Inlägg från: Mumu |Visa alla inlägg
  • Mumu

    När försvinner alkoholen ur bröstmjölken?

    Hehe... Jag frågade samma fråga för ungefär sex år sedan och då blev det livat på Familjeliv, kan jag säga ;-D... Men tiderna förändras som tur är. 

    Det viktigaste är att skilja på procent och promille. Om du dricker vin så kanske det ligger på runt 13%. Alkoholen går ut i ditt blod och du får efter många glas vin en alkoholhalt i blodet på ungefär en promille. Vid en promille är du, som cicci skriver, full. Din bröstmjölk får också en alkoholhalt på en promille och ditt barn dricker av bröstmjölken. Det betyder alltså inte att barnet får en alkoholhalt i sitt BLOD på en promille, utan att den dricker mjölk som är en promille och den dricker alltså något som är lika fritt från alkohol som typ filmjölk, som också innehåller en försvinnande iten mängd alkohol.

    Så visst kan man amma direkt efter tre glas vin. Man kanske inte bör hantera sin lilla bebis och då ska man såklart inte göra det.. Men det är en annan sak. Själva amningen och bröstmjölken är det inte nåt konstigt med efter tre glas vin. 


    Bäst just nu: Yasuragi
Svar på tråden När försvinner alkoholen ur bröstmjölken?