• Mrs N

    Kommer nog inte vaccinera min bebis alls!

    Jag och min man väntar barn när som helst och har hittat oroväckande mycket information om vaccinationer och huruvida de kan vara rent hälsofarliga för bebisar och barn. Titta bara på ex svininfluensa-vaccinet som nu gjort många barn sjuka :(

    I japan har plötslig spädbarns död i princip försvunnit sedan de slutat vaccinera barn under 2 år.
    Anna Wahlgrens son dog av difteri, trots att han var vaccinerad emot just difteri.
    Vaccin innehåller många olika gifter som vi inte vet vad de gör med kroppen.
    Plötslig spädbarnsdöd är vanligast vid 3 månaders ålder och vad händer då? Jo vaccin!

    Borde vi inte vara mer medvetna om vad det är sjukvården injicerar i våra barns små kroppar?

    www.alternativjournalen.se/obesprutat

    http://www.naturligagrejor.se/PDFer/varforduskallundvikaatttavacciner.pdf


    Här är lite länkar som jag läst på.
    Finns det fler som tänker som jag? Någon som vi tänk låta bli att vaccinera barnen helt, iallafall de första året?
    Snälla inga påhopp om hur jag tänker, utan läs gärna informationen och ge en åsikt men ingen pajkastning här.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-22 18:42
    Tack alla som svarat hittills! :)

    Har fått massa tips och information från er som är för vaccination. Tack!
    Nu vill jag höra från dem som tänker som jag och har haft samma funderingar. Finns ni?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-10 17:32
    Jag har inte läst hela tråden då den spann iväg rätt fort då jag startade den och har inte kunnat läsa ikapp över 200 sidor.
    Jag vill tacka alla som engagerat sig och skrivit svar samt tagit upp frågeställningar.
    Vill meddela att vi låtit vaccinera vår son och kommer fortsätta göra det.
    Ang min referens till AW så vill jag understryka att jag varken stödjer henne eller godkänner hennes metoder.

  • Svar på tråden Kommer nog inte vaccinera min bebis alls!
  • VeronicaNyberg
    vittra skrev 2011-03-22 22:00:41 följande:
    Men nu är du ju galet OT eftersom tråden handlar om vaccin och inte om avnavling, vilket öht inte har med ämnet att göra.
    Istället för att gnälla på att folk är OT kan du ju lägga din tid på att faktiskt läsa om sådana här viktiga saker?
  • Stajna

    Jag har inte läst hela tråden...

    Vi valde att vaccinera vår äldre dotter till fullo, men vi har valt att avstå från vaccin till vår yngre dotter då vi blivit mer kritiska till kemikalier mm! En farlig ingrediens i vaccin är konserveringsmedel!

    Finns en bok som heter "Friskare barn", där står mycket bra att fundera över. Jag har dock bara läst bitar ur den...

  • Daeminimon
    *host* källkritik *host*

    Bloggar och "alternativa" sidor kan tyvärr inte jämföras med medicinska publikationer. Det är lite som att lita på en tråd från Familjeliv...
  • Indianica

    Du gör som du vill, men det är väldigt egoistiskt att inte vaccinera sitt barn. Det är ju då bara tack vare att nästan alla andra vaccinerar sina barn som ditt barn ev. kommer klara sig undan enkla barnsjukdomar som kan ge svåra konsekvenser i form av t ex hjärnhinneinflammation som kommer i samband med att man smittas av mässling. Mässlingsepidemier har bland annat brutit ut bland barn i antroposofkollektiv, där barn avlidit till följd av sin mässling. Mässling är ingen ofarlig sjukdom, det är betydligt större risker med mässling än med vaccinationsbiverkningar (som nästan ingen får).

    Det är väl bara om ni åker utomlands ni kanske ska tänka er för om ni har ett ovaccinerat barn, eftersom man av ekonomiska skäl inte är lika noga med vaccinationer där, så ert barn kan lätt smittas om ni åker utanför Sverige. Här i Sverige sprids ju som sagt nästan bara dessa barnsjukdomar i kollektiv av ovaccinerade barn tack vare att så många föräldrar vaccinerar barnen.

    Men som sagt, jag tycker det är himla egoistiskt att inte vaccinera sitt eget barn och bara låta andra ta ansvar för att inte farliga barnsjukdomar sprids.

    Och sedan undrar jag hur man kan tycka att många drabbades negativt av influensavaccinet när flera miljoner personer vaccinerades? Om fem personer i Sverige fått t ex narkolepsi av vaccinet är det en försvinnande liten del av alla som vaccinerades. Men influensavaccin är en annan sak tycker jag.

  • Mela78

    Vi har dessutom i Sverige en av vörldens lägsta förekomst av PSD trots att spädbarn vaccineras.

    Återigen vill jag poängtera att ni som är emot vaccination av barn, gör åtminstone två enkla googlesökningar på stelkramp, ett för att läsa på, finns bra info på flera håll ex. smittskyddsinstitutet + 2 en bildsökning på tetanus (stelkramp). Ingen vill väl utsätta sitt barn för risken att drabbas av detta elände och låta bli att vaccinera mot stelkramp som finns överallt, tom här i Sverige.   

  • Stajna

    Ingen i familjen vaccinerade sig mot nöffnöff o det är jag såå glad för!!

  • VeronicaNyberg
    liji77 skrev 2011-03-22 22:08:32 följande:
    Jag måste bara fråga dig. Är det fel att skänka blod för stamcellstransplantation? Kan man utvinna blodet bättre på något annat sätt? Finns det annan behandling som är likvärdig?
    Nej fel är det väl inte, dock inte speciellt snällt mot ditt barn som blir berövat sitt blod. Klart det är bra att man kan göra stamcellstransplantationer, men inte på nyfödda barns bekostnad? Hur kan det ens vara lagligt att donera en annan persons (i detta fall ditt barns) blod? Dessutom finns det som sagt studier som visat på att de flesta med autism själva är tidigt avnavlade.
  • Mela78
    VeronicaNyberg skrev 2011-03-22 22:00:11 följande:
    Vet inte hur jag ställt mig till frågan om jag inte bodde i sverige utan i ett land där levnadsstandarden är lägre. Nu bor jag tack och lov här, och planerar inte att flytta.
    Stelkramp finns här i Sverige, räcker med att barnet ramlar och skrapar upp knät och får jord i såret för att riskera att få stelkramp!
  • Isalel

    Det är jätteviktigt att man som förälder är kritisk och påläst om vad man ger sina barn så att inget görs slentrianmässigt utan ett aktivt ställningstagande, tycker jag.
    Och det är helt OK att man avstår från vaccinationer. Däremot har jag valt att vaccinera mina barn, dels för att även om barnen klarar av själva sjukdomarna så kan sjukdomarna orsaka livslånga men för barnen och dels för att även om mina barn skulle vara starka nog att klara många sjukdomar och dels att jag inte anser att de eventuella biverkningar som finns är tillräckligt starka för att jag ska avstå.

    Skulle jag drabbas skulle jag säkert vara av annan uppfattning, men jag avstår tillexempel inte från att ta ge mina barn alvedon eller ipren trots att det finns dokumenterade svåra biverkningar av det också, man får väga risk mot nytta.

  • vittra
    VeronicaNyberg skrev 2011-03-22 22:09:27 följande:
    Istället för att gnälla på att folk är OT kan du ju lägga din tid på att faktiskt läsa om sådana här viktiga saker?
    Öh är du blind? Jag skrev ju redan från början att vi läst på väldigt mycket om allt det här innan vi tog beslutet med första dottern att låta vaccinera henne, vilket vi även gör/kommer göra även med andra.

    Jag tycker det är du som ska ta och läsa på ordentligt och inte bara en massa rappakalja från konspirationsteoretiker. Du läser ju förövrigt inte ens själv dina länkar. Du kanske ska börja där...

    Sen borde du som sagt verkligen kolla upp vad ordet källkritik innebär...
Svar på tråden Kommer nog inte vaccinera min bebis alls!