• smugs

    Ersättning för vård/äggdonation utomlands?

    I försäkringskassans blankett måste man ange om vårdgivaren är ansluten till det allmänna sjukvårdssystemet, någon här som vet om AVA Riga är det? Undrar också om AVA Riga är en privat vårdgivare? Jag har ställt frågan till dem men inte fått något svar på några dagar, vilket är ovanligt eftersom de ofta svarar snabbt på mail.

    Vad har ni som ansökt och fått ersättningen bevlijad, skrivit i ert följebrev? Vi ska ansöka så snart vi fått in allt underlag till ansökan.

  • smugs

    Tack för ni delar med er av er erfarenhet. Vi har allt underlag förutom journalen från AVA som de ska maila oss nästa vecka.

    Du som fått ansökan bevlijad från fk, fick du endast ersättning för själva utlägget för ET och FET (utan kringkostnader)? I blanketten står det att man skall ange kostnaden för vården och eventuella läkemedel, men läkemedel får man ju inte ersättning för som jag har förstått det.Hur gjorde du, angav du läkemedelskostnaden med bifogade kvitton och fick ni ersättning för det då? Och räknas läkarbesöken in i denna vårdkostnad i samband med ÄD.

Svar på tråden Ersättning för vård/äggdonation utomlands?