• Smillasmatte

    Underbart att vara mamma!

    Här är en till som verkligen njuter av att vara hemma med sin lilla bebisflicka..Skrattande Helt underbart, hon är redan 5 månader och jag känner verkligen att jag " tar till vara" tiden med henne på ett annat vis än vad jag gjorde med mina andra två lite större barn ( läs MKT större barn.. en 16 åring och en 10 åring.. Ja jag var så ung så ung..Obestämd )
    {#emotions_dlg.flower}

  • Smillasmatte
    Min dotter skrev 2011-04-14 02:01:05 följande:
    & här är ytterligare en mamma som verkligen Njuter av att vara förälder & få tillbringa hela dagarna med min fantastiska 9-månaders dotter! Jag längtar definitivt inte tillbaka till arbetslivet & har verkligen svårt för att se att min tillvaro skulle kunna vara bättre än såhär (visst lite mer pengar & ett Stort hus hade väl inte skadat )
    Flera andra mammor i min närhet har nu sökt förskola till sina jämngamla småttingar medans jag bara ryser av blotta tanken på att behöva lämna mitt barn en hel arbetsdag..

    & att vara föräldraledig blir väl vad man gör det till, även om jag aldrig upplevt att det varit tråkigt att vara hemma med mitt barn! Vad är det viktigaste i livet egentligen- givetvis mitt barn, därför prioriterar jag tiden med henne högre än allt annat!
    Usch ja.. jag vill inte heller tänka tanken på att lämna på dagis...Obestämd... Försöker dryga ut FP så gott det går... den här tiden får man aldrig igen ju...{#emotions_dlg.flower}
  • Smillasmatte
    Min dotter skrev 2011-04-15 19:21:58 följande:
    Jag snålar också så mkt jag bara kan med FP, men vet ej om man ska "våga" ta ut mindre än 5 dagar efter 1årsdagen.. Vi har visserligen vårdnadsbidrag i min kommun, men 3000 är ju inte mkt pengar- & verkligen inte i proportion med vad varje barn i förskola kostar kommunen per månad.
    Ok.. nej, jag vågar INTE ta ut mindre än 5 dagar efter hennes 1 årsdag... Synd.. men vad ska man göra?Obestämd Men så som det ser ut nu så kan jag fakt vara hemma med henne tills hon är ca 18-19 månader..Men Gud, hon är ju fortfar bara en liten plutt då ju..
     Min mamma var fakt" hemmafru" tills jag gick i mellanstadiet... Och inte har jag blivit en socialt sämre tränad människa för det..hehe.. Jag har haft en underbar barndom, och jag brukar fakt tacka mina föräldrar med jämna mellanrum för att de inte behövt sätta mig på dagis... Alla tycker vi olika om detta, det vet jag..Men jag själv hade lätt kunnat vara hemma med min lilla tills hon är minst 3-4 år...Skrattande OM ekonomin hade tillåtit...Rynkar på näsan
  • Smillasmatte
    Superbia skrev 2011-08-17 12:11:46 följande:
    Samma här! Tycker att det oftast är helt underbart att vara hemma med barnen. De stora killarna börjar närma sig 2 år och deras lillebror blir snart 3 månader. Nu till hösten hade vi tänkt ta oss lite mer till Öppna förskolan när den drar igång, men annars trivs jag väldigt bra med att vara hemma. Min sambo förstår mig inte alls, men då är det ju bra att det är jag som är hemma och inte han Glad
    Skrattande
Svar på tråden Underbart att vara mamma!