här. Hade de upplevt/sett/hört något om ett öra så kanske de skulle försökt stoppa pennan där. Nu var det snippan och det är än mer oroväckande.
    Att dra av någon byxorna , hålla fast och tvinga sig på ngn annan sexuellt är bra mycket allvarligare än att sticka in en penna i örat . Dessutom är de två som gör det ... det är också oroväckande . Det är inte en kille .. utan två som pratat ihop sig om vad de ska göra .
    De kan säkerligen ha upplevt något som får dem att agera så och det behövs naturligtvis utredas .. men det fråntar inte allvaret i situationen och hur de har påverkat flickan .

    Om en 7 åring dödar en 5 åring pga denna 7 åring själv blivit misshandlad så är det ju oerhört tragiskt . Men det är fortfarande mord och 5 åringen är fortfarande död ...
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    morochmer skrev 2011-02-15 10:15:21 följande:
    Ja, men är en handling automatisk sexuell för att en snippa är inblandad?
    Jag tror dock att den här diskussionen ska tas någon annanstans och så kan vi fokusera på det hämska som hände ts barn och vad som eventuellt har förorsakat det.
    Ja det är det naturligtvis .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    morochmer skrev 2011-02-15 10:18:10 följande:
    Ja, men det gör inte jag. Jag misstänker att pojkarna också kan vara offer för något/någon.
    Du förstår det inte just nu men senare kanske du kan se det i ett större perspektiv.
    Många förövare har själva varit offer på ett eller annat sätt . Det minskar ine skadan de själv åsamkar .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Insatt skrev 2011-02-15 12:56:38 följande:
    Du skulle ha hälsat fröknarna att hon lärt sig detta av det svenska samhället. Man ska nämligen helst försvara sig med näbbar och klor mot sexuella övergrepp för att få förövarna dömda.
    ?
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Insatt skrev 2011-02-15 13:27:54 följande:
    Jag inser att jag var extremt otydlig, men menar bara att det är RÄTT att försvara sig mot sexuella övergrepp och att det inte är bra att lära en 3.5 åring att hon gör fel som försvarar sig. Skulle det hända nått liknande när hon var stor och hon då gör som sina gamla fröknar säger och inte försvarar sig så kommer hon få frågor om det i rätten! Nuförtiden ska ju ett "Nej!" räcka, men det var ju ett ganska nytt rättsfall där det inte ansågs räcka med ett nej för att killen skulle förstå, då måste man även göra fysiskt motstånd. Det är BRA att göra fysiskt motstånd, det är RÄTT. Man ska fan inte få skäll för det och föräldrarna ska inte få frågor om var hon lärt sig det. Det är ju som att gnälla över att en unge lärt sig alfabetet och fråga surt var hon lärt sig det.
    då är jag med !

    Min dotter fick också skäll på förskolan för att hon puttat en tjej . Det visade sig senare att hon tagit stryptag på min dotter och spottat henne i ansiktet !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Insatt skrev 2011-02-15 13:44:59 följande:
    Ja herregud... jag måste nog få koll på mitt temprament innan jag skaffar barn inser jag annars kommer jag att få hjärnblödning över alla idioter som ska ha äran att ta hand om mina guldklimpar.
    Jag skulle ALDRIG skälla på mitt eller något annat barn som begår en nödvärnshandling. Det har man rätt att göra även efter att man blivit straffmyndig.
    Yes jag har fått andas djupt många gånger kan jag lova ! Fy fan va förbannad jag blivit emellanåt ... sen får jag bara påminna mig själv om att de är barn .. men pedagogerna däremot är vuxna och de BÖR veta bättre än så !

    Jag tänker inte uppfostra mina barn att inte försvara sig ! Ger någon sig på dem så har de rätt att ge tillbaka ... jag är ledsen men försökte någon strypa mig så hade jag inte bara gått därifrån .
    Därför förväntar jag mig inte att mina barn ska vända andra kinden till i alla situationer .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Anonym (pedagogen) skrev 2011-02-16 07:16:08 följande:
    Ett väldigt vanligt fel. Barnen har INGEN skuld i detta. De har gjort FEL, men ansvaret är den vuxnes. Behöver inte finnas något värre i detta än NYFIKENHET från barnen, MEN de vuxna ska lära barnen vad som är RÄTT. Ringa pojkarnas föräldrar ska man INTE göra. De har INGET ansvar för barnen, då de är i förskolans vård. Förskolan MÅSTE ta tag i det. Annars kontaktar man REKTORN. Först om pojkarna UPPREPAR detta, kan man börja forska i om de sett eller varit med om något onormalt.
    Men lägg ner !! Vaddå INTE ringa föräldrarna ??? Det är väl för fan mina barn även när de är på förskolan ?
    Det är JAG som är förälder och JAG som uppfostrar mina barn . Jag vill självklart veta OM mina barn har slagit någon eller petat upp något i stjärten på ett annat barn .
    Mina barn är ALLTID mitt ansvar .
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden fel av dagis