Inlägg från: Anonym (Svampen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svampen)

    Diskussionstråd för oss med Vestibulit!

    Jag har inte vesibulit men besväras av vestibulitsmärtor till följd av upprepade svampinfektioner (konstant i över 2år) som har gjort min slemhinna så otroligt skör att beröring tolkas som smärta av min kropp. Jag har inte ont på det typiska punkterna för vestibulit utan i de områden där min slemhinna varit söndertrasad under en längre tid. Jag har provat det mesta under dessa år men då jag inte kommer ur den onda cirkeln av svampinfektioner är det svårt att koncentrera sig på samlagssmärtorna. Lusten har helt försvunnit då jag bara relaterar sex till något smärtsamt och negativit. Att ha sex utan penetration hjälper inte, även om min man är mycket stöttande och inte ställer några som helst krav känner jag mig fruktansvärt otillräcklig. Jag vill helst inte kännas vid min egen kropp från midjan ner till låren. Jag vill bara glömma bort det området. I och med detta har jag utvecklat vaginism då hela min kropp verkligen inte vill vara med. Jag har i vanliga fall bra kontroll över mina bäckenbottenmuskelatur men i intima sammanhang tappar vi helt kontakten och min kropp lever sitt eget liv.

    Dom få perioderna jag har varit svampfri  (inte längre än 3-4veckor i sträck) har vi koncentrerat oss på att förbättra min situation. Vid ett par tillfällen har jag lyckats haft ett smärtfritt samlag med penetration men det har krävts stor planering. Bla. har jag skött förspelet ensam hemma för att minska kravet på att känna lust och räcka till. Maken har fått komma hem när jag varit "redo". Efter det har vi bedövat med xylocaingel och bara använt oss av den ställning som fungerar bäst för mig. Innan penetration har vi även behövt lura musklerna i slidan genom att antingen trötta ut dom genom knipövningar så att muskelförsvaret inte hinner reagerar vid penetration eller genom att långsamt, med fingrar, vänja kroppen vid "utvidgning".

    Jag har ett väldigt bra stöd via landstinget där jag bor då dom tagit mina problem på allvar. Jag har en läkare jag kan komma till när det kör ihop sig, jag och min make går hos en kurator var för sig för att kunna ventilera frustrationen och besvikelsen över situationen (självklart pratar vi med varandra också). Jag går även regelbundet hos en specialutbildad sjukgymnast som töjer min bäckenbotten via äntarmen och slidan.

    Men trots detta "pådrag" kvarstår problemet, som just för tillfället handlar mest om mitt bristande intresse för närhet överhuvudtaget. Jag har gett upp. Jag orkar inte ladda för ett nytt försök, att hoppas på att det inte ska göra ont, bli besviken och ledsen när det blir ett bakslag. Det är enklare att inte ge sig in i leken så att säga. Detta är otroligt svårt för min make som ser mig lida samtidigt som han brottas med sina egna känslor, han vill så gärna vara nära mig på det sätt som i många relationer ses som absolut självklart.

    Just nu har jag en väldigt dålig period. Jag känner mig som ett missfoster, att ha sex är väl det mest naturliga som finns!? Måste bara säga att jag är glad att jag har delar av mina besvär "på papper" i form av provsvar som gång på gång visar på svamp och andra bakterier som måste behandlas med antibiotika. Hade jag inte haft dom hade jag trott att allt suttit i mitt huvud. Även om jg förstår mina besvär och hur dom uppkommit kan jag inte låta bli att känna mig så fruktansvärt trött på mig själv.

    Att ha spontant, smärtfritt sex utan planering och tankar som plågat mig flera dagar innan det är dags känns som en helt orimlig tanke, det kommer helt enkelt aldrig att inträffa =/

    Förlåt nu vart det långt.. Men detta är en del av min lilla historia.

  • Anonym (Svampen)
    Anonym (Morris) skrev 2011-04-17 20:57:46 följande:
    Gråter Usch vad jobbigt du har det! Känner verkligen med dig och känner igen mkt! tex att känna sig otillräcklig, onormal och att man ger upp för man inte orkar att bli besviken igen.. Jag har också min femtioelfte svampinfektion nu och vi har inte haft sex på typ en 5 veckor, jag orkar bara inte för att jag veeeet att det inte blir bra att ha sex när man har svamp. Vad gör du när du har svamp så ofta. Tar du Fluconalsol eller? För man skall väl undvika typ Pevaryl, gör väl bara det hela värre! Har du provat Membrasin som är ett naturläkemedel mot torra slemhinnor..några känner att det blir bättre med det!
    Men du är INGET missfoster! Vi är många med detta problem. Och de flesta blir bra igen säger min gynekolog. Det kommer att bli bättre!
    Tack för ditt svar. Det känns väldigt skönt att jag inte är ensam i den här situationen, men samtidigt hemskt att så många brottas med dessa känslor och besvär.
    När jag får mina "skov" äter jag fluconazol. Men jag äter det ibland även när jag inte har en infektion i förebyggande syfte, enligt min läkares ordination. Trots detta brukar svampen komma tillbaka under tredje veckan utan tabletter. Jag börjar tycka det är obehgagligt. Det är nyttigt att äta antibiotika så mycket under en så lång tid. Tänk om jag skulle bli resistent!

    Membrasin har jag inte provat. Ska läsa på lite om det nu tänkte jag. Annars har jag nog provat det mesta. Äppelcidervinäger, grapefruktkärnextrakt, äta mindre socker. Sover alltid utan trosor och brukar gå utan när jag är hemma. Är lite inne på om jag ska prova candidadieten, att verkligen försöka svälta svampen. Men just nu har jag som sagt en dålig period och är inte motiverad till så mycket alls, vill bara glömma bort det.

    Hur hanterar du din svampinfektion?
Svar på tråden Diskussionstråd för oss med Vestibulit!