• Protea

    Underbart att vara mamma!

    Jag fick mitt forsta efterlangtade barn den 5e januari och att vara mammaledig ar det basta som finns! jag haller fullt med. De sma utvecklas ju sa snabbt - pa onsdag blir han 12 veckor och han har forandrats jattemycket bara pa 2 veckor! Sen tycker jag att det ar lattare an vad alla sa innan. Forlossningen var hemsk men senar det bara att njuta!

  • Protea
    Älskade mirakel skrev 2011-03-28 16:45:54 följande:
    Vår lilla grabb är född 7.1, så det skiljer bara två dagar mellan våra barn då!
    Det är ju otroligt hur de växer, jag tycker redan att vi inte har någon baby mer, han har ju blivit så stor!

    Frösöblomster: Låter härligt när du berättar om er dag! Jag njuter av vår "spädis", men ser också fram emot när han blivit äldre och man kan göra mer med honom, uppleva saker tillsammans på ett annat sätt än nu!
    Jag haller med! Han 'pratar' och haller lada! Imorgon ar min lille 12 veckor och han ska vagas - for 3 veckor sedan vagde han 6.1 kilo och var 62 cm lang sa nu undrar jag hur mycket han vager! Jag bor utanfor London och har traffat 2 andra nyblivna svenska mammor plus en del engelska som jag umgas med. Vi gar pa baby grupper och buggy fitness eller bara en langpromenad i skogen! jag verkligen njuter!
  • Protea
    Älskade mirakel skrev 2011-04-15 15:23:58 följande:
    Håller helt med!
    Vår grabb är 3 månader, och jag önskar jag kunde vara hemma med honom många, många år, även sen när han kommer hem från skolan och så! Får bara hoppas vi får fler barn så är det mer "naturligt" att vara hemma länge! Min största uppgift i livet är just det - att vara mamma och finnas till för mitt barn!
    Har det sa dyrt med dagis och mitt jobb kommer antagligen att neka mig deltid sa da blir jag hemmamamma och passar nog pa att fa barn nummer 2 da. Om vi da skulle ha 2 barn pa dagis skulle jag fa betala for att jobba och da har jag anda hyffst betalt.

    Som tur ar trivs jag som hemmamamm och stannar garna hemma med barnet/barnen.
  • Protea
    Smillasmatte skrev 2011-04-15 22:08:31 följande:
    Ok.. nej, jag vågar INTE ta ut mindre än 5 dagar efter hennes 1 årsdag... Synd.. men vad ska man göra?Obestämd Men så som det ser ut nu så kan jag fakt vara hemma med henne tills hon är ca 18-19 månader..Men Gud, hon är ju fortfar bara en liten plutt då ju..
     Min mamma var fakt" hemmafru" tills jag gick i mellanstadiet... Och inte har jag blivit en socialt sämre tränad människa för det..hehe.. Jag har haft en underbar barndom, och jag brukar fakt tacka mina föräldrar med jämna mellanrum för att de inte behövt sätta mig på dagis... Alla tycker vi olika om detta, det vet jag..Men jag själv hade lätt kunnat vara hemma med min lilla tills hon är minst 3-4 år...Skrattande OM ekonomin hade tillåtit...Rynkar på näsan
    Oj, sa vardnadbidraget i Sverige ar nastan lika mycket som jag far i 'lon' nar jag ar mammaledig....bor alltsa helt klart i fel land! Har ar det manga som ar hemma med barnen sa jag far inget 'motstand' fran manniskor omkring mig om jag valjer att gora sa. Jag kallar mig 'hemmamamma' i stallet for hemmafru....det ar ju mamma jag ar nar jag ar hemma pa nagot vis! Om vi far ett barn till sa ar dagis sa dyrt att jag skulle fa betala for att fa arbeta och sa mcyket tycker jag inte om mitt jobb!

    Pa torsdag flyger vi hem till Sverige och det ska bli sa roligt att alla ska fa lara kanna varan lilla goding!
  • Protea
    Min dotter skrev 2011-04-17 23:42:09 följande:
    Vart bor du?

    Ja man kanske skulle vara glad av vårdnadsbidraget öht finns egentligen, men vad jag läst så kostar varje barn i förskolan (heltid) runt 12 000 per mån för kommunen & då är ju 3000 för att inte nyttja förskolan, inte mkt i jämförelse. Visserligen inbringar man ju inte skatteintäkter när man är hemma med sitt barn, men läste om en politiker som uttalade sig om att man skulle kunna dubbla vårdnadsbidraget & ändå så skulle kommunen tjäna på det..
    God morgon!

    Jag bor i England, inte direkt barnvanligt men jag trivs anda! Aker hem till Sverige pa torsdag - langtar sa efter fil och saltlakrits! (Inte tillsammans dock!)
Svar på tråden Underbart att vara mamma!