Inlägg från: hammarby |Visa alla inlägg
  • hammarby

    40+ som äntligen är gravida - igen

    LyckligaLi...

    Härligt att du blev gravid så snabbt igen!! GRATTIS!!
    Det är nog bra att ha is i magen, folk borde ha det oftare...

    Själv är jag 40 år, fyller 41 i år. Väntar trean. Har två pojkar innan och denna gång får vi en flicka! Känns overkligt på nåt sätt, jag var så inställd på att få en grabb till... Hade varit väldigt praktiskt iallafall, hihi! Jag går in i vecka 17 på onsdag.

    Hittade den här tråden precis och blev först ledsen för din skull när jag läste från början men nu verkar det ju ordna upp sig! Du ska se att det kommer gå bra...

    Stor kram och grattis igen!

  • hammarby

    Jag gjorde moderkaksprov. Funderade först på att göra kub( kombinerat UL och blodprov) men under inskrivningen så ångrade jag mig och ville gå direkt på moderkaksprovet. Jag fyller 41 i år och ville inte ha nån "riskbedömning" utan ett 100% svar. Detta trots att jag fick 1/20.000 med förra barnet, som nu är 3,5 år..och bättre siffror kan man nästan inte få!

    Oroade mig som en galning för missfallsrisken men gjorde provet iallafall. Ville veta att barnet är friskt med tanke på att man har två barn sen innan. Men det finns ju aldrig några garantier i slutändan ändå..

    Har ni frågor om mkp så fråga på!

    Kram på er!

  • hammarby

    LyckligaLi..

    Jag var i vecka 11+5 när jag gjorde provet.
    Du som har gjort fvp vet ju i princip hur det går till då..
    För mig gick det fort och gjorde inte ont alls. Fick svar i brevlådan efter en vecka. Gjorde de långodling på ditt prov eftersom du fick vänta hela tre veckor efter ditt fvp?

    Jag ville göra mkp endast av den anledningen att man kan göra det tidigare. Hade inte stått ut med ett dåligt provsvar i vecka 16-17. Idag är jag i vecka 17, 16+2 och har känt henne röra på sig därinne i typ två veckor.. Inte varje dag men var och varannan. Mysigt.

    Ha en bra dag!!

  • hammarby

    Jamtlandstaus..
    Nej alla får nog inte göra mkp och fvp. Som det skrevs innan mig så måste man nog ga nåt ärftligt i släkten eller att man har fått barn med Downs tidigare. Men med kub är det ju väldigt annorlunda från landsting till landsting. I vissa får alla göra( vilket jag tycker är bra!!) medans i andra får man vara göra det om man fyllt 35..

    LyckligaLi..
    Vilken hemskt lång väntan. Jag var ett nervvrak i en hel vecka innan provsvaren äntligen kom!! Ja jag är helt säker på att det går fortare att få svar nu än för 6 år sen..

    Sagatula..
    Hej! Vad tråkigt att höra om dina missfall men denna gång ser ju allt riktigt bra ut! Grattis!!
    Tycker att det ska vara rutin på att alla får ett tidigt vul, alltså det tar ju vara nån minut att kolla så att allt är ok. Och det är som du säger, har man sett ett tickande hjärta i vecka 7-8 så sjunker ju missfallsrisken avsevärt.. och då blir man lugnare när man får höra det.

  • hammarby

    Vickansnickan..

    Hej och grattis! Ett nytt liv blir till, lika magiskt varje gång..

    Ja man har lite att fundera på, det finns ju en viss missfallsrisk. Men samtidigt så försökte jag läsa mig till hur många som egentligen fått missfall på grund av mkp eller fvp och jag hittade ingen trots att jag lusläste alla forum som fanns!

    Jag bestämde mig när jag var hos barnmorskan första gången, då var jag i vecka 10+0. Jag visste att jag ville veta definitivt, och så fort som möjligt om mitt barn är friskt. Om man gick enbart efter min ålder så var det 1/80 på att få ett barn med DS..och visst, ett barn med DS är ju inte hela världen, men när man har två barn innan och man inte är pur-ung längre så kändes det som att det kunde bli tufft.

    Och eftersom kupp och kub bara är en riskbedömning så avgjorde det saken, iallafall för mig.

