Inlägg från: Ramborg |Visa alla inlägg
  • Ramborg

    Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?

    Ok om han låg i 100 km/h så var han ju lite ivägen. Men rätt ofta ligger jag i 120 och blir blinkad på för att någon idiot tycker att jag ska klämma in mig mellan två lastbilar sådär. Om jag bedömer att luckan mellan lastbilarna är för liten för att jag ska få plats där utan att behöva släppa farthållaren, så kan den stressade idioten glömma att jag flyttar mig. 120 är den "normala marschtakten" på motorvägen häromkring så det är såna som du, TS, som skapar oflyt.

    Hoppas du åker dit för fortkörning och förlorar körkortet...

  • Ramborg

    För att det är du som bryter mot trafikreglerna kanske?

    (ja, jag är medveten om att jag också gör det i 120)

  • Ramborg
    mannen från Backbyn skrev 2011-03-23 19:10:02 följande:

    Problemet uppstod eftersom TS körde 10-20 km/h snabbare än det är tillåtet. Då man tänjer på reglerna borde man samarbeta, inte kräva det av andra. För min del är det ok att andra kör snabbare, men då ska de inte orsaka störningar i trafiken.


    Google Is Your Friend
  • Ramborg

    Båda bröt mot lagen alltså. Varför skall den ene brottslingen (TS) ha större rätt att utöva sin brottslighet än den andre (omköraren)?

  • Ramborg

    ... den sortens förare, och så fartdårarna som tror att just de är så skickliga bilförare att hastighetsbegränsningen inte gäller dem. Hade vi bara sluppit de två kategorierna hade trafiken varit mycket säkrare.

  • Ramborg

    Jag menar det jag skrev: De två kategorier bilförare som är farligast på vägarna (förutom fyllerister, så klart) är

    1. De som är alltför osäkra, exempelvis äldre herre i keps som kör i 80 på motorvägen eftersom det känns mindre farligt om man inte kör för fort

    2. De som är övertygade om att Just Jag hör till de absolut skickligaste bilförarna i landet, som har en Fin och Dyr Bil som kan köra snabbt, och eftersom bilen kan köras snabbt och föraren själv är så ovaaanligt skicklig så betyder hastighetsbegränsningar ingenting för just denne. Och kärringar och pensionärer ska hålla sig ur vägen. Och gör de inte det så tutas det och blinkas och körs jättenära. För kärringar ska uppfostras.

    Båda kategorierna har en tendens att behandla blinkersen som om det kostade fem kronor varje gång man använder den.

  • Ramborg

    Jag brukar flytta mig om det är ledigt till höger om mig, om jag alltså är klar med min omkörning. Klart man samarbetar!

    Däremot vägrar jag köra fortare än vad jag bedömer som OK bara för att min omkörning skall gå snabbare för att någon mupp ligger och blinkar och nosar på bagageluckan. Jag vägrar också att köra in väldigt snävt framför lastbilen eftersom jag antar att han ligger på farthållare och ogillar att bli prejad. Om jag blir tillräckligt provocerad av den som blinkar och kör nära så händer det också att jag saktar ner till laglig hastighet av ren illvilja... vilket naturligtvis gör att omkörningen tar längre tid.

    Jag kör inte fortare än 120 eftersom MIN privata bedömning är att det stämmer rimligt överens med trafikrytmen, och jag kan ta böterna om jag har otur, men jag vill absolut inte förlora körkortet, och jag tror gränsen går där någonstans mellan böter och körkort.

    Vill man köra snabbare får man göra sin egen bedömning, men jag tänker inte avbryta en omkörning. Samarbetar till en viss gräns alltså, men kan provoceras till minskat samarbete.

Svar på tråden Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?