• Kottemor

    Vattenskalle - har ni berättat för släkt/vänner?

    Jag tycker att det är väl bäst att berätta, varför försöka dölja det? Inte behöver du berätta det högt och ljudligt för alla, utan för dom som undrar. Det kommer bli lättare för er att leva med hennes handikapp om folk i er närhet vet om det.

    Vi har ett par vänner som har en flcika som föddes med vattenskalle, hon är 20 år idag. Dom har aldrig undanhållet att deras dotter är född med vattenskalle.

    Min son är född med båtskalle, inget som påverkar hans hjärna utan det är ett kosmetiskt fel. Vi har varit tydliga till folk redan från början att han är född med detta och skulle opereras. Vi talar öppet om hans huvud, mest för att han själv ska veta att han är född med det, och att det är därför som han har ett ärr på sitt huvud. Om hans kamrater undrar så ska han kunna svara dom varför, så det inte blir något "förbjudet" att tala om. Jag tror att öppenhet är bra för att barnet själv ska ha lättare att acceptera sitt handikapp eller utseende fel (som i min sons fall).

    Hur gammal är er dotter?

  • Kottemor
    brallison skrev 2011-04-18 16:03:53 följande:
    Jag är lite rädd, att eftersom det är nåt att göra med hjärna kan folk börja vara mera uppmärksama till vår dotters beteende, och "diagnostera" henne (somliga har tendens för det).
    Det bästa för att undvika detta är genom att förklara för folk som undrar, vad det innebär att vara född med vattenskalle. Då blir det lättare för folk att förstå, har man inte träffat ett barn med tex. vattenskalle så kan man omöjligt veta vad det innebär. Ge personerna svaren på sina frågor, då kommer dom inte diagnostisera henne, då är det istället ni som berättar för dom vad det innebär att leva med vattenskalle.  
Svar på tråden Vattenskalle - har ni berättat för släkt/vänner?