• chiqita

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Känner ett behov av en tråd av för oss som är 30 + och kämpar för syskon. Det är inte alltid lätt att bli gravid med tvåan, trean, kanske femman..(!) I vårt fall gick det ändå relativt enkelt, även om vi hade våra motgångar, med ettan. Jag känner också att oavsett hur många vänner jag träffat genom andra trådar, så har det alltid varit något speciellt med 30+trådarna. Tänker samtidigt att det måste finnas fler som känner som mig Därför startar jag en ny tråd som jag ändå hoppas hålla fri från; * Kom inte in här efter enstaka försök och ropa ÄNTLIGEN. Visst, jag är glad för din skull, men efter att ha försök i mer än ett år känns det som ett hån, när någon skriver ÄNTLIGEN efter fem-sex försök. * Kom inte in här på BIM -5 och rabbla graviditetsymtomer och fråga om vi andra tycker att du ska ta en graviditetstest!! Visst, vi kan nojja oss här med, men INGA tester, förrän möjligen på BIM-dagen! * Kom inte in här och säg att du håller upp i verksta'n för att du inte vill ha ett decemerbarn!!! Här struntar vi fullkomligt i när barnet kommer, vi bara önskar ATT det kommer, och NÄR det gör det, så är det friskt och välskapt!! Är du 30+ och har försökt bli gravid i över ett år, så tror jag bara att du nickar instämmande i ovanstående punkter! Då förklarar jag härmed tråden öppen - och det är bara att hoppa in PS. Du får gärna presentera dig själv när du hoppar in.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-06 13:46
    Uppdaterar med 30+tjejernas syskon-temptråd då jag sett att det finns en del intresse för att tempa:
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m54226857.html

    Slänger in länken till 30+tjejerna som väntar/fått syskon också i fall det finns intresse i framtiden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m51493295.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-30 11:52
    30+ med första barnet 1-3 år:
    www.familjeliv.se/Forum-11-269/m55601486.html

    30+arnas samlingspunkt - här skrivs det när det planeras fika någonstans i vårt avlånga land
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/30plustradarnas-samlingspunkt-171/forum/m57496286.html

  • Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon
  • Kinderägg
    annalotta skrev 2011-05-30 20:11:22 följande:
    Hej
    Jag äter varje månad, har gjort det nu i 4 månader. Första gången fick jag ÄL, andra inget, tredje ÄL..och nu den 4:e så vet jag inte förrän nästa vecka om det skett ngn ÄL..., det verkar nästan som om jag får varannan gång, trots att jag äter varje månad? Och det gör jag efter läkarens ordinering..men börjar bli hum på om jag bara ska köra varannan ändå, jag fårse vad detta progesteron visar
    Jag har egen ÄL varje månad, har fått pergo för att förstärka ÄL bara så det kanske är lika bra att vänta till nästa gång. Jag har inte fått nåt VUL än för att kolla hur jag svarar på pergo heller så det är nog dumt att chansa, bättre att ta det säkra före det osäkra.
  • chiqita

    Whohoo, tror denna cykeln blir något sånär normal, precis spottings sent ikväll, på dag 27/28 ca

  • Mumin80

    Suck, min kropp gillar visst att blöda... Lite jobbigt är det. I synnerhet sedan missfallet så har flera mens dragit igång med rosa flytningar i upp till 2-3 dagar, å sen riktig mens. Båda gångerna jag blivit gravid så har jag haft nidblödningar i 3-4 dagar. Nu har jag börjat blöda igen, rosa flytningar igår, sen på kvällen å imorse brunare flytningar, inget blod i bindan på natten. Så nu går jag ju å hoppas, fast jag samtidigt räknar med att mensen drar igång. "Känns" mera mens än graviditet. Fast graviditeten med dottern startade ju med närmare fyra dagar av mindre mens blödningar (d.v.s. lite/inget i bindan, rött/brunt på pappret vid varje toabesök). Så det är ju svårt att inte hoppas in i det sista, tills mensen verkligen drar igång och man måste acceptera att det inte blev nåt denna gång heller.

  • chiqita

    Mumin: hoppas att det är en nidis ändå.

    Mojsen: förstår de blandade känslorna, att först "veta" att det inte blir fler, därefter väcka hoppet igen och sedan ner i ravinen igen.. Jag vill bara ge dig en stor kram

    Ja här har ju mensen kommit då och jag känner ingen besvikelse den här gången, snarare hopp om att denna normal-långa cykeln ska vara början på en mängd sådanna.
    Men när jag satt på toa i morse så hade jag som fosterrörelser mitt i magen, under naveln. Så som det kändes när Agnes låg och bumpade med rumpan, och när jag la handen där började det "fladdra" under vänster revben.
    Kan säga att jag stelnade till en stund, men har ju mens och vet att det inte kan vara något i magen.. Skum känsla dock, men kanske beror det på vinet jag drack igår..

