• brallison

    Vattenskalle - har ni berättat för släkt/vänner?

    Hej!
    Vår dotter har blivit opererat för vattenskalle (har fått en shunt inopererat i huvudet) och än så länge det är våra närmaste familjer och två mina vänninor som känner till det. Och nu är vi lite fundersama om vi ska berätta för resterande släkt om detta. Det är i princip ingenting att vara varken stolt över eller skämmas för, men i alla fall känns som det är ju en personlig sak för vår familj. Värst är att vi ska på släktfest om en vecka och då ska folk se ärret på dotters huvud. Om vi bestämmer att inte berätta för nån - vad ska vi säga om ärret? Behöver lite råd och stöd
    /brallison

  • Svar på tråden Vattenskalle - har ni berättat för släkt/vänner?
  • brallison

    Jag är lite rädd, att eftersom det är nåt att göra med hjärna kan folk börja vara mera uppmärksama till vår dotters beteende, och "diagnostera" henne (somliga har tendens för det).

  • brallison

    Hon är 5 månader nu och enl läkare ska hon inte påverkas av shunten eller själva sjukdomen i sin utveckling (de kunde inte heller hitta orsaken av sjukdomen), så på så sätt ska de inte märka det i framtiden heller. Därför skulle jag vilja undvika diskutera saken. Och om att berätta endast för dem som ska undra - alla ska undra eftersom hon ska vara på en fest för första gången och många ska träffa henne för första gången.

Svar på tråden Vattenskalle - har ni berättat för släkt/vänner?