Inlägg från: k girl |Visa alla inlägg
  • k girl

    Är det vanligt att skaffa barn med en utvecklingsstörd man?

    Jag har ganska svårt för det här ensidiga resonemanget att det beror på curlande mammor alt. fruar. Bredvid varje curlande morsa eller fru finns det ju en bekväm man som låter sig curlas. Inte sant? Eller ligger hela ansvaret på uppfostran och inlärning av en vuxen människa, och projektledning av familjen, på kvinnan?

  • k girl
    poirot skrev 2011-03-28 10:19:18 följande:
    Grunden kommer ju ifrån barndomen och vad man har fått från sina föräldrar (även om folk har en viss tendens att utelämna papporna från den) men man kan ju välja vad man accepterar från en partner också, eller vilken syn man har på denne. 
    Jo, men det är ju lite det jag menar. Jag tycker att det är felaktigt att förvänta sig att en kvinna ska styra upp sin make, uppfostra honom eller whatever. Vad är det om inte en unken könsroll det också? Jag har varit gift med en man som var helt okunnig och ointresserad av hushållsarbete. Jag hade varken lust att täcka upp för honom eller att uppfostra honom, så jag lämnade honom. Antingen stannar man kvar, eller så lämnar man. Men jag tycker att det är felaktigt att lägga hela skulden på en mans och hans söners tillkortakommanden på enbart frun/modern i familjen.
  • k girl

    Det jag däremot kan känna är ju dock grejen med "jag gör allting själv för att min karl inte kan någonting!", det kan jag hålla med om är unket.

  • k girl
    RosaNapp skrev 2011-03-28 10:58:24 följande:
    Apropå det. Min fd svärmor sade rakt ut till mig en gång: "har du inte fostrat honom?" och menade ju då sin egen son...
    Nä, det var väl ditt jobb- svarade jag...

    Tror faktiskt, om man pratar män 40 år och uppåt att det många gånger ÄR mödrarna man ska skylla på. Det är dom som skött fostran. Fäderna får man skylla för att dom inte varit med, men dom i sin tur har ju blivit fostrade i samma anda, dvs "mamman/kvinnan ska sköta hushållet och barnen".

    Tror det är till stor del dagens generation som bryter av mest och tar sin del.  
    Förvisso är det så att det var kvinnan som skulle sköta hushåll och barn tidigare - men man kan ändå inte lägga allt ansvar på mödrarna och fruarna. Min nuvarande man har mig veterligen inte behövt ta speciellt mycket ansvar, men han har trots det inte förlitat sig på andra utan tagit ansvar för sin egen utveckling. Det är väl ändå så det ska vara?
Svar på tråden Är det vanligt att skaffa barn med en utvecklingsstörd man?