Inlägg från: Välvillig |Visa alla inlägg
  • Välvillig

    400 kr i kuvertavgift?

    Personligen skulle jag föredra att betala 400 kr för en bra middag framför att bli bjuden och äta budgetmat.

    Jag förstår verkligen inte varför folk här tycker det är så hemskt att ha kuvertavgift. Får man 400 per gäst kan man bjuda fler gäster, ha en bättre lokal och bättre mat!

  • Välvillig
    Laura03 skrev 2011-03-08 13:40:12 följande:
    Haha... Högtidsdräkt. Finns ingen sådan klädkod. Smoking, jacket, frack och kavaj finns. Sedan kan man ha folkdräkt och militärkostymen om man ligger i det militära. Folk hittar på så mycket att det blir både krångligt för de själva och för gästerna.
    Du kanske inte bör uttala dig om saker du inte har koll på.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6gtidsdr%C3%A4kt
  • Välvillig

    Ska tillägga att högtidsdräkt är en väldigt fånig dresscode för bröllop såvida man inte heter Carl Philip och ska gifta sig med en Slitz-brud.

  • Välvillig
    Anonym skrev 2011-03-08 14:19:56 följande:
    Det finns något som heter SPARA.
    Personligen tycker jag man ska fira bröllop när känslorna är de rätta snarare än när ekonomin är den rätta.
  • Välvillig
    Anonym (Usch) skrev 2011-03-08 14:28:19 följande:
    Varför ens jämföra dessa två alternativ?

    Det jag och många som är emot kuvertavgift vänder mig emot är att man tvingar de som vill komma på bröllopet att ge pengar. Det kan man ju säga om ovanstående också, men det är ju så behjärtansvärt också med tanke på vad ni gått igenom så det går liksom inte att säga något om.

    Att "bjuda" folk till ett bröllop där de själva får betala maten är något helt annat. Folk borde verkligen tacka nej till det.
    Man måste nämligen inte köpa någon dyr present till ett brudpar. Summan bestämmer man helt själv. Det finns helt enkelt inte några hållbara argument för kuvertavgift på bröllop för folk med lite hyfs och stil.
    Tråden är ju full av hållbara argument. Är det så svårt att förstå att vissa vill arrangera en trevlig middag för 70-80 personer men inte har råd att betala allt  själv?
  • Välvillig
    Anonym (Usch) skrev 2011-03-08 14:34:44 följande:
    Men det är ju just det. Du vill arrangera en middag för 70-80 per. Men du vill inte betala? Exakt där slutar logiken och folkvettet.
    Vill inte betala? Man kanske inte KAN betala?

    Vissa personer som arbetar i låglöneyrken eller är långtidssjukskrivna kommer kanske aldrig ha råd. Tycker du de ska bjuda närmaste släkten på rulltårta och saft?

    För övrigt tycker jag inte du ska uttala dig om folkvett.
  • Välvillig
    Anonym skrev 2011-03-08 14:35:52 följande:
    Men det är inte en vanlig middag som arrangeras med ett antal deltagare, det är en fest för att fira två människor och helt på deras initiativ. De bjuder till bröllop.
    Der är en studentskiva också. Aldrig hört någon säga att kuvertavgift är en stor faux-pas där.
  • Välvillig
    Anonym skrev 2011-03-08 14:35:52 följande:
    Har man inte råd att betala hela bröllopet så ska man inte ha stor fest, skulle aldrig betala för att gå på ett bröllop, har varit på bröllop med 300-500 personer där ingen har betalat kuvertavgift, skulle aldrig drömma om att mina gäster skulle betala för att komma på mitt bröllop!!
    Grattis till dig och mig som uppenbarligen har bra ekonomi. Den dagen jag gifter mig kommer jag inte  heller ta kuvertavgift men vad har det med sakfrågan att göra? Ingenting.
  • Välvillig
    Laura03 skrev 2011-03-08 14:47:16 följande:
    Välvillig. I den beskrivningen du ger från Wikipedia så är ju allt det jag skrev inräknat men det är ingen dresscode. Det ger bara gästerna en förvirring om vad man ska ha på sig. Men det är frack, militärdress eller sverigedräkten. www.ne.se/sok/Högtidsdräkt+?type
    Klart det är en dresscode, därav en egen artikel i wiki.

    När man blir  bjuden på bal är desscoden oftast högtidsdräkt. Däremot tycker jag det är rejält skitnödigt att ha det som dresscode på  bröllop.
  • Välvillig
    Anonym (Usch) skrev 2011-03-08 14:57:33 följande:
    Men kan gästerna det då?
    Kom inte med några rulltårteargument för det har fixats stora fester till väldigt biliga penningar, det finns det exemple på i alla bröllopstrådar.

    Det handlar om att välja. Vill man fira sitt bröllop med 70 pers men inte har råd att bjuda på middag så får man väl bjuda på rulltårta då. Man blir inte mindre gfit för det och det kan också bli en jättefin tillställning.

    Eller så har man råd att bjuda 40 pers på middag och då bjuder man dem.

    Men att välja att inte anpassa sig efter sin egen ekonomi och låta andra betala - det är inte folkvett nej. Snudd på oförskämt faktiskt.
    Att ordna stora fester för lite pengar kräver nästan alltid kontakter och mycket tid. Men visst är det att föredra framför kuvertavgift.

    Gick du aldrig på studentskivor när du var 18-19? Det gjorde jag och det var ingen som klagade på kuvertavgifter. Varför skulle det vara så annorlunda med bröllop?
  • Välvillig
    Anonym (Usch) skrev 2011-03-08 15:39:03 följande:
    Nej studentskivor hade vi inte på min ort. Det känns som lite annorlunda i upplägg också. Alla studneter går väl knappast på alla studentskivor?
    Enda skillnaden är väl att studentskivor är koncentrerade till maj och juni så det blir en större ekonomisk belastning för gästerna än bröllop som oftast är utspridda över året.

    Jag tog studenten 96 och på den tiden kostade ett kuvert 200-400 kronor.

    400 kronor för en bröllopsmiddag är för övrigt ingenting. Ni som lägger mindre pengar på en present är snåla fanskap!
  • Välvillig
    Anonym (tackar nej) skrev 2011-03-08 17:43:45 följande:
    Jag skulle nog tacka nej till ett gå på ett bröllop med kuvertavgift. Faktiskt. Även fast det rörde sig om mindre pengar. Resa dit samt eventuellt boende kostar ju också. Plus present.

    Jag tycker att det hör till att brudparet bjuder sina gäster på mat. Om det sedan är korvsoppa med knäcke eller något exklusivare spelar ingen roll.
    Jag vill verkligen inte äta korvsoppa med knäcke. Jag vill ha bra mat och bra vin och bidrar gärna med pengar.

    Är det kuvertavgift köper man väl en billigare present? Eller?
  • Välvillig
    sextiotalist skrev 2011-03-08 18:02:22 följande:
    Jag har varit på flera enkla bröllop, kanske inte med korvspad och knäcke, men hemmagjorda bufféer som var väldigt enkla och även på en mottagning där det endast var lite plockmat (middag för de närmaste senare). Jag tyckte det var lika trevligt varje gång, hur enkelt det än har varit
    Jag skulle föredra kuvertavgift och en riktig middag med påföljande dans. Att få gå hem 1900 för att den närmaste släkten ska äta middag är inte roligt alls. Hur 17 kan du tycka det är en bättre lösning?
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?