• Mrs Firren

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Jättebra initiativ Hormonstinn! Känns klockrent med en kämpartråd för syskon, för det är nog en stor anledning till att jag personligen inte hänger i planerartråden regelbundet, det är faktiskt lite, lite jobbigt att se de som plussar snabbt. Även om jag självklart är glad för deras skull. Ja, ni vet hur det kan vara. Knepigt.

    Hur som helst. Lite kort om Fru Fisk.

    Har en son sen tidigare, född dec-08. Det tog nästan tre år från start till mål den gången, inklusive en cysta och en MA i v 14.

    Nu har vi försökt få syskon sen april-10. Tidigare i år plussade vi men fick MF efter nån vecka. Innan det plusset testade jag akupunktur sex gånger. Akupunktören kunde inte lova att vi skulle bli gravida, däremot skulle behandlingen göra att mina energier blev bättre eftersom de var så låga. I slutet av behandlingen plussade vi - om det är ett sammanträffande eller inte visste man inte.

  • Mrs Firren

    Småtussar och Cheeky - Hej, vad roligt med ett par "okända" ansikten. Hormonstinn har jag hängt med i flera 30+trådar så vi har pejl på varandra, men kul med nytillskott.

    Småtussar - Hoppas att Pergo kan vara en hjälp så att du får ordentlig ÄL, det har ju funkat för andra. Du har inte testat att tempa? Det är ju annars en variant om ÄL är otydlig. Jag har tempat både till förra gången jag blev gravid och nu när vi försöker få syskon. Tempningen visar att jag (förmodligen) har ÄL men jag får sällan utslag på ÄL-tester. Och jag har ju trots allt lyckats bli gravid tre gånger så ÄL har jag ju.

    Cheeky - Tråkigt med missfall. Hann ni gå långt? Bra att du kontaktat gyn och att ni kanske får dra igång utredning. Vi avvaktar flytt till ny stad och lite annat, men till hösten har vi pratat om att anmäla oss till utredning. Vi får se hur det känns då.

  • Mrs Firren

    johlinn - Jag blir alldeles tårögd när jag läser ditt inlägg om att radera tråden. En stor, stor kram härifrån! Sen känner jag också igen det där med att inte orka med en utredning ovanpå alla andra sjukhusbesök. Vi orkar inte heller en till utredning just nu och misstänker att vi kommer att skjuta på vår tidigare gräns som var "efter sommaren".

    För er som inte känner mej sen tidigare så går vi på utredning med sonen för att se om det finns några medicinska orsaker till en utvecklingsförsening han har plus att vi står i kö för autismutredning. Ni kan kolla min blogg om ni vill läsa mer.


    Cheeky - Jo, nog kan man få lite skruvad inställning till hela försöka-verkstaden efter ett tag. Det är ju inte helt ovanligt att man känner "inte ens ett missfall får vi"... På nåt sätt är det nog oxå därför som vi inte blev ledsna nu senast, nu vet vi iaf att vi kan bli gravida ännu även om det tar en jäkla tid. Vi är lika gamla du och jag men jag har peppar, peppar inte börjat känna att tiden rinner iväg utan känner mej rätt hoppfull över åldersaspekten, än så länge ska jag väl tillägga.

    Småtussar - Jag tempar men jag måste erkänna att jag inte är någon expert. Sen tycker jag oxå att allas cykler är rätt olika men det är några grejer som man ska kolla efter - tempdipp vid ÄL och höjning när ägget släppt. Är det rätt Hormonstinn? Här är en länk till en temptråd där vi är några som hänger om du vill veta mer. www.familjeliv.se/Forum-11-238/m54226857.html

  • Mrs Firren

    johlinn - Låter vettigt att skjuta på gränserna för man måste ju hela tiden fundera på känslan - vad är det som känns rätt. Det finns ju ingen anledning att ge sig in i nåt som bara känns jobbigt. Situationen med utredning och ytterligare sjukhusbesök ska ju kännas okej, allra minst, annars blir det bara ett till ångestmoment. Jag kan mycket väl förstå att du/ni inte är det  minsta sugen på fler vårdbesök vad det än rör sig om.

  • Mrs Firren

    Hej Persefone! Jag funderade för ettpar dagar sedan hur läget låg hos er, i vilken fas ni var i men kände att det var lite känsligt att fråga. Och sen glömde jag bort det. Att man funderar på hur och om man ska gå vidare är väl vettigt, kan jag tycka. Bra att du hänger i bakgrunden lite. Så att man har lite koll. *kram*

    Bra tips om privat utredning. I vårt landsting vet jag inte ens om man får göra utredning om man redan har barn. Eller det kanske man får, men man får iaf ingen hjälp sen. Eller hur det nu var. De prioriterar iaf de som inte redan har barn. Men nu flyttar vi ju snart så då får vi kolla upp nya alternativ. Vet att fler kompisar som haft problem att få barn gått till en viss läkare där nere.

    Hoppas alla får en bra fredag!

  • Mrs Firren

    Småtussar - Vad ska Provera göra? Sorry, har ingen pejl. Så du inväntar mensen som du inte vill veta av. Hoppas att den håller sig borta.

  • Mrs Firren

    Småtussar - Jag brukar också ha känningar i magen vid ÄL. Så jag håller med Johlinn - hem och ha trevligt i helgen. En liten lustig story från en kompis med pco och som i princip aldrig har ÄL var att hon efter graviditeten faktiskt en gång hade några konstiga känningar i magen. Hom kände inte igen det alls och undrade vad som var fel. Hon pratade med sin läkare som sa att det mycket riktigt lät som ÄL. Bara så där!

    hormonstinn - Men det var då för väl att mensskrället dök upp efter lång, lång väntan. Det låter ju verkligen som att Pergo kan vara nåt för dej, om inte akupunkturen hjälper. Vilket vi får hoppas att den gör.

  • Mrs Firren

    hormonstinn - Lycka till i morgon och hoppas att du/ni får nåt att gå vidare med. Förstår att det känns jobbigt med cykler som bara blir längre och ÄL som tvekar. Håller tummarna för er i morgon.

    Här är det nog ÄL framemot helgen och det här blir nog sista månaden med tempning på ett tag. Ska iaf testa att skippa det och bara slappna aaaav i sommar. Jo tjena, för det brukar ju hjälpa...

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon