Inlägg från: RosaNapp |Visa alla inlägg
  • RosaNapp

    Är det vanligt att skaffa barn med en utvecklingsstörd man?

    Mitt ex har en mamma som servade alla män i familjen, dvs son och man. Alla andra män skulle minsann göra sin del- sa hon iallafall . I praktiken var det ju inte riktigt så.

    Exet var dock inte sån. Inte ens något vi behövde bråka om eller så. Det var självklart att han gjorde samma saker som jag. I perioder mer. Hans mor tyckte jag utnyttjade honom, han jobbade ju . Ja, och jag var hemma med barn alt studerade... 

    Men jag kan väl erkänna att jag inte alla gånger tycker saker och ting blev ordentligt gjort, men så har man ju sina egna gränser för vad som är ok.

    Samma sak med barnen, han gjorde och gör mer än de allra flesta män där. Trots att han inte varit fl. Han har inte behövt "lära" sig att det många gånger inte hinns med att göra allt med små hemma, att man är trött efter vakennätter och liknande. Det har han på något sätt klurat ut själv .

    Personligen kan jag inte riktigt förstå hur man kan köpa att en karl inte kan sätta på en tvättmaskin, laga mat eller dammsuga när det behövs. Vadå inte kan? Det går att lära sig.
    Och personligen kan jag inte förstå hur karlar kan med att förstöra för att slippa. Bara löjligt.
    Är det samma karlar som sen klagar på att fruarna inte orkar med sex för att dom är stå trötta av dubbelt arbete på kvällarna? 

  • RosaNapp
    k girl skrev 2011-03-28 10:51:54 följande:
    Jo, men det är ju lite det jag menar. Jag tycker att det är felaktigt att förvänta sig att en kvinna ska styra upp sin make, uppfostra honom eller whatever. Vad är det om inte en unken könsroll det också? Jag har varit gift med en man som var helt okunnig och ointresserad av hushållsarbete. Jag hade varken lust att täcka upp för honom eller att uppfostra honom, så jag lämnade honom. Antingen stannar man kvar, eller så lämnar man. Men jag tycker att det är felaktigt att lägga hela skulden på en mans och hans söners tillkortakommanden på enbart frun/modern i familjen.
    Apropå det. Min fd svärmor sade rakt ut till mig en gång: "har du inte fostrat honom?" och menade ju då sin egen son...
    Nä, det var väl ditt jobb- svarade jag...

    Tror faktiskt, om man pratar män 40 år och uppåt att det många gånger ÄR mödrarna man ska skylla på. Det är dom som skött fostran. Fäderna får man skylla för att dom inte varit med, men dom i sin tur har ju blivit fostrade i samma anda, dvs "mamman/kvinnan ska sköta hushållet och barnen".

    Tror det är till stor del dagens generation som bryter av mest och tar sin del.  
Svar på tråden Är det vanligt att skaffa barn med en utvecklingsstörd man?