    Om du är osäker så läs på om de olika fosterdiagnostikerna och prata med din gubbe om vad han vill.

    Lycka till!!

  • hammarby

    LyckligaLi..

    Alltid kul när maken blir glad.. Min blev helt blek i ansiktet och satt och gapade. Tror att han blev lite chockad...Hahaha! Men efter att ha smält nyheten så är han glad han med. Jag tror att vi var lite inställda på att vi inte skulle ha fler barn men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...
    Känner igen oron i början, att man inte vet om allt är bra osvosv. Det är nog lika för alla.

    Om jag var du skulle jag vara glad om jag slapp illamåendet.. Jag har inte haft det med nåt av barnen, bara yttepyttelite i början av denna men det lilla gick över för några veckor sen. Är i vecka 17 nu och mår oförskämt bra för tillfället. Tröttheten var som värst i början för mig, typ vecka 5-12 eller så. Det är skönt när det vänder!
    Glöm inte att många graviditeter är olika också...

    Sagatula..

    Har inte haft foglossning med någon av barnen men när man läser om er som har/har haft det så låter det hemskt. Man blir ju verkligen handikappad. Tycker så synd om er!!

    Lise W..

    Tog ni reda på könet efter moderkaksprovet? Vi kunde inte hålla oss! Eller rättare sagt, jag övertalade sambon att vi inte kunde hålla oss...

    Tråkigt att höra om ert förra barn, men jag hade också valt att avbryta graviditeten om vi hamnade i samma situation. Och jag hade tänkt likadant oavsett om det var första eller tredje barnet. Hur som helst så är det säkert inte helt lätt att avbryta, men jag tycker att man ska respektera att vissa gör det valet. Tycker att det kan vara sån häxjakt från vissa som tänker på ett annat sätt. Men alla är vi olika..

    Tycker också att det är skönt att prata med kvinnor i samma ålder, vi är liksom lite på samma nivå.
    Sen känns det lite som att det blir vanligare och vanligare att äldre kvinnor skaffar barn, även när det gäller förstagångsföderskor.
    Jag var 35 när jag fick första och 36 med det andra men jag upplevde det inte som att det skulle ha varit jobbigare än om jag var 25. Men det är ju samtidigt lite svårt att veta eftersom man inte har nåt att jämföra med.. Men denna gången kanske det känns lite annorlunda eftersom man har två rätt vilda busgrabbar som kräver en hel del, samtidigt är de ju rätt stora så man kan kräva lite ner av dem än en 1-2 åring som inte förstår varför mamma är trött.
    Men minstingen som fyller 4 i höst tror att det är en yoda i min mage och inte en lillasyster...hihihi!

    Jag och sambon kom hem tidigare idag från Göteborg där vi varit i fyra dagar och sett både Iron Maiden och Metallica..grymt najs att komma bort lite och skämma bort sig med hotellfrukost, middagar ute och ostörd sömn...
    Barnen var hos sin farmor och farfar och kom hem ikväll. De hade så svårt att varva ner så de la sig nyss. Det har bara varit en massa bus och skratt sen de kom hem, det märktes att de saknat oss. Och vi dem!

    Ha en trevlig kväll tjejer!

  • hammarby

    Vickansnickan..

    Jag fick ett VUL under inskrivningen, då var jag i vecka 10+0. Behövde inte tjata mig till det utan fick det utan "problem"..
    Jag tycker du ska ringa din barnmorska och be om ett VUL. Du har ju blödningar och är orolig. Det ska räcka. Ge dig inte utan tjata om du måste. Lycka till!

    Sagatula..

    Hoppas att ditt illamående försvinner fort nu! Och tröttheten brukar ju ge med sig. Se framåt! kram!

  • hammarby

    Förresten, ni som känner att ni inte ska ha fler barn efter denna lilla knodd. Har ni funderat på sterilisering? Jag får kejsarsnitt så jag ska nog göra det samtidigt. Har hört att det ska vara enkelt att göra i samband med ett snitt.

    Någon mer här som ska föda genom kejsarsnitt?

  • hammarby

    Lyckliga Li och Vickansnickan...

    Jätteledsamt att ni ska behöva gå igenom detta! Tänker på er! Kramar!!!

Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen