Inlägg från: Lise W |Visa alla inlägg
  • Lise W

    40+ som äntligen är gravida - igen

    LyckligaLee skrev 2011-07-01 07:32:04 följande:
    Jag gjorde fostervattensprov med nr 2 och tänker göra moderkaksprov denna gången. Vilken vecka fick du göra provet? Jag gjorde fostervattensprov i v 15 och svaret dröjde tre veckor. Då sparkade barnet i magen och det kändes helt omöjligt att gör abort. Nu var sonen frisk, men då jag läst att moderkaksprov görs redan iv  11 och man får resultatet snabbt så blir det nog den varianten denna gången.
    Hej, här är en till som är 40+ o ska ha en liten guldklimp i höst, hänger lite med er här om det går bra.Glad

    Lycklia Li, det där med Fvp o Mkp är faktiskt samma sak precis i provtagning, du får första "snabbsvaret" med fvp efter en vecka  (där kollar de trisomi 13,18,21 X Y dvs de "vanligaste felen") vill man däremot ha på alla trisomierna, oftast om man har ett genfel eller sjukdomar i släkten osv, DÅ får man vänta 3 veckor på svaret, men det är precis likadana rutiner vid båda proverna.
    Men visst tusan är det skönare att veta tidigare så får man ett MKP så ta det Skrattande

    O grattis  till din efterlängtade graviditet :)
  • Lise W
    Jamtlandstaus skrev 2011-07-01 08:48:01 följande:
    Välkommen Lise W!!  Vilken vecka är du i, då du ska ha i höst!

    Är det inte alla som vill som får MKP?
    Glad Tack så mycket!

    Jag är nu i v 24 (23+2) BF 25 oktober :)

    På Helsingborgs Lasarett där jag tillhör görs bara FVP, vill man ha MKP får man göra det i Lund som är närmsta Universitetssjukhus, för att de från Hbg ska skicka remiss till det ska du ha vissa kriterier uppfyllda (eftersom hbg får betala) tex att du har nån ärftlig sjukdom lr har barn lr varit gravid med barn med ngn trisomi tex Down Syndrom. I andra landsting fungerar det kanske annorlunda, det vet jag inte.

    Jag gjorde FVP förra året då jag fyllde 40 o vet att riskerna  då ökar, tyvärr hade vår lille ängel Downs så vi valde att avbryta, därför vet jag att "snabbsvaret" som jag skrev om tidigare tar 1 vecka även vid FVP, men säkert var det annorlunda för några år sedan. Vid denna graviditet bad vi om MKP, just för att det går att ta mycket tidigare i graviditeten och för att det känns alldeles för sent att vänta in FVP.

    Ja nu blev det vääldigt mycket Lisefakta :) men det är ju bara min erfarenhet, vi bor i ett långt land.

    Grattis alla till graviditeterna o det känns skönt att prata med nån som har samma ålder för ibland känner jag mig lite....lost kan man säga.
  • Lise W
    Jamtlandstaus skrev 2011-07-02 21:17:36 följande:
    Har fortfarande lite svårt att få in att jag bär på ett nytt litet liv. Men har i alla fall bokat en tid på MVC om 1 1/2 vecka.
    Har just nu sambons familj på besök o kan väl tro att det uppfattas lite konstigt att jag ska vara környkter just ikväll... : )
    :) visst är det svårt å ta in i början, hoppas ni hade en trevlig kväll :))
  • Lise W

    Välkommen Sagatula o Vickansnickan Solig


    hammarby skrev 2011-07-03 08:29:37 följande:
    Vickansnickan..

    Ja man har lite att fundera på, det finns ju en viss missfallsrisk. Men samtidigt så försökte jag läsa mig till hur många som egentligen fått missfall på grund av mkp eller fvp och jag hittade ingen trots att jag lusläste alla forum som fanns!

    Om du är osäker så läs på om de olika fosterdiagnostikerna och prata med din gubbe om vad han vill.

    Lycka till!!
    Min läkare sa att missfallsriken vid fvp o mkp ligger på 0,5-1 % meeen... studien där denna statistik är grundad på är 30 år gammal o all teknik, när var o hur, har gått mycket framåt så egentligen är den mycket mindre, men det finns inga nyare studier på detta.

    Men som det är skrivet tidigare, fundera lite på varför Ni vill ha kub/nupp, fvp eller mkp, så känns det säkert lite naturligare att gå vidare.

