Inlägg från: Neapea87 |Visa alla inlägg
  • Neapea87

    Sjuksköterska - kommer inte in, fler sätt?

    Gör högskoleprovet och sök in på det!


    I have enough friends
  • Neapea87
    Anonym (lina32) skrev 2011-05-03 01:11:17 följande:
    Ja, jag insåg just att jag lär bli tvungen att göra det ändå...går inte att komma undan.... kom du in på betyg?
    Jag har inte kommit in någonstans än, men det program som jag sökt till har ett intag på 22,5 i betyg+meritpoäng och jag ligger nog på någonstans runt 19,5-20,0 så jag förlitar mig på högskoleprovet ;)

    Vet du vilken poäng på högskoleprovet som krävs för att komma in på ssk-programmet i den stad där du vill läsa? Eller det kanske inte spelar så stor roll var du kommer in?
    I have enough friends
  • Neapea87

    Har kollat lite och antagningen på högskoleprovet ligger på från 0,5 och upp till 1,3 (Sophiahemmets högskola). Karolinska Institutet har en antagning på 1,0 och är tillsammans med Röda Korsets Högskola (kanske någon mer) de som har högst antagning efter Sophiahemmet. De flesta andra ligger på runt 0,6-0,8. Så det är inte så värst svårt att komma in på högskoleprovet skulle jag tro... Jag tror du kommer fixa det! :)


    I have enough friends
  • Neapea87
    Anonym (lina32) skrev 2011-05-03 02:21:49 följande:
    Oj va bra betyg du har, jätteduktigt!! :) Du kommer säkert in!! Du har ju mycket bättre betyg än de flesta! :)

    Mjo, här i stan är det ca 15-16 i betyg, beroende på om man kollar på våren eller hösten... Hmm...
    Nja, det vet jag inte... tänk på att meritpoängen (2,5) är inräknade där. Mitt snittbetyg ligger nog någonstans runt 17,5 utan meritpoäng tror jag. Det kanske är ganska bra i och för sig, men inte tillräckligt bra för det jag vill läsa... :/ Dock fick jag precis reda på mitt nya högskoleprovresultat och om jag inte har en ofantlig otur så kommer jag in på det, så nu är jag så glad som jag bara vågar vara! :)

    Plugga mycket till den nya XYZ-delen (aritmetik, algebra, geometri, funktionslära och statistik) inför höstens prov, den var helt klart den svåraste på utprovnings-provet vi fick nu i april. Jag hoppas att man får mer tid på sig med varje fråga på den delen på det riktiga provet!
    I have enough friends
  • Neapea87
    Anonym (lina32) skrev 2011-05-03 10:39:14 följande:
    Ja, jag tycker att matten också är svår, men generellt är just sån "logik" rätt svår.... Var det för kort om tid? Hmm, ja de är ju inte direkt generösa med tiden....

    Tuula: Om man pluggar upp betygen hamnar man i en annan urvalsgrupp. Och jag tror inte man får plugga upp hur mkt som helst längre? Jag plyggade upp 5 ämnen för ca sju år sen.... Men då när de räknar in dem hamnar man i gruppen där övriga också pluggat upp betygen.... ;P

    Anonym (hm): Tack, jag jag måste väl göra det....vad ville du studera?
    Ja, nu var ju det bara en utprovning av frågor, så vi fick ett smakprov av alla matematikdelar på en gång. Dock rekommenderade de 10 minuter till just XYZ-delen och det var 12 frågor. Alltså mindre än en minut per fråga och de var ganska knepiga. Mitt största fel var nog att jag i början liksom glömde bort att jag redan hade svaret (ett av fyra eller fem alternativ) och började räkna från fel håll. Vad man bör göra är nog att göra en snabb bedömning av vilket eller vilka svar man tror att det är (oftast går ju något eller några att utesluta ganska lätt genom överslagsräkning) och sedan kontrollräkna bakifrån utifrån svaret om du fattar vad jag menar.

    Jag är bra på matte och har läst t o m matte E, men det hjälper inte så mycket som man skulle kunna tro eftersom man måste tänka så annorlunda på högskoleprovet jämfört med när man räknade matte i skolan. Man måste lära sig tänket och därför förbättrar man oftast sitt resultat varje gång man gör provet! :)
    I have enough friends
Svar på tråden Sjuksköterska - kommer inte in, fler sätt?