• Anonym

    400 kr i kuvertavgift?

    kan bara hålla med ovanstående, pengar är väl inte fel att önska sig i present om man känner att man har allt men då ska summan vara frivillig...om man nu mot förmodan vill ha kuvertavgift tycker jag det enbart ska vara för maten

  • Anonym

    Jag tycker att det beror lite på vad man får för pengarna. Ett kuvert kan ju lätt kosta 1000-1500 kr och om det är "hjälp" till ett sådant kuvert tycker jag det är ok.
    Då får man ju säkert äta på en tjusig retaurang med vacker dukning.
    Är det i bygdegården och hemmagjord buffé är det alldeles för dyrt.

  • Anonym

    Vi kommer att gifta oss utomlands senare i år i ett av europas dyraste länder. Våra kuvert går på 800 kronor per person och då ingår även vinet. Vi har soppa, förrätt, sorbet, huvudrätt, efterrätt och tårta.

    Jag skulle själv aldrig på en miljon år ta kuvertavgift på mitt bröllop, har jag inte råd så har jag en annan typ av fest. Här i Sverige så kostar oftast inte maten mer än 400-500 kronor kuvertet (jag har kollat) och då är det rent orimligt att gästen ska stå för hela den kostnaden. 200 kr p/p tycker jag är rimligt om man nu måste ha kuvertavgift.

    TS: Jag tycker din man kan gå ensam på det där bröllopet. Då ni ändå tänkt lägga runt 300 kronor för presenten så passar det väl om han betalar 400 och du stannar hemma.

  • Anonym

    Inte många som lägger ut 1000-1500 på ett kuvert?
    Nähä?
    Förvånande tycker jag. Vi betalade 1000 kr per kuvert för snart 10 år sedan på en svensk restaurang vid havet. Den var fullbokad för bröllop hela sommaren så så väldigt ovanligt kan det väl inte vara.

  • Anonym
    Betty Boop skrev 2011-03-06 21:45:45 följande:
    Hur kan det vara konstigt att aldrig ha varit bjuden på ett bröllop med kuvertavgift?? Är det konstigt att man har vänner som har vett att betala för sin egen fest?? Jag tycker tvärtom att det är lika konstigt ATT ha blivit bjuden på ett sånt bröllop. Totalt ohyffsat från brudparets sida tycker jag!
    Ja att det finns par som har kuvertavgift det har jag läst mig till på fl aldrig upplevt irl. Nej jag håller med det är lite ohyfsat, Välkommna och fira mig men ni får betala...
  • Anonym

    Skicka en inbjudan till en trevlig liten vårfest hemma hos dig och lägg till i texten "PS. Kuvertavgift 1500 kr". Skämt åsido.. jag hade inte heller gått! Är man så dum att man vräker på och har ett bröllop som man inte själv klarar av att betala så förtjänar man inga gäster. Hitta på något mer skoj med de 400 kr tycker jag.

  • Anonym
    ullis83 skrev 2011-03-06 22:44:48 följande:
    Det är ju tydligen "etiskt rätt" att begäran kuvertavgift, men jag tycker det är så fult..hade aldrig gått på ett sånt bröllop..har man inte råd ska man inte gifta sig
    Gifta sig tycker jag man har rätt till det kostar runt 500 spänn eller något, men man bör ju inte ha någon fest. Varför inte knytkalas?
  • Anonym
    silvermist skrev 2011-03-06 23:20:38 följande:
    jag anser nog som så, pengar för festen är bra om de värdesätter det mer än en present! Då är ju pengarna till mat/fest presenten. Kan vara värt det tycker jag, då får dom ju vad de vill ha! Ser inget fel. Men vill de ha presenter också....då är nog inte lika rätt!
    Det ska nog ses som en present!
    Så gjorde vi. Vi ville inte ha presenter utan ville hellre ha en fest, som gästerna hjälpte till att betala genom att betala för sin mat, för det är ju det som kostar mest. Vi tog 200kr per person. Då kunde vi köpa mat och efterrätt och tårta, annars hade det kostar väldigt mycket för oss och då hade vi inte kunnat bjuda någon på bröllopet. Jag tycker det är en väldigt smart idé, ofta har man ju redan allt till hemmet, varför önska sig mer saker man inte behöver när man kan få en fest?!
    men 400kr per person låter dyrt, vad är det för mat??
  • Anonym

    Jag jobbar med bröllop, vid en trerätters middag betalar brudparet hos oss minst 450-500:-/kuvert(mat,dryck)
    det e relativt billigt.
    Men givetvis ordnar vi även billigare bröllop, buffeér et.c

    Har dock aldrig hört om någon som tar betalt av sina gäster..

  • Anonym
    Betty Boop skrev 2011-03-06 23:48:00 följande:
    Var i landet jobbar du?
    västkusten
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?