• chiqita

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Känner ett behov av en tråd av för oss som är 30 + och kämpar för syskon. Det är inte alltid lätt att bli gravid med tvåan, trean, kanske femman..(!) I vårt fall gick det ändå relativt enkelt, även om vi hade våra motgångar, med ettan. Jag känner också att oavsett hur många vänner jag träffat genom andra trådar, så har det alltid varit något speciellt med 30+trådarna. Tänker samtidigt att det måste finnas fler som känner som mig Därför startar jag en ny tråd som jag ändå hoppas hålla fri från; * Kom inte in här efter enstaka försök och ropa ÄNTLIGEN. Visst, jag är glad för din skull, men efter att ha försök i mer än ett år känns det som ett hån, när någon skriver ÄNTLIGEN efter fem-sex försök. * Kom inte in här på BIM -5 och rabbla graviditetsymtomer och fråga om vi andra tycker att du ska ta en graviditetstest!! Visst, vi kan nojja oss här med, men INGA tester, förrän möjligen på BIM-dagen! * Kom inte in här och säg att du håller upp i verksta'n för att du inte vill ha ett decemerbarn!!! Här struntar vi fullkomligt i när barnet kommer, vi bara önskar ATT det kommer, och NÄR det gör det, så är det friskt och välskapt!! Är du 30+ och har försökt bli gravid i över ett år, så tror jag bara att du nickar instämmande i ovanstående punkter! Då förklarar jag härmed tråden öppen - och det är bara att hoppa in PS. Du får gärna presentera dig själv när du hoppar in.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-06 13:46
    Uppdaterar med 30+tjejernas syskon-temptråd då jag sett att det finns en del intresse för att tempa:
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m54226857.html

    Slänger in länken till 30+tjejerna som väntar/fått syskon också i fall det finns intresse i framtiden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m51493295.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-30 11:52
    30+ med första barnet 1-3 år:
    www.familjeliv.se/Forum-11-269/m55601486.html

    30+arnas samlingspunkt - här skrivs det när det planeras fika någonstans i vårt avlånga land
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/30plustradarnas-samlingspunkt-171/forum/m57496286.html

  • Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon
  • Mrs Firren

    Haha, bebisaffär låter perfekt för mig som gärna snabbspolar graviditeten men lätt skulle föda barn både i morgon om jag fick välja. När vi ändå är inne på shopping så kan jag väl slänga in en beställning på två stycken på en gång, man vet ju aldrig om det blir nån trea på det vanliga sättet.


     


    Mulle - Spännande med nytt jobb. Håller tummarna för dej.

  • pixerpie
    Mrs Firren skrev 2011-06-27 22:30:06 följande:

    Haha, bebisaffär låter perfekt för mig som gärna snabbspolar graviditeten men lätt skulle föda barn både i morgon om jag fick välja. När vi ändå är inne på shopping så kan jag väl slänga in en beställning på två stycken på en gång, man vet ju aldrig om det blir nån trea på det vanliga sättet.


     


    Mulle - Spännande med nytt jobb. Håller tummarna för dej.


    Ja, ha-ha! Jag tar gärna tvillingar eller t om trillingar bara det tar sig någon gång... Och min tanke har alltid varit att få två andra gången eftersom mannen vill ha två totalt och jag tre barn... Men tiden går, känns som om två är en omöjlighet ibland...
    Nåväl... Nu är det sommar, och en platt mage är ju inte fel och tänk på alla goda viner och ostar...
    Och nu börjar det bli lätt att ha ETT barn, ingen vagn, inga extra grejer, inte behöva planera mat och mellanmål...

    Kram!
  • Rirismamma

    Jag sitter och läser och känner igen mig. Vilken bra positiv inställning ni har! Jag har en dotter på 4 år, det tog precis ett år att bli gravid med henne, nu har vi försökt med syskon i cirka 2 år. Har tagit Pergotime eftersom jag inte alltid har ägglossning, vågar inte lista ut hur ofta jag har ägglossning... Blev gravid för inte så länge sen, utan pergotime, och superglad men... fick missfall i vecka 6. Det var och är fortfarande väldigt jobbigt. Barnmorskan, som bara menade väl, sa att jag är ju bara 34 och har tid at bli gravid igen. Det kan jag ju säkert men det tar ju liksom så mycket tid och berg och dal känslor!

    pixan,- jag har läst rätt så mycket om munkpeppar också och ätit det ett tag. Var köpte du dina och hur länge tog du dem? Jag känner på mig att jag har något hormonellt som inte är helt som det ska och detta känns vänligare mot kroppen!

    Glad att jag hittade denna tråd! Önskar er alla en skön och positiv julimånad!

  • johlinn

    Hej och välkommen Rionasm


     


    Jag börjar vara mer och mer inne på att jag kanske kan ha endometrios. Kanske kanske tom orkar ta mig till en gynekolog för o kolla upp det. Vi får se. Först gångträning med litenskrutt, sen får vi se!

  • Mrs Firren

    Hej hej Rionasmamma! Välkommen till tråden.


     


    Johlinn - Det kan ju definitivt vara värt att kolla upp. Vad är det som får dej att misstänka endometrios? Hormonstinn har ju precis fått den diagnosen så jag tänker på hennes symtom. Du kanske ska fråga läkaren vad det är för undersökningar man och tester man gör så kanske det är lättare att ta ställning till om det är värt att göra utredningen nu och om du orkar. Heja gångträning! Går det framåt?

  • johlinn

    MrsF - det görs framsteg med gåendet, och mer hoppas jag att det blir framöver


     


    Jag har ibland väldigt kraftig mensvärk - ligga i fosterställning och vilja dö ont- och dessutom har jag ont mellan mensperioderna, mest mellan äl och mens, men även mellan mens och äl. Jag har mellanblödningar. Det är väl det. Och så barnlösheten då. Sen läste jag att många kvinnor som egentligen har endo tror att de har ibs, för man kan även få symtom från tarmen, och det har jag ju. Och så kan man få ont vid samlag, det har jag inte nu, men jag har haft tidigare. OCH - när jag åt p-piller mådde jag bra. Inte ont, inga konstiga blödningar och mycket bättre i magen.

  • Mrs Firren

    johlinn - Okej. Jag har dålig pejl på endo. Låter skitjobbigt att ha så där ont, så ofta.


     


    Här är nog mensen på intågande om någon dag eller två för idag äter jag godis, det brukar vara ett väldigt tydligt tecken.

  • Rirismamma

    Johlinn, både min svägerska och en nära vän till mig har endometrios, den ena har likadana symptom som du har och den andra tog det fyra år och flera olika doktorer för att upptäcka, den senare har också ett barn som är 5 år och hon har desperat försökt att få ett syskon länge. Nu har de äntligen gått in och opererat bort all vävnad som satt i vägen så hon är hoppfull.
    Hoppas du och doktorn kommer fram till något, det är jobbigast att inte veta!

    Mrs. Fisk, jag visste att jag var gravid för att jag inte vara sugen alls på godis. Det går inte en dag utan att jag ta en chockladbit eller två och helt plötsligt åt jag inget på en hel vecka, lika säkert som en grav. test:)

  • johlinn

    MrsF - fast sådär jätteont har jag inte ofta. Ont har jag ofta, men jätteont - sällan. Alltid nåt!


     


    Rionas - det är ju det som gör mig hoppfull ändå, det finns ju behandlingsmetoder Hoppas det går bra för din vän

  • Mulle77

    Var fa..... är min ÄL. Blir så trött på detta. Har lagt en mindre förmögenhet på ÄL-stickor.

    Johlinn- Härligt att gåträningen ger resultat.

    Jag vill alltid äta godis!!!

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon