Inlägg från: lillgarden |Visa alla inlägg
  • lillgarden

    Baby led weaning

    Äntligen konkreta bra tips! Som jag har letat!
    Så skönt att läsa att fler ammar länge och kör BLW.
    Har en tös här på snart sju månader som helammas än och som totalt vägrar flaska och pureer och fick höra om BLW och kände bara att detta detta passar min tös.
    Har dock inte kunnat hitta så många bra råd eller tips på svenska så underbart med denna tråden ju.

    Hittills har tösen smakat och ätit: potatis, rån, riskaka, ris, melon och äpple.
    Det bästa med "metoden" är att jag känner ingen press och stress som jag gjorde med sonen. Då var det smakisar vid fyra månader, gröt och hela kittet. Man kunde aldrig äta själv för man skulle sitta och mata och truga sonen.

    nu kan vi sitta hela familjen och äta. Tösen får små bitar och vi andra kan äta vi också. Mycket trevligare än att en ska sitta med mos och sked och hålla på med det.

    Ni andra som fortfarande ammar, tar era barn flaska?

  • lillgarden
    dripdrop skrev 2011-06-04 16:56:07 följande:
    Ja, själv kände jag mig som ett freak på föräldragruppen på BVC när jag var den enda som helammade fortfarande vid fem månader...

    Tycker det är svårt att "försvara" sig för omgivningen. De är så stressade över att hon inte äter men själv vet man ju bättre än att oroa sig ännu!
    Känner mig fortfarande helt udda som fortfarande helammar. Alla jämför med svägerskan som börja med smakisar redan vid knappt tre månader.
    Därför kändes det så skönt när vi var på BVC sist och hon liksom bara lugnt sa du känner bäst själv hur du vill göra. Det var en stor sten som föll för mig.

    Omgivningen kan jag dock inte koppla bort, och alla dumma kommentarer sårar fortfarande. Men vi kämpar på.

    Potatis får hon från oss när vi äter det. Kokar det bara som vanligt fast inte med salt då. Sen får hon små bitar som hon sitter och pysslar med. Får i sig det mesta faktiskt... :)
  • lillgarden
    mamma 10 skrev 2011-06-06 22:06:19 följande:
    Bra idé, måste tetas!:)

    Jättebra ide.. ska verkligen testas.


    Tösen har testat "babymacka" nu som det så fint kallas. Gick så bra så.
    Känner verkligen mer och mer att detta passar oss.
    Kan vi alla sitta och äta. TÖsen sitter med sitt och vi andra med vårt. Blir mer familjärt än om en ska sitta och truga med mos och sked och gröt och allt vad det är.


  • lillgarden
    Jast80 skrev 2011-06-07 12:49:15 följande:
    Jag är så glad att jag har hittad den här tråden. Jag har tänkt testa detta på min dotter som är 4 månader nu. Nu ska jag läsa igenom tråden och alla er tips.
    Välkommen hit :) Kul med fler som hittar hit :)
  • lillgarden
    dripdrop skrev 2011-06-10 13:06:26 följande:
    Ammar efter dottern har ätit. Har förstått att det är viktigt så att de inte ska bli förstoppade.
    Ja det gör jag med. Tänkte mer om man ska försöka trappa ner lite lite på amning eller om ngn vill passa tösen lite så kunde ngn slags vätska vara bra om hon får ner.
    Men vi kör på som vi gjort.
  • lillgarden
    Leiben skrev 2011-06-14 16:45:00 följande:
    är det fler än jag som tycker det tar låååååång tid? man hinner inte mycket mer än frukost, lunch och middag och sova. kanske ut en sväng på em men jisses vad mycket tid det tar nu när han äter mat mot för innan.
    Både och där.
    Jag har hamnat i ett kluvet tillstånd känns det som nu.
    Tösen får lite när vi andra sitter ner och äter lite annars är det amning amning som gäller.

    Det som är lite jobbigt nu är att hela tiden behöva "försvara" sin amning och hela tiden stå ut med alla trista taskiga kommentarer...
  • lillgarden
    Leiben skrev 2011-06-20 12:27:07 följande:
    Men hur gör ni när ni äter borta, på fik på träningslokel etc? Äter inte era barn då eller tar ni med och kladdar runt? Frukt har jag med men inte riktig mat. Tycker att det negativa är just att man blir lite låst hemma eller hur är det för er? Tydligen man man liksom hoppa över ett mål och bara amma men hur länge då? Kan man bara när de är 10 månader amma endast till lunch? 
    Vi kör inga "hela" måltider än. Så ska vi iväg någonstans så tar jag med lite kex eller något och sen helammar jag den dagen ungefär.
  • lillgarden

    Hur går det för er alla såhär i sommarvärmen?

    Vet inte hur ni känner men jag tycker det känns rätt skönt att man fortfarande ammar nu när det börjar bli varmt ute. Vet man att den lilla får i sig både vätska och näring!


Svar på tråden Baby led weaning