Inlägg från: Patricia84 |Visa alla inlägg
  • Patricia84

    Finns det ingen som INTE känner anknytning till sitt barn? Alla verkar så lyckade...

    koalabjörn skrev 2011-09-21 17:07:48 följande:
    Jag vet några fall där föräldrarna inte har anknutit till sitt barn och i princip ångrat sig, men det gäller BIOLOGISKA barn.

    När det gäller adopterade har jag aldrig hört det. Adoptivföräldrarna har kämpat hårt och länge för sina barn, och det har inte alltid alla som har biologiska barn gjort. Vissa biologiska barn är ju rent av "misstag" och då kan vissa föräldrar ha svårt att knyta an. Likaså biologiska barn till missbrukare, psykiskt sjuka, socialt utsatta ..  Men man adopterar inte av "misstag" .

    VARFÖR söker du efter misslyckande-historier hos just adoptivfamiljer? Gör du en seriös studie av något slag?

    blir lite trött.....zzzzzz.....Obestämd
    Oj, vad olika familjesituationer vi träffat på!

    Jag känner bara till EN adopterad som fått komma till en bra adoptivfamilj som faktiskt bryr sig om den. Jag känner bara vuxna adopterade, sådana som blev adopterade på 80- och 90talet, var det annorlunda då?

     
  • Patricia84

     Jaha, ok, när började man med obligatoriska föräldrautbildningar då? Var det kanske inte lika noga med vem som fick adoptera då heller?

  • Patricia84
    en glad skrev 2011-09-23 01:22:39 följande:
    Obligatoriska föräldrautbildningen kom 2005 ... och krav på medgivandutredning har alltid funnits men kanske inte så genomtänkta då som nu. Men viktigaste skillnaden tror jag handlar om att adoptivföräldrarnas kunskapsnivå har höjts, de är bättre förberedda och, vilket inte alltid var fallet förr, de åker och hämtar sitt barn i ursprunglandet och får därmed en bättre känsla för ursprungets påverkan ...
    Ja, för när man läser här på FL om adoptivfamiljer, och jag är inne och kollar en del, verkar det vara väldigt fina människor som är väldigt upplysta om anknytning och som verkligen anstränger sig, som adopterar. Kanske utredarna inte var så noggranna förut?

    De familjer jag känner till har förresten hämtat sina "barn" i hemländerna, så det handlar nog inte om det...
  • Patricia84
    mikroE skrev 2011-09-27 14:21:12 följande:
    What? Jag känner massor av adopterade som är födda på slutet av 70 talet och början av 80 talet, alla har bra familjer som bryr sig om dem. Stackars dina vänner! Jag känner dock en person som hade svårt att knyta an till mamman men som det funkade bra med pappan. Hon hade inte en vettig relation med sin mamma förrän hon var i övre tonåren men hon har det idag.
    Ja, det är nog väldigt olika då =) de flesta personer jag träffat på har, som sagt, verkligen INTE haft några bra familjesituationer! Så jag har ju hela tiden byggt min uppfattning om adoptioner efter det. Men det kanske bara är några få som haft väldig otur då...skulle vara skoj att träffa på några fler som haft en bättre uppväxtmiljö som adopterade.
Svar på tråden Finns det ingen som INTE känner anknytning till sitt barn? Alla verkar så lyckade...