Inlägg från: Maxbox |Visa alla inlägg
  • Maxbox

    Låta barnen lära sig läsa/räkna tidigt

    Tygtiiger skrev 2011-03-26 21:04:20 följande:
    Men ett cave: barn är i högsta grad individer som har olika intressen. Det är inte så enkelt som att om föräldrarna anstränger sig och vill så kommer barnen att lära sig det som föräldrarna önskar lära ut. Min son har varit galen i böcker och bokstäver sedan han var lite under året, och det har han antagligen ärvt - både jag och hans far läste och läser mycket och tycker om ord. Att skriva eller räkna har han inte alls visat samma intresse för. Han har gärna suttit med mig och pysslat (som att sitta och scrapbooka och stämpla kort och annat sådant) men han tycker inte om att rita trots att både jag och hans pappa är bra på det och har försökt uppmuntra det så mycket vi kan.

    Jag har en gudson som är tämligen ointresserad av böcker trots att hans föräldrar verkligen försökt läsa för honom - men han har varit väldigt fysisk och framåt vad gäller att klättra och liknande, något som min försiktiga son tog ÅR på sig att prova.

    På vår bvc-bok som vi fick när sonen var nyfödd står ett citat av dr spock (och jag tycker det är hysteriskt roligt med en dr SPOCK eftersom jag är sci-fi-fan) som är så himla bra: "Älska och tyck om era barn som de är och gläds åt det de kan, och gräm er inte över det de inte kan"
    Det är fint.
    Inte för att det är viktigt, men man kanske ska tillägga att det inte är DEN dr. Spock, utan den riktige dr. Spock?=)
Svar på tråden Låta barnen lära sig läsa/räkna tidigt