• Anonym

    fel av dagis

    Jag har bara läst TS och sista sidan, men min spontana tanke är att det är precis den här typen av fall som SKA anmälas till soc. Både din dotter och pojkarna behöver få prata med välutbildade barnpsykologer, och personligen tycker jag att någon ska ta en titt på förskolans rutiner och utbildning av personal.

    Nu vet vi inte exakt vad som hände - jag gissar att pedagogerna missade upptakten till det hela - men det är helt klart så att någonting har gått fel i pedagogernas hantering av situationen. Även här tror jag att en barnpsykolog är bäst på att försöka utröna vad som hände och varför, och sedan kan komma med förslag på hur man går vidare.

  • Anonym

    har oxså bara läst ts

    är barnet på dagis idag?
    jag tycker inte din dotter gjorde fel hon förvsarade sig så man ska,

    men pojkarna måste lärt detta från nånstans dom behöver hjälp så detta ej händer igen.

  • Anonym
    morochmer skrev 2011-02-15 10:13:34 följande:
    Det var gott om fördomar där. Ruska av dig ilskan så kanske du blir mer öppen för att tolka andra människor rätt.
    Fast du säger ju emot dig själv och påstår mellan raderna att det inte är våldtäkt när det gäller nyfikna barn! Kan då fråga om du hade tyklt samma omd et var DITT barn som fått en penna uppkörd i slidan eller rumpan?
  • Anonym

     Det är några som ifrågasätter om det här är sant, hur pojkar kan få för sig något sånt o.s.v. Jag är förskollärare, och kommer ihåg att det hände något liknande på ett dagis jag jobbade. Fast det var inte någon fasthållning, utan en pojke som försökte övertala en flicka att stoppa upp en pinne i snippan.
     Så det handlar säkert delvis om nyfikenhet, även om man tycker att det är hemskt av pojkarna, men de är också barn och allt ansvar ligger på fröknarna. Pojkarna ska inte polisanmälas tycker jag, däremot borde kommunen polisanmälas som har för stor barngrupp så inte fröknarna hinner ha koll. Och "pedagogerna" borde avskedas som anklagar flickan, det är fruktansvärt att de ens kan tänka så.
     Tyvärr kommer jag ihåg när det här hände på förskolan jag jobbade på, att flickan blev mer eller mindre anklagad som den som hittade på det hela - hemskt att skulden ska läggas på flickorna!

  • Anonym
    Peecock skrev 2011-02-15 10:32:15 följande:

    Klart jag vet att det kan hända, men jag tänker inte tänka på det ! Det är mkt skit som kan hända, skulle jag tänka på allt skit som KAN hända skulle jag förmodligen må väldigt dåligt eller vara sjukt misstänksam.
    Jag anser inte att jag genom detta tänkandet bidrar till att fem åringar förgriper sig på sina kompisar.


    men visst ett väldigt bra sett att lösa hemska saker på. Nämligen att blunda för det och låtsas som det inte händer. Grattis du är min nya idol(obs ironisk)
  • Anonym
    Peecock skrev 2011-02-15 10:41:16 följande:
    Vad ska jag göra åt den här saken menar du? Just nu...i detta ögonblick!
    Varför skriver du ens i den här tråden?
  • Anonym
    Peecock skrev 2011-02-15 10:43:44 följande:
    För att någon svara på min kommentar ! Varför skriver du?
    Men varför skrev du från början. Hur hjälper du ts utsatta dotter?
    Kommer in här och ifrågasätter om det ens är sant och att sådant inte händer i din värld. Visa medkänsla eller gå.
  • Anonym
    Livisu skrev 2011-02-15 10:54:26 följande:
    Oj, finns det verkligen folk som tycker att pojkarna ska anmälas?? Det är BARN! Inga våldtäktsmän!
    Anmälas kanske dom inte ska mer än att man kanske ska ha samtal på BUP med både barn och föräldrarna då det är allt annat än okej och framförallt allt annat än normalt beteende. Felet kanske inte ens ligger hos barnen i sig utan hos deras föräldrar. Vem vet? Endast dom själva. Hoppas ts kommer in i tråden snart i alla fall och ger oss svar.
  • Anonym

    tycker det är personalen man ska skylla på inte barnen. vart var dom när allt det här hände?? skulle det vara min dotter detta hände så hade jag anmält...

  • Anonym
    Anonym (arg mamma) skrev 2011-02-14 15:54:50 följande:
    ida ringde dagis och ville att jag skulle komma dit och prata med dom, när jag kommer dit så säger fröknarna att min dotter (3,5 år) har slagit och sparkat två pojkar (5 år).  dom undrar vart hon lärt sig detta, då frågarna jag om dom vet varför hon slog dessa pojkar och då kommer hela historien fram, det visar sig att dessa pojkar har dragit ner byxorna på min tjej och försökt trycka in en penna i henne och att hon då slagit och sparkat dom för att komma loss och vad gör då dessa idioter till fröknar, jo dom skäller på min dotter, hur dumma i huvet får man lov att vara egentligen. när jag kom dit så var min dotter jätte ledsen och helt i upplösningstillstånd... jag blir så jäklar förbannad, hur kan man agera som fröknarna gjorde.. jag är jätte glad att min dotter sa ifrån och kämpade emot för sånt beteende som pojkarna visade 'är fan inte okej... undrar nu hur andra skulle ha gjort i mitt läge,, hade ni tyckt som jag att pojkarna ska bestraffas eller som fröknarna att det var min dotter som gjorde fel???



    Vad gjorde du då? vad sa du?

    Ush.. Jag bävar inför liknande situationer. Jag är så impulsiv utav mig och en riktig hökmamma, skulle det komma fram att min dotter behandlats på fel sätt på något vis, skulle jag med all säkerhet gå dit raka vägen och knocka fröken.

    Jag måste lära mig handskas med min reaktion inför kommande år.
    Min dotter är tre år gammal. nu OCH skulle jag ha varit med om samma sak, att en idiot fröken ställer frågan "vart har hon lärt sig det" till MIG om min dotter försvarar sig när någon försöker sticka in en penna i henne..

    ja jävlar i mig vad det hade blivit liv.
    herre min gud.. jag hade både gått till rektor och tidningen och dessutom lämnat både de ena och det andra spåret efter mig på dagis.

    hemskt att behöva reagera på detta vis. men det värsta jag vet är inkompetent personal på fel plats!!

    USH!!!

    Jag har tur att min dotter har världens bästa personal. Men hon ska ju byta till en störra grupp snart, och jag vet att det finns den ena och den andra som inte är den bästa på den förskolan som jag sett med egna ögon, tex rycker bort spadar från barn och dom inte lyssnar osv.

    Gud .. jag skulle då komma i samma stund där någon använder sig av våldsamma rörelser på min dotter, tex sliter tag i henne eller rycker. Tror eld  skulle spruta ur ögonen på mig.
Svar på tråden fel av dagis