• Anonym

    Tycker ni jag ska avslöja min svåger fru???

    Anmäl. Jag är så himla trött på att våra skattepengar går till fel personer!

  • Anonym
    Anonym (Anneli) skrev 2011-05-10 21:15:57 följande:
    Nej, det är inte två diskussioner. Om folk fuskar med bidragen så blir attityden att reglerna måste skärpas och då drabbar det de som verkligen behöver bidrag och förståelsen för att folk verkligen är sjuka minskar.

    Jag vet inte riktigt varifrån du fått att biddragsfusk inte är vanligt och i förhållande till vad, men jag kan lätt räkna upp ganska många som tänjer på gränserna när det gäller sjukskrivning.  
    Jo det är två diskussioner. Attityden nu är att det fuskas otroligt mycket och att man ska offra sin högra arm. inget är heligare än "fusket". Så den attityden den finns redan och den handlar inte om hur det ser ut i realiteten.

    Attityden har inget att göra med att regeringen driver en arbetspolitik och att det därför är svårare att få sjukpenning.

    Två helt skilda saker men jag förstår att de är lätta att blanda ihop, speciellt om man inte bryr sig att försöka ta reda på fakta.

    Jag gav dig tre länkar har du brytt dig om att läsa några av dem? De ger nämligen svar på precis de frågor du ställer. Så läs först och kom sen med nya frågor om det.
  • Anonym
    Alcea skrev 2011-05-10 21:42:03 följande:
    Bara för att folk tycker att det är rätt att anmäla en känd fuskare betyder det inte att alla tror att det fuskas jättemycket - DET är två helt skilda saker. Att jag tycker det är bra att begränsa fuskandet (exemplevis genom anmäla kända fall) beror på att försörjningsbördan i samhället kommer att öka i framtiden. Att privatpersoner anmäler fuskare är väl heller inget som kostar en massa pengar, eller? 
    Attityderna är att det är vanligt och detta har lett till att det plöjs ner enormt mycket mer pengar på att jaga fuskare än vad staten får tillbaka. För alla begränsningar kostar pengar i form av merarbete mm. Så det är ur samhällsekonomisk synpunkt faktiskt kontraproduktivt eftersom fuskandet redan är begränsat. Eller troddu liksom många andra att "begränsandet" är gratis?
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-10 21:26:41 följande:
    Anmäl. Jag är så himla trött på att våra skattepengar går till fel personer!
    Me too!!
  • Anonym
    Alcea skrev 2011-05-10 21:52:45 följande:
    Det är givetvis skillnad om x antal heltidstjänster går till att leta efter fuskare, och att en privatperson ringer in en anmälan!
    Hur tänkte du nu?
    Vi vet att det går åt x antal heltidstjänster. Och vi vet att det rings in en och annan anmälan.  TS är knappast ensam om att möta anmälhetsen.
  • Anonym
    Alcea skrev 2011-05-10 22:02:04 följande:
    Misstänker att man kan jaga fuskare på olika sätt, eller har jag fel? Att agera utifrån tips borde väl vara ett relativt bra sätt, som jag ser det. Det går inte att ha ett sådant här system utan inbyggda kontroller som folk känner till. Förekomst av kontroller i sig gör att mycket fusk inte ens hinner uppstå.  
    Men tror du att de kontrollerna är gratis? Att personal ska ta på sig extrautgifter bara för den goda sakens skull. Jämför tex med förskolornas närvarolistor som skall utröna ev fusk med fp. Det tar massor av tid.  Just den kanske inte kostar så mycket i pengar däremot i tid från barnen. ALLA kontroller kostar.
  • Anonym
    Alcea skrev 2011-05-10 22:10:47 följande:
    Det finns inget som är gratis - det har jag aldrig påstått. Men olika arbetssätt kan vara olika kostnadseffektiva. Mer kontroller behöver inte alltid vara kostnadseffektivt, men en viss mått av kontroller är det garanterat. Med ditt resonemang kan vi ju stänga ner hela Skatteverket, och bara hoppas på att folk är ärliga och betalar in det de ska.
    Har du helt missat min poäng? Du menar alltså att skatteverket var totalt onödigt även inna  hetsjakten på "bidragsfuskare" startade? Minns då att det handlar om ett fåtal år bakåt i tiden.

    Det jag pratar om är fakta, att kontroller kostar. men om du har åsikter om effektiviteten i arbetet tycker jag att du ska lägga fram det eftersom det kommer att vara högintressant för staten. Vad har du för kostnadseffektiva förslag?
  • Anonym

    Klart du ska anmäla för det hon gör är olagligt och riktigt ruttet. Var beredd på att du kan bli ifrågasatt bara.

  • Anonym

    tycker inte du ska anmäla utan prata med henne o säga att detta är fel och att hon bör lösa det inom en snar framtid för annars kommer du anmäla henne då.

    Ge henne en chans att göra rätt för sig.

    tycker inte man ska fega o vara anonym men anmälningar,,

  • Anonym

    Jag förstår inte alla som tycker att det är så självklart att anmäla. Eller rättare sagt, klart att jag förstår att de inte tänker själva eller längre än näsan räcker. Blir snarare beklämd för det är klart att släkten är jätteviktig. Staten är viktig men inte viktigare än familjen. Om det är få som vet så spelar det ingen roll om anmälan är anonym eller inte de kommer att lista ut det ändå att det var TS. Fastän ett straff inte skulle bli så strängt som fängelse så kommer hon att straffas. En sak har FL lärt mig och det är att man skjuter brevbäraren.  Blir så trött på alla pkpretton som helt uppenbarligen lider av empatistörningar. Om vi ser svägerskans tråd om ett år "Jag blev anmäld och hatar nu min svägerska" kommer hon dels få skäll för att ha fuskat men hon kommer även att få medhåll att angivaren är ett kräk som såg till att hon fick fängelse osv och det bästa hon kan göra är att se till att frysa ut anmälaren från släkten. En sak gör man inte ens inom den kriminella världen och det är att gola. Det finns en tjyvaheder menuppenbarligen  inte en WT-heder.

    Jag tycker inte att TS ska anmäla om de inte krigar med varandra redan innan.

Svar på tråden Tycker ni jag ska avslöja min svåger fru???