  • chiqita

    Hej tjejer. Hur mår ni?
    Här är mensen precis slut och den här månaden hoppas jag faktisk på sen ÄL, om jag får någon, och ingen chans till graviditet, för på onsdag om en vecka har jag bokat in en ögonlaseroperation och då var det viktigt man inte var gravid. Inte någon risk tänkte jag, och det är väl första gången det kan komma något positivt av det hela

    Diskuterade lite med min man igår om hur mycket energi, (och pengar), han tänkte att vi ska lägga ner på syskonförsök, det vill säga om det visar sig att det faktiskt inte går på naturlig väg. Han tänker ändå att det är värt en del, om inte annat för Agnes skull, och det känns väl positivt. Tänker att det kan oavsett vara smart att ha pratat igenom alternativen så att vi vet var vi står ifall frågan kommer upp liksom.

    Men just nu ser jag mest fram emot att slippa glasögon i sommar

    Kramar till den som vill och den som behöver!

  • annalotta

    Hej, brukar inte skriva så ofta men följer tråden. Jag har BIM på lördag men känner redan nu av mina vanliga pms, så kört denna månad med. Vi satt oxå och diskutterade om hur länge man ska orka (2 år och 3 månader nu) men vi känner båda att vi kommer köpa ett sånt där tre pack på ivf, blir tot 69 tusen kronor! Jättemkt pengar för oss, men lyckas det så är det värt varenda krona! Vi hoppas såklart att vi ska slippa då vi har tre kurer pergo kbar innan ivf i höst

    Vad härligt ändå att din cykel blivit bättre, bara det känns som ett steg i rätt riktning
    Kram

  • Mulle77

    Halloj!
    Håller tummarna för mumin att mesnen hållit sig borta.

    Ang orka och pengar. Vi ska försöka få till en vettig diskussion om detta hemma framöver. Sambon är tokstressad och ser helst att vi drar igång med IVF imorgon. Jag vill ligga lite lågt ett tag till. Min sambo är inte medvete om vilken process det är med IVF ( jag har lite bättre koll tack vara FL och vänner) så jag vill att han ska skaffa lite mer info.

    Jag var på spolning i onsdags och det var bättre flöde än förra gången och alla prover var bra. Så efter sommaren har vi en ny tid och ska prata om hur vi ska gå vidare.

  • pixerpie

    Lägger till i favoriter...

    Intressanta tankar ni har! Tycks vara ett gäng kloka tjejer!
    KRAM!

  • Kinderägg
    chiqita skrev 2011-06-06 08:21:56 följande:
    Hej tjejer. Hur mår ni?
    Här är mensen precis slut och den här månaden hoppas jag faktisk på sen ÄL, om jag får någon, och ingen chans till graviditet, för på onsdag om en vecka har jag bokat in en ögonlaseroperation och då var det viktigt man inte var gravid. Inte någon risk tänkte jag, och det är väl första gången det kan komma något positivt av det hela

    Diskuterade lite med min man igår om hur mycket energi, (och pengar), han tänkte att vi ska lägga ner på syskonförsök, det vill säga om det visar sig att det faktiskt inte går på naturlig väg. Han tänker ändå att det är värt en del, om inte annat för Agnes skull, och det känns väl positivt. Tänker att det kan oavsett vara smart att ha pratat igenom alternativen så att vi vet var vi står ifall frågan kommer upp liksom.

    Men just nu ser jag mest fram emot att slippa glasögon i sommar

    Kramar till den som vill och den som behöver!
    Jag gjorde en sån operation för drygt ett år sedan, det är bland det bästa jag gjort i hela mitt liv, det var värt varenda krona. Livet utan glasögon är såååå mycket bättre !!
  • Mumin80

    Hmm, fortfarande flytningar av och till men ingen mens. Så länge det har varit mest röd/brunt har jag varit ganska förhoppningsfull, känns mera som i början av grav. med dottern. Sen har det tidvis upphört helt uppemot ett halvt dygn. Å så flytningar igen. Å i förmiddags efter typ ett dygns paus en liten rosa flytning. Vilket gör mig livrädd, massor med association till missfallet där det var just rosa flytningar som gällde. Har inte vågat ta något gravtest, även om det är BIM idag. Tänkte vänta till helgen när maken kommer hem igen, om inte mensen kommit. Rädd för att testa mig också, nu är det ju mera av ett hoppfullt kanske, men om jag plussar så vet jag ju att jag är gravid. Och om det sedan blir ett tidigt missfall så kommer jag att bli förkrossad. På något sätt känns det bättre att dra ut på det och i princip låtsas att allt är som vanligt, ingen graviditet här inte (men dock ingen alkohol heller, man vet ju aldrig...), väntar på mensen gör jag men kommer den så är det bara för att den är lite sen, inte för att det är ett mf. Typ så funkar min hjärna just nu. Även när andra halvan av hjärnan vet att jag lurar mig själv. Men så är min hjärna lite konstig också. 

    Hormonstinn: hoppas din cykel rullar på :) Bli inte för besatt bara, kom ihåg att njuta av sommar och sol och semester!

    Jag har förresten sett skriverier om att regeringen funderar på att införa att man får vara hemma 30 dagar samtidigt med barnet (både mamma och pappa alltså), och att det kanske skulle börja gälla från årsskiftet. Då kanske det finns nåt bra med att vårens verkstad inte gått så bra i alla fall. Lite surt måste det allt vara å föda 30 december, om nu regeln träder ikraft 1 januari och inte gäller retroaktivt (som ändringar i fp ju aldrig hittills har gjort...) 

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon