James Corden ber om ursäkt för pussbild
Forum Motor - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?

  Sön 20 mar 2011 02:22 Läst 36773 gånger Totalt 335 svar
  grönt ljus
  Visa endast
  Sön 20 mar 2011 02:22

  Senast idag och även många gånger tidigare har jag råkat ut för förare som kör i vänsterfilen på motorvägen, trots att det är ledigt i högerfilen.
  Dagens situation såg ut så här: 110 km/h Motorväg, 2 filer, förhållandevis lite trafik.
  Jag kör i högerfilen i c:a 120-130 km/h, länge fram är en lastbil i min fil och bakom lastbilen är en personbil som börjar köra om lastbilen.
  Efter en kortare stund är jag ikapp och blinkar ut i vänsterfilen för att köra om lastbilen, i detta skede ligger personbilen brevid lastbilen och håller på att köra om den.
  Jag kommer något fortare och släpper på gasen och håller ett bra avstånd till den framförvarande bilen, hastigheten är nu runt 100 - 103 km/h för oss båda när vi efter varandra kör om lastbilen.
  När framförvarande bil till slut kommit förbi lastbilen så förväntar jag mig att han ska köra in i högerfilen igen men detta sker inte, han fortsätter att abonnera vänsterfilen i en hastighet på runt 100 - 105 km/h.
  3-400 meter fram ligger ännu en lastbil som framförvarande bil tänker köra om, i denna hastigheten tar detta sin lilla tid men han har inte för avsikt att gå in till höger och släppa fram mig, jag ger 2-3 hellljusblink - men ingen reaktion.
  Efter en smärre evighet har han kommit förbi även lastbil nr 2 och då äntligen går han in till höger, vid detta laget har jag 3 irriterade bilister bakom mig......

  Som sagt ett irriterande problem som ofta uppstår men vad kan man göra - helljusblink eller vänsterblink - vissa är dock ressistenta även mot detta!

  Någon som vet reglerna om att abonnera vänsterfilen?
  Böter genom trafikhinder?

 • Mån 21 mar 2011 01:08 #6

  Vänsterfilen på motorväg är endast en omkörningsfil. Synd att det finns så många idioter på vägarna som inte fattar det...


  Apple user since 1987
 • Mån 21 mar 2011 06:20 #7

  Synd att det finns så många stressade idioter som ligger och helljusblinkar för att tvinga in någon mellan två lastbilar. Detta för att vinna hur många sekunder...? Softa lite och håll avstånd så blir det lugnare för alla

 • Mån 21 mar 2011 06:26 #8

  Ok om han låg i 100 km/h så var han ju lite ivägen. Men rätt ofta ligger jag i 120 och blir blinkad på för att någon idiot tycker att jag ska klämma in mig mellan två lastbilar sådär. Om jag bedömer att luckan mellan lastbilarna är för liten för att jag ska få plats där utan att behöva släppa farthållaren, så kan den stressade idioten glömma att jag flyttar mig. 120 är den "normala marschtakten" på motorvägen häromkring så det är såna som du, TS, som skapar oflyt.

  Hoppas du åker dit för fortkörning och förlorar körkortet...

 • Petra1­23
  Visa endast
  Mån 21 mar 2011 06:33 #9
  Pixboy skrev 2011-03-21 06:20:15 följande:
  Synd att det finns så många stressade idioter som ligger och helljusblinkar för att tvinga in någon mellan två lastbilar. Detta för att vinna hur många sekunder...? Softa lite och håll avstånd så blir det lugnare för alla
  Precis. Även om man kör om i till och med lite högre hastighet än 110, så finns det alltid idioter som ligger och trycker i bakändan, och/eller blinkar på en. Det är mer störande tycker jag än att ligga bakom nån som kör om i 100.
 • Mån 21 mar 2011 06:39 #10

  3-400 meter låter inte som särskilt långt på en motorväg även om man tycker att bilen framför kanske borde ha flyttat sig. Dessutom...att blinka med helljus på någon framför och därmed eventuellt blända dem via speglarna är inte heller okej. Kramas i trafiken!

Svara i tråden: Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Fritid & hobby
Svara i tråden...

Innehåll