• Apolline

    närståendeadoption..

    Pfft, var som när vår adoptionsutredare från kommunen ville att vi skulle skicka in ett läkarintyg. Jag frågade om det skulle gälla mig, frun eller sonen, och vad som skulle framgå av det, men det visste hon inte. Inte lätt att vara tillmötesgående då.

    Vi behövde aldrig ligga på Tingsrätten, däremot tjatade vi en del på kommunen och poängterade hur viktigt det var att de snabbt gjorde klart sin utredning. Till Tingsrätten skrev jag bara ett sånt här medgivande (och det godkändes direkt);

    Medgivande till närståendeadoption.
    Jag är biologisk mamma till XX som kom till genom IVF med anonym donatorsperma i Danmark. Faderskapsutredningen är initierad hos Familjerätten i YY Kommun och kommer att läggas ned.
    Det är mitt önskemål att min fru ZZ snarast möjligt får adoptera XX så att även hon blir hans juridiska förälder och vårdnadshavare, med alla rättigheter och skyldigheter som det innebär.
    Med vänlig hälsning

  • Apolline

    Grattis till er Smultronbål! Skönt att ha det avklarat. Men faderskapsutredningen var redan nedlagd? Jag har precis kontaktat familjerätten för att få träffa en handläggare innan tvillingarna kommer. Vi har ju flyttat, men hoppas det kommer gå snabbt nu eftersom vi redan har ett gemensamt barn. Och jag är rätt säker på att vi inte är det första fallet i den här kommunen. Men mycket verkar handla om vilken person som får ens ärende...

Svar på tråden närståendeadoption..