    Ha en bra söndag Solig
  • Lise W

    Lyckliga Li: Visst känns det overkligt de första veckorna, man väntar o väntar o väntar på mkp så man kan få se knodden, du ska se att ditt illamående kommer innan du hinner ropa hej alldeles för många gånger :) det ihop med den oändliga tröttheten går inte av för hackor, det bara slår på helt plötsligt.
    Jag håller med dig att vul borde vara obligatorisk, speciellt om man haft någon form av besvär med grav. sedan tidigare. Men här i Sverige verkar det snarast vara sådär inom dett offentliga, jaja har du barn eller varit gravid tidigare då vet du ju hur det är.....
    ....o visst tusan är det tyngre o jobbigare på alla sätt o vis att vänta när man är 40 än när man är 20..... Glad även om man är så oändligt glad över sitt tillstånd just nu Glad

  • Lise W

    Hammarby:

    Jovisst tog vi reda på könet, vi är lika nyfikna båda två Skrattande o så tycker vi det är rätt skönt i förberedelserna att veta, det blir likosm inte fel med någon färg och så... vi väntar en pojke Glad.

    Du har rätt alla graviditeter är olika, jag önskar för alla att ha det som jag hade med mina 2 stora barn, inget illamående o ingen trötthet Glad.
    I ärlighetens namn har jag inte tagit så bra hand om min kropp sedan förra året, mest varit depp o orkeslös, jag som annars tränar 4-5 ggr i veckan cyklar o promenerar vart jag än ska har verkligen bara cyklat överallt istället. Jag gissar att det hjälper till att jag känner mig så trött, så jag får skylla mig själv :) meeen jag väntar på något gott o sålänge jag kan jobba o slippa foglossning, har bra blodvärde o blodtryck så känner jag mig rätt nöjd Glad.

    Vickansnickan:

    Jag hade också frågat efter ett vul om jag kände sån oro, det kan aldrig bli för mycket.

    Ha en riktigt skön tisdag alla Solig

  • Lise W

    Hammarby:

    Haha jag glömde alldeles att säga att JAG INTE ALLS ÄR AVUNDSJUK PÅ DIN HELG I GÖTEBORG..... Skrattande ja så var det sagt Glad

  • Lise W

    Jag önskar jag kan säga något för att lugna er, men vet ju själv precis hur den där känslan är :( , jag räknade dagarna o tänkte att jag kan inte göra något åt om det blir fel, inget jag gör blir värre bara vänta vänta, fylla dagarna med andra saker.


    Jag håller tummarna hårt för att allt ska gå bra för er också o så snart ni kan få vul så gör det.


    Stor kram

  • Lise W

    Beklagar verkligen dessa tråkigheter... styrkekramar till er båda o önskan om att det ser bra ut om 2 veckor Lyckliga Li Hjärta

  • Lise W
    Jamtlandstaus skrev 2011-07-10 12:47:38 följande:
    Kan inte låta bli att oroa mig, har haft färgade flytningar igår o idag. Vet att det inte behöver betyda någon men oxå att det kan det...
    Man kan få färgade flytningar efter samlag, hade jag, blev jätteorolig men ingen fara enl gyn .
  • Lise W

    Jamtlandstaus:
    Vad bra att det inte har ökat :) o vilken bra o sund inställning "Det som händer händer ju hur som helst och jag kan inget göra åt det."
    Tänker själv så men vågar knappt säga det högt,....man kan ju vara orolig ändå, men glada tankar ja, då flyter det på.

    Trevlig Måndag på alla Solig

  • Lise W
    Sagatula skrev 2011-07-18 08:18:15 följande:
    Hur mår alla?
    Jag är fortfarande trött som attan och illamåendet går lite upp och ner. Just nu är jag dock mest oroad över vad KUB imorgon ska visa för resultat.
    Hej :)
    Ja nu är jag i vecka 26, lite trötthet har fastnat men annars mår jag bra.

    Förstår att du är orolig för KUB, men ta det lugnt, resonera lite som jamtlandstaus : "Det som händer händer ju hur som helst och jag kan inget göra åt det" .

    Tanken är med dig.

    kram Lise
  • Lise W
    Sagatula skrev 2011-07-19 14:16:42 följande:
    Glad idag trots att makens MS är riktigt jävlig just nu. Har varit och gjort KUB och fick en risk på 1:10587 vilket gör att vi inte går vidare med MKP och nu är det officiellt att det blir en till i familjen.

    Hoppas alla mår bra!
    Åh vad bra, då säger vi officiellt GRATTIS dådå :)
Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen