Inlägg från: The Man |Visa alla inlägg
  • The Man

    Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?

    Jag stör mig också något otroligt på folk som kör strax UNDER tillåten hastighet och dessutom ligger kvar i vänsterfilen på motorväg så som TS beskriver. Tyvärr är det nog så att inegn polisi världen sannolikt skulle bötfälla någon för att ha varit till hinders i trafiken på det sättet men däremot är de jäkligt snabba att döma någon till böter för att ha kört 6 km/h för fort !!!! Ingen rättvisa där alltså.

    Till saken hör också att de flesta hastighetsmätare visar lite FÖR MYCKET (vanligen ca 5%) vilket alltså innebär att den som ligger i ca 105 km/h på en motorväg i själva verket bvara kör 100 km/h, dvs 10 km/h långsammare än vad som är tillåtet. DÅ, anser i alla fall jag att man utgör ett hinder i trafiken! I alla synnerhet om man ligger i vänsterfilen på motorväg vilken mycket riktigt ska användas vid omkörning och INGET ANNAT!

    Sedan tycker jag iofs att TS ska dra ner lite på sin hastighet och försöka hålla begränsningarna siom finns. Kör ca 117 på mätaren på 110-väg så är din verkliga hastighet normalt sett ganska exakt 110. Du slipper böter och bilen drar oftast ganska mycket mindre bensin vilket sparar både miljö OCH dina pengar! Jag har själv passerat åtskilliga Laser-kontroller med farthållaren ställd på just 117 km/h på motorväg där 110 varit tillåten hastighet och ALDRIG blivit stoppad!

    Däremot ska man vara lite försiktig med fartkameror som har en lägre "tolerans" och dessutom gör ett mindre säkerhetsavdrag än polisens Lasermät-instrument. Kasmerorna drar av 2 km/h medan lasern har ett inbyggt säkerhetsavdrag på 3 km/h.

  • The Man

    Jag säger bara: Tyskar!

    DE kan det där med bilkörning. Så snart de passerat ett fordon som kör långsammare så går de tillbaka in i höger körfält. Ligger det flera bilar i höger körfält och kör långsamt, ja, då kör de om dem en och en och går in till höger mellan varje bil OM det kommer nån annan och kör ÄNNU fortare i vänster körfält. All heder åt tyska bilförare! Jag försöker i största möjliga mån följa deras goda exempel när jag kör bil.

    Och, apropå att gå in till höger igen efter att ha kört om någon...Redan i körskolan (då jag tog körkort 1981) lärde man ut att man skulle gå in till höger igen så fort man kunde se hela bilen man kört om i innerbackspegeln.

Svar på tråden Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?