• Faile

    mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??

    Äter du tillräckligt med fett? För kolhydraterna måste ju ersättas av annan energi, om man inte ska bli trött.

    Gällande kramp i benen kan det bero på att man lätt med lchf får i sig mycket kalcium vilket minskar magnesiumupptaget, så det kan absolut hjälpa med magnesiumtillskott. Alternativt att du kanske dricker dåligt med vatten på dagarna?

    Vet inte var du läst att det är farligt, för någon sådan studie finns inte mig veterligen som påvisar något sånt.

    Men känner du att du "behöver" kolhydrater, kanske GI är ett alternativ som passar dig bättre?


    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Faile
    Anonym skrev 2011-04-14 19:35:21 följande:
    Problemet med denna diet är att många människor går till överdrift, alla kolhydrater förutom grönsaker utesluts, framför allt de första månaderna av dieten. Det är väl därför många får "övergångsbesvär", för efter ett tag börjar människor tröttna på att helt utesluta kolhydrater mår därför bättre. Men dom kallar det för övergångsfas, men egentligen har man bara blivit mindre strikt med att utesluta kolhydrater och mår därför bättre. 

    Kroppen behöver få i sig alla näringsämnen för att fungera, och ingen diet som försöker utesluta någon ämnesgrupp fungerar i längden. Förr var alla helt emot fett, nu är man emot kolhydrater. När är det dags för människor att inse att enda som fungerar är en varierande kost i vettiga portioner samt vardagsmortion. 

    Lagom är bäst :) 
    Jag försöker att inte lägga mig i sådana här diskussioner men nu blir det väldigt svårt.

    Vilka andra kolhydrater än de från grönsaker menar du att kroppen behöver för att fungera? Skogaholmslimpan eller lasagneplattorna?

    Och naturligtvis får man övergångsbesvär.
    Jag fick abstinens när jag slutade röka, när jag dricker för lite kaffe osv, jag mådde dessutom jättedåligt första tiden utan cigg. 
    Enligt ditt resonemang så skulle det då vara dåligt för kroppen att sluta röka, bara för att man mår dåligt under abstinsen/övergångstiden.

    Och gällande Lagom är bäst så tycker jag du ska läsa detta, för att förhoppningsvis få lite förståelse för varför nästan en tredjedel av västvärlden lider av fetma,
    http://www.annahallen.se/jag-tror-jag-har-svaret
  • Faile
    Anonym skrev 2011-04-14 21:15:51 följande:
    Självklart är grönsaker mycket nyttigare än bröd.
    Men för att få i sig 100 g kolhydrater vilket är det minsta intaget som skulle behövas för att kroppen ska fungera bra så måste tugga i sig  4 kg broccoli eller dricka 2,5 kg avocado för att komma den rekomenderade minimiintaget.

    Därför skulle jag rekomendera bönor, linser, matvete eller något liknande i kosten för att få dagliga behov av kolhydrater. 

    För övrigt behöver jag inte läsa en ovetensaplig artikel för att  förstå det som är en självklarthet. Enda anledningen till att så många lider av fetma är att man äter mer än man förbrukar. Människor äter för mycket (framförallt kolhydrater) och rör sig för lite. 

    Jag ser människor ta bilen till gymmet för att promendera 30minuter på gångband, det säger en hel del om varför många är feta. 1 timmas promenad är vad människor ser som träning, samtidigt som portionerna är gigantiska. 
    Var någonstans finns den informationen att kroppen måste ha 100gram kolhydrater om dagen för att fungera?

    En ovetenskaplig artikel?? Uppenbarligen har du inte ens tittat på vad jag länkade till och då vill du ju bara framföra din åsikt oemotsagd. Åsikt emottagen och jag ser inte ett rätt någonstans.
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Faile
    tjej87 skrev 2011-04-15 11:28:31 följande:
    Jag lägger mig inte i diskussionen om lchfs vara eller inte vara men jag hoppas att du iaf vet att den länken du skickade inte är någon vetenskaplig artikel... Tänkte bara upplysa om det om du inte hade koll på det :)
    Bara på fl...

    Naturligtvis är det inte en vetenskaplig artikel, det är för fasen inte ens en artikel.
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Faile
    tjej87 skrev 2011-04-15 12:31:21 följande:
    Nej, men det verkade som att du hånade personen som svarade att h*n inte behövde läsa den ovetenskapliga artikeln/inlägget/kränikan/what-ever som du länkade till. När du skrev "En ovetenskaplig artikel?? Uppenbarligen har du inte ens tittat på vad jag länkade till och då vill du ju bara framföra din åsikt oemotsagd. Åsikt emottagen och jag ser inte ett rätt någonstans." så låter det ju som att du anser att din länk var en vetenskaplig artikel.
    Nej, jag menade att det inte var en artikel överhuvudtaget, vilket personen hade sett om h*n bemödat sig att trycka på länken.
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Faile
    FlamingRed skrev 2011-04-15 10:40:12 följande:
    Jag har dock aldrig hört talas om en LCHF:are som faktiskt väger sin mat och kan föra dagbok över hur många kalorier dom får i sig.

    Gör du det?
    De flesta i vår lchf-grupp verkar både väga maten samt föra in allting i matdagboken.se ( vilket jag själv gör utan att väga dock ). Inget konstigt alls.
    Sluta jiddra, börja trolla!
Svar på tråden mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??