• lelodi

    400 kr i kuvertavgift?

    Har inte läst hela tråden men jag tycker det är helt okej med kuvertavgift. Vi hade inte det på vårt bröllop men jag har tidigare och skulle absolut gå igen på ett som jag fått inbjudan till. 400 kr är skäligt om det är en lite finare tillställning (våra tvårätters gick på 675 kr/kuvert).
    Man bidrar ju till att ens vänner kan hålla en hejdundrande fest och det kan aldrig vara fel :)!
    Hellre det än att leta present som bara hamnar i något skåp....

  • lelodi
    Anonym (Bridetobe) skrev 2011-03-07 21:52:53 följande:
    Äsch, vad är väl 400 för en lång och trevlig middag?!

    Det är ju en inbjudan, inte en order. Skulle du bli lika arg om någon frågade om ni ville följa med ut och äta?

    Tycker det är en asfånig sak att bli upprörd över - antingen tackar man ja eller så tackar man nej. Svårare är det ju inte. Du kan ju inte bli förnärmad för att alla inte tycker som du.

    Vissa tycker att det är bättre att ställa till med ett superenkelt bröllop med få gäster hellre än att kunna bjuda alla på lite finare (för så väldigt, väldigt blir det inte för 400 kronor), men andra ber hellre sina gäster betala själva och bjuder till en riktigt stor fest. Det är ju helt valfritt. Personligen tycker jag bättre om de som låter folk betala själva än att inte bjuda en alls till bröllopet. 400 kr gör jag ändå av med en vanlig lördagkväll som jag är ute, så det är inte några stora pengar för dem med normalinkomst.  
    Håller med till 100 % Skrattande
  • lelodi
    Grätchen skrev 2011-03-08 00:03:17 följande:
    Men det går jämnt ut. Om brudparet inte får presenter?

    *hoppar in i diskussionen utan att ha läst andra inlägg*
    Precis!
  • lelodi
    Kuvert avgift är okej, jag sponsrar gärna mina vänners firande!

    Okej, jag måste få slänga in ett annat argument. Rätt eller fel finns inte eftersom vi alla tänker olika.
    Vi kan se det såhär:
    Värdparet (som faktiskt inte nödvändigtvis är brudparet!) ANORDNAR ett bröllop för X och Y. Till det blir man INBJUDEN och får betala en kuvert avgift för en del av maten. Blir det annorlunda då?
    Jag förstår inte riktigt det här med att man ska bli bjuden på allt heller när man går på kalas, går man på bal tex så är det kuvertavgift och jag skulle inte kunna bry mig mindre om vems ficka i typ Riddarhuset de hamnar!Skrattande 

    När jag och mina vänner har middag tex så köper  var och en sin dricka och den som handlar, lagar mat och ordnar festen räknar ner notan för maten och alla delar lika. Funkar skitbra och ALLA oavsett ekonomi kan bjuda hem hela gänget utan ett stort hål i plånkan.
  • lelodi

    Men kära nån, ett barnkuvert lär ju knappast kosta 800 kr....

  • lelodi
    lelodi skrev 2011-03-08 08:43:19 följande:
    Men kära nån, ett barnkuvert lär ju knappast kosta 800 kr....
    menade ett barn kuvert lär ju knappast kosta 400 kr såklart...
  • lelodi
    Fotavtryck skrev 2011-03-08 08:43:17 följande:
    ( vi ska gifta os på en ö i skärgården. Gästerna får betala båten dit o hem samt övernattning på vandrahem eller ta med eget tält resten av kostnaderna för 2 dygns festande o evenemang står vi helt o hållet för inkl fri bar samt barnpassning)
    Vad kostar båten tur och retur? Vad kostar vandrarhem eller att köpa tält, liggunderlag, sovsäck osv? Detta är också att ställa krav på gästerna. Ska de ha present med sig också?
    Jag hade nog hellre betalat 400 kr....
  • lelodi
    sextiotalist skrev 2011-03-08 08:51:57 följande:
    Som fd långtidsarbetslös så hade det inneburit ett rejält hål i kassan. Om jag hade blivit bjuden till en fest med kuvertavgift i den storleken så hade jag sagt nej oavsett som. Det är liksom ointressant om folk betalar 1500 för en utekväll, när sådant finns i ens budget öht (vilket jag tror är vanligt)

    Att resonera som vissa gör, en kväll på krogen, inga presenter under 500 etc, är föraktfullt mot dom som kämpar med att få vardagen att gå ihop.

    Jag inser mer och mer att jag är lyckligt omgiven av vänner, som kommer både från ytterst bra ekonomiska förhållande (en del är mångmiljonärer) och desto tuffare situation (en väninna med endast sjukpension, väldigt låg).
    De som har en förmögenhet är ödmjuka nog att inse att alla inte har dessa förutsättningar som de själva har.
    För dessa är det viktigaste att man är med när de firar deras viktigaste dag och inget annat.
    Nu är situation ändrad, men förståelsen har jag fortfarande
    Jag håller med dig, jag kan förstå om det känns i plånboken. Brudparet borde ha förståndet att sätta kuvertavgiften på en rimlig nivå i bekantskapskretsen så att så många som möjligt kan komma.

    Jag har en av mina närmaste som verkligen är i en svår ekonomisk situation. Vi hade inte kuvertavgift på vårt bröllop, däremot specialpris på brunch dagen därpå för de som ville. Jag ville absolut ha med henne och betalade för hennes brunch. Inga problem vare sig för henne eller mig och min man!
  • lelodi

    Men det är väl jättekul att gå på bröllop och stor fest!
    Jag har då haft jätteskoj på de bröllop jag varit på. Det handlar ju absolut inte om att glo på brudparet!

  • lelodi

    Personligen är en önskelista det sämsta alternativet för mig som gäst.... Men jag hade ändå köpt present efter listan och haft med mig!Skrattande

Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?