• Ms M

    Ni vars barn som har en sparkcykel..

    När började dom med den??

    Dottern blir 4 i sommar men hennes pappa tror hon e för liten o kan skada sig... Jag tror hon kan klara det.. MEN hon cyklar inte ännu. kansek bäst att hon fixar det först?

     

  • Svar på tråden Ni vars barn som har en sparkcykel..
  • trollmammsis

    våran fick en förra sommaren, hon blev 4 förra september. hon har dock en 3hjulig sparkis

  • vivianne

    Dottern fick en i femårspresent och kunde köra bra mer eller mindre direkt. Innan hon kunde cykla vanlug tvåhjuling...

  • Raskask

    Mina hade trehjulig spark cykel när de var runt 2 1/2- 3. Det gick inte så fort i början så när de ramlade så var det inte speciellt allvarligt . Seriöst, ska er dotter inte få göra något som hon kan skada sig av lär hon få en rätt trist uppväxt. Denna ni tittar på är ju dessutom rekommenderad från 3 års ålder så även om man naturligtvis inte ska stirra sig blind på rekommendationer hit och dit så är det kanske en hint om att det inte är en så vidare farlig sparkcykel? Min ena unge bytte till tvåhjulig sparkcykel när han var ungefär 4, och det var rätt vingligt, och lite väl tidigt (givmilda släktingar som var i farten med presenter).

  • sagoskog

    Mina knappt 3,5 åriga döttrar fick varsin tvåhjulig sparkcykel i lördags. Nu åker de hyfsat bra på bara två dagar. De har inte testat att cykla på en tvåhjulig cykel än. Men glöm inte hjälm och skydd. Självklart har vi haft hjälmar, men vi fick inte tag på andra skydd i deras storlek och min ena dotter som inte är ett dugg rädd för att slå sig har numera två blåprickiga ben:( Ska försöka införskaffa skydd snarast.

    Kan även tillägga att mina barn är ganska små för sin ålder, ca 92-95 cm långa, så sparkcyklarna är ganska stora för dem, men de har klarat det jätte bra iaf.

  • sagoskog
    Dessutom tycker jag det är konstigt att barnen aldrig har hjälm på dagis....
    När dom sparkar och cyklar.  
    Det har jag också reagerat över. Jag fick åka till VC och tejpa min dotters huvud efter att hon hade cyklat på dagis i torsdags. Jag tror dock att det kan bero på att det finns risk att strypas om man leker andra lekar med hjälm (och den fastnar) och att det är någon typ av avvägning där, men visst känns det läskigt att de åker utan hjälm.
  • sagoskog
    vittra skrev 2011-04-10 23:47:03 följande:
    Vi har just köpt en med 3 hjul, alltså det är ju viss skillnad på de med 3 och de med 2 hjul. De med 2 hjul är väl typ från 6 år eller nåt sånt? Dottern klarar i alla fall lätt av den hon fick och hon är 3½ år. De med 3 hjul är rekommenderad från 3 år och uppåt.
    De vi tittade på så var trehjuliga mellan 2-3 år och de tvåhjuliga därefter. Personalen tyckte absolut att vi skulle sattsa på en tvåhjulig i stället.
  • Suneboll

    Dottern är 2.5 år o har en med 3 hjul o sonen som är 6 år har haft sin med 2 hjul från ca 4 år o grejjat det bra.


    Dottern vill gärna låna den med 2 hjul men styret är för högt, men snart cyklar hon nog på den oxå ;0)

  • Floria

    Min dotter är 4,5 och fick en med två hjul i helgen, en begagnad från min lillebror. Hon klarar av den. Sonen som är 2 har provat, och kan om man håller i den åt honom, han fattar hur han ska göra. Så till sommaren kan jag tänka mig att han klarar den, om ha nfår låna den av storasyrran något

    Hjälm tycker jag är en självklarhet.


  • Jeanette81

    Min dotter är 3 år och min grabb är 5 år, de åker sparkcykel för fullt där hemma.. Går hur bra som helst.


    De började me det förra året!

Svar på tråden Ni vars barn som har en sparkcykel..