• chiqita

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Känner ett behov av en tråd av för oss som är 30 + och kämpar för syskon. Det är inte alltid lätt att bli gravid med tvåan, trean, kanske femman..(!) I vårt fall gick det ändå relativt enkelt, även om vi hade våra motgångar, med ettan. Jag känner också att oavsett hur många vänner jag träffat genom andra trådar, så har det alltid varit något speciellt med 30+trådarna. Tänker samtidigt att det måste finnas fler som känner som mig Därför startar jag en ny tråd som jag ändå hoppas hålla fri från; * Kom inte in här efter enstaka försök och ropa ÄNTLIGEN. Visst, jag är glad för din skull, men efter att ha försök i mer än ett år känns det som ett hån, när någon skriver ÄNTLIGEN efter fem-sex försök. * Kom inte in här på BIM -5 och rabbla graviditetsymtomer och fråga om vi andra tycker att du ska ta en graviditetstest!! Visst, vi kan nojja oss här med, men INGA tester, förrän möjligen på BIM-dagen! * Kom inte in här och säg att du håller upp i verksta'n för att du inte vill ha ett decemerbarn!!! Här struntar vi fullkomligt i när barnet kommer, vi bara önskar ATT det kommer, och NÄR det gör det, så är det friskt och välskapt!! Är du 30+ och har försökt bli gravid i över ett år, så tror jag bara att du nickar instämmande i ovanstående punkter! Då förklarar jag härmed tråden öppen - och det är bara att hoppa in PS. Du får gärna presentera dig själv när du hoppar in.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-06 13:46
    Uppdaterar med 30+tjejernas syskon-temptråd då jag sett att det finns en del intresse för att tempa:
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m54226857.html

    Slänger in länken till 30+tjejerna som väntar/fått syskon också i fall det finns intresse i framtiden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m51493295.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-30 11:52
    30+ med första barnet 1-3 år:
    www.familjeliv.se/Forum-11-269/m55601486.html

    30+arnas samlingspunkt - här skrivs det när det planeras fika någonstans i vårt avlånga land
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/30plustradarnas-samlingspunkt-171/forum/m57496286.html

  • Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon
  • Barbabok

    hormonstinn, nej första 6 är DI, sist nu med ofostrig grav. (MF) var IVF. Efter MF har jag inte fått mensen än. Nästa försök blir när de öppnar igen efter sommaren, då blir det FET.

  • pixerpie

    Ja, de där frågorna om syskon är inte kul... Men det är först nu som våran treåring börjat fråga... innan har hon hellre velat ha en häst- inne i huset *smile*
    Men nu fick hon en liten kusin oc fick hålla honom och då- ville hon ha en egen bäbis!
    Ja, ja... bara kämpa vidare... Kanske ska testa akupunktur jag med...
    Ha en fin dag!!

  • loppa8

    Hej!


    Känns som om jag passar här.


    Har ett barn på 6 år.


    Har blivit gravid 1 gång på 9 år, och då hände det av sig själv i pergotimeuppehåll.


    Senaste åren har jag tagit pergotime, gjort titthålsoperation, spolat äggledare och allt man kan tänka sig. Sprutor står på tur men jag är spruträdd.


    Har en fertilitetsmonitior som visar att jag har egen ägglossning, men vad hjälper det. Mannens simmare är också OK, men det blir inget ändå.


    Försöker förlika mig med att det bara blir ett barn, men det är ju som sagt inte helt lätt . Speciellt inte när 6-åringen frågar gång på gång varför våran familj bara har ett barn. Ja, vad svarar man?


    Mannen börjar tycka att det blir stor åldersskillnad till eventuellt syskon


    Försöker tränga undan tankar av misslyckande med att vi faktiskt har ett underbart barn, vi är friska och har jobb!

  • Mrs Firren

    pixan - Det skadar ju inte att testa akupunktur på samma sätt som man testat äl-tester, rosenrot, glandin, bisolvon, sex ofta, sex sällan, avslappnat, stressat och jag vet inte vad. Vad har ni andra testat för mirakelkurer?

    Hej hej loppa8! Vad tråkigt att läsa att det inte blir något syskon trots alla insatser. Men som du säger så är det nog viktigt att fokusera på hur bra man har det, istället för att grotta ner sig i det som är negativt.

    Jag kan förstå din mans tanke med att det blir långt mellan ev syskon. Men jag tänker istället att de är små så kort tid att åldersskillnaden inte har speciellt stor roll när de är barn. Bara för att de är syskon så behöver de ju inte leka med varandra. Och att det är stor åldersskillnad på dem när de är vuxna tror jag spelar mycket liten roll. Jag tänker på alla sladdbarn som har äldre syskon som de umgås nära med. och tvärt om alla som är nära i ålder men inte tål varandra... Att man skulle ha mindre nytta av varandra för att det är många år emellan tror jag är nys. Sorry, jag går igång på ämnet eftersom jag känner att det är lite känsligt apropå att "planera" barnen med ettpar års mellanrum som en del verkar göra, och många av oss inte kan. Hoppas det är okej att jag lämnar synpunkter.

