Inlägg från: Balahir |Visa alla inlägg
  • Balahir

    Skala potatis i förväg?

    She is Me skrev 2011-05-13 11:56:28 följande:
    antingen så skalar du dem och har dem i vatten, för annars blir de bruna. Eller så skalar du dem och kokar dem, och förvarar i en skål i kylen.  Eller så gör du hela potatissalladen idag, tycker det blir godast när den får stå och suga upp smakerna ;- )
  • Balahir
    trollkarl skrev 2011-05-13 13:21:52 följande:
    La Lola skrev 2011-05-13 13:15:19 följande:
    Nä, inte jag heller o min potatis har aldrig blivit missfärgad.
    så två stycken random personer som provat lite o haft tur så är det ett faktum?
    när vi jobba i resturangen så motverkar vi produktionen glykoalkoloidämnena av solanin och chakonin
    med citron, men visst vi har ju självklart fel ;)
    då är vi tre random personer.
    plus alla jag någonsin skalat potatis med i förväg, ingen har använt citron.
  • Balahir
    trollkarl skrev 2011-05-13 13:25:16 följande:
    alla? du menar personer? ja visst det e säkert bra. men över natten bildas just glykoalkoloider som övervägande gör potatisen brun. men visst, mina krögare jag jobbat för samt kökschefer med både en o två stjärnor i GDM har ju självklart fel =)
    men är du korkad på riktigt?
    alla JAG skalat potatis med står det, men  läskunnig är du inte iaf.
Svar på tråden Skala potatis i förväg?