    Ta hand om dej och lycka till med sprutorna! Här har du en till som är spruträdd så jag ryser bara jag tänker på det... Drar du igång med det efter sommaren? Vad är det för sprutor? Är det inför ivf eller nåt annat?

  • loppa8

    Sprutorna jag ska ta är för ägglossning. Det blir Puregon tror jag. Sist jag var hos läkaren fick jag höra att det är farligt med sådana sprutor, för man kan bli överstimulerad. Det känns ju inte så lugnande när läkaren säger så...


    Nåväl. Det blir tätare besök för kontroll och mer frånvaro från jobbet( jag bor lång bort i skogen så det blir en heldag frånvara vid varje tillfälle). Börjar efter sommaren. Hoppas det är värt det!

  • Mrs Firren

    Aha, då är jag med. Låter ju bra att du får täta kontroller för att undvika överstimulering. Surt bara att det blir saftig frånvaro på jobbet, men vad gör man inte...

  • chiqita

    Mrs fisk: metoder/knep vi testat är RR ( då fick jag i gång ÄL första omgången och kort därefter gravid, men nu verkar det göra nada), tempmetoden, sex kring förmodad ÄL, sex jämnt utspridet, (sex för nöjes skull )att försöka inte tänka på det för mycket ( har tatt det lite piano sista månaderna men inte är jag gravid inte :-P), ÄL-tester, vitaminer både till mig och mannen, på gång med fertilitetsakupunktur... Listan börjar bli lång

    Loppa: Hej och välkommen! Instämmer med mrs fisk, inte gör det något om det är en stund mellan syskon, i à fall inte för deras skull, dessutom kan ju det äldre syskonet hjälpa till lite mer ju äldre det är
    Hoppas det löser sig med sprutorna i höst.

    Pixan: ja syskonlängtan.. Vår Agnes kommer säkert börja tjata om syskon när hon blir lite äldre hon med. Hon älskar ju bebisar och vill gulla med dem så snart hon möter någon. Än så länge är hon ju bara 2 men vad säger man till ett barn när de börjar fundera på saken.. -jo men mamma och pappa jobbar på saken ser du, och vi har sex som brunstiga kaniner när inte du ser på.. Du får väl försöka önska dig ett syskon i julklapp eller så får vi spela på bebislotto... Eller?

    Kram!

  • johlinn

    Då åker vi till bebisaffären och KÖPER ett syskon...


     


    E. pratar inte så mycket ännu, han är mest förvirrad över vad som egentligen är bebis och vad som är docka... De är ju så lika


     


    hej loppa - hoppas att det går bra med sprutorna - att äggen lossnar som de ska och du blir gravid

  • pixerpie

    Skulle lätt kunna svara på varenda inlägg. Ni är så kloka!! Men försöker att prioritera mindre tid vid datorn nu, ibland känns det som att fl blir så destruktivt... fast det var ju innan jag hittade den här underbara tråden!!!

    Horminstinn- bebislotto, kanske!!! Nä, brukar säga att " det vill mamma också, men vi får se när det kommer en bäbis till oss!" Kompisarnas dotter brukar fråga om "hon får ta med bäbisen hem?" de har samma problem och jag ser hur min kompis mår dåligt av det! Usch, tänk att få slippa dessa problem! 

    Johlinn, ja köpa ett syskon kanske... får man välja på pojke och flicka då också... Jo, bäbisar kan ju vara lite otäcka... om man tror att det är en docka... och den skriker!!

    Loppa, ja man får fokusera på de bra sakerna... Jag har ett syskon som är två år yngre och ett som är nio år yngre och jag har samma kontakt med båda! Och som nioåring var det ju underbart att få en liten bäbis att pyssla med och jag har ju fina minnen från att syskonet var litet!  

    MrFisk, min mirakelkur var nog eg Angus Castus ( munkpeppar), har blivit gravid två av fem månader med det. Men eftersom det ssedan också blev missfall, så har det ju både hjälpt och skjälpt... men kanske ska testa det igen...

    Kram på er!!

  • Mulle77

    Hej på er alla!
    Vinkar glatt till alla nya!

    Loppan: Verkligen trist att det inte funkar. Håller alla tummar jag kan att sprutorna funkar.

    Var finns den där bebisaffären? Känner mig lite shoppingsugen

    Här är det nedräkning till ÄL och semester. Jag sökte ett nytt jobb igår som jag gärna vill ha och hoppas på att få komma på intervju så det blir lite annat att tänka på.........

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon