Inlägg från: lillgarden |Visa alla inlägg
  • lillgarden

    Baby led weaning

    Daeminimon skrev 2011-07-07 14:45:22 följande:
    Hej hej,

    Vi bor i England där BLW nu är vad BVC och Infant Feeding Workers rekommenderar. Vi har kört BLW sedan Eddie var 6 månader. Det tog ca 1 1/2 månad innan han började komma igång. Nu, 11 månader, äter han ALLT. Jag har bloggat om BLW lite sporadiskt på min blogg, ett apr bra inlägg:

    mammaiengland.blogg.se/2011/march/babyled-wea...

    mammaiengland.blogg.se/2011/april/babyled-wea...

    Mer kommer snart. Vi kan absolut rekommendera BLW, det har varit vårt bästa beslut vad gäller Eddie. Det finns alltid något att äta, var vi än är.

    Det viktigaste att komma ihåg är att inte ge för små bitar. De ska vara ungefär som ditt (inte bebisens!) finger. Det är mindre risk att de sätter i halsen då än om bitarna är för små. Bebisar gnagar med tandköttet och suger, så tänder behöver man inte oroa sig för! Glad
    har oxå fastnat för din blogg. super bra inspiration och pepp :)
  • lillgarden
    Bonanza skrev 2011-07-07 22:53:56 följande:
    Jag är inne på BLW och vill gärna prova det med vårt barn som nu är snart fyra månader. Alltså inte börja nu, men framöver. Jag har två frågor: hon vill nog rätt snart börja äta mat. Med de två andra barnen har jag börjat när de visat intresse, det har blivit runt fem månader. Kan jag börja med BLW då också, eller är sexmånadersåldern en rätt fast gräns?

    I övrigt så vill jag börja introducera gluten rätt snart eftersom det finns glutenallergi i familjen. Kan jag börja med typ Penne-pasta (det är ju rätt storlek tänkte jag) eller blir det för "mycket gluten"?

    Ska beställa boken också!
    vad är det för bok? :)
  • lillgarden

    Anna har inte heller haft kvälningar eller så när hon äter själv men lägger man ngt på en sked och försöker mata så är det nästan så hon kräks och har sig.
    Så hon äter själv.

    Har lite andra funderingar bara.
    Min tös tar ingen flaska eller mugg eller ngt sånt utan jag ammar fortfarande.
    Så hon dricker/äter med andra ord inte välling.
    Nu till min undran.
    En "bekant" till mig undra lite hur Anna sover och jag svara att hon har svårt att förstå det här med att somna för natten och vaknar och äter lite på natten.
    Inget som stör mig så så inget jag funderat vidare på .

    Men då svara hon bara enkelt att varför testar ni inte med välling så sover hon kanske bättre?
    Hur gör ni andra
    Dricker/äter era barn välling?
    Hur sover era barn på natten?

    Känner att detta blev rörigt, hoppas ni förstår ändå...


  • lillgarden

    Vad skönt att man inte var ensam med sina tankar och idéer.
    Inatt var jag väldans glad för amningen.
    Får man lite sömn mellan varven iaf.
    Minns när sonen var i denna åldern och man fick upp klockan fem och göra välling. Sen var man ju vaken och kunde icke somna om. Nu vänder man sig bara om och upp med tröjan typ. SKöter tösen det där själv om man själv kan sova vidare lite.

    Har oxå en svärmor som är på som sören men som verkar ge sig nu.
    Fick till och med det hemska svaret att hon inte ville passa tösen, ens för en timme. Hon var jobbig hette det. Vilket är lika med att tösen tar inte flaska och då passar det inte svärmor tydligen.

    Är tösen och jag mot resten av världen känns det som.

    Upplever ni andra oxå att den äldre generation nästan själva sätter i halsen när dom ser vad man ger barnet?
    Min mormor fick värsta chocken när hon såg att Anna fick en halv tomat och en stor bit macka.
    Men sen blev hon lika chockad när hon såg hur fint Anna löste det hela och hur bra hon är på att sortera i munnen, haha


  • lillgarden
    Daeminimon skrev 2011-08-04 07:50:57 följande:
    Haha, svårmor får fnatt på det mesta jag gör med Eddie, så naturligtvis gillar hon inte BLW! (ännu en anledning att fortsätta, haha)
    ja det är ju oxå en anledning.
    Men bästa är ju att dom sköter sig själva så bra. Slippa sitta och truga med sked och det där...
    Räcker man hör svägerskan och deras "problem", haha..
    Nej detta beslutet är ett av dom bästa jag tagit på länge...
  • lillgarden
    Oktober84 skrev 2011-08-04 09:56:53 följande:
    Jag vet redan nu att svärmor kommer få dåndimpen när Jens inte får börja med puréer snart (ja han är bara 2 månader, men hon frågade när det är dags så), min egen mamma bor så långt bort så henne kan jag vänja innan hon ser det typ.

    Tycker bara det ska bli så skönt att slippa det helvete som jag såg framför mig innan jag fick upp ögonen för blw, bestämde mig tidigt för att jag ska laga mat till Jens, men att då stå och puréa (är det ens ett ord?) sönder alla fina och göda grönsaker till mos, nej då känns detta mycket bättre.
    Eftersom alla ändå förespråkar att barn vill kunna se vad de äter så fattar jag inte varför inte detta är mer utbrett? Ska höra med min bvc-sköterska vad hon säger om blw när vi ska dit nästa gång.

    Men än så länge så njuter jag av amningen. Nu senaste veckan har han dessutom dragit ut på nätterna så han äter bara en gång, kl 5, dvs han somnar vid 21 och vaknar vid 05 för mat första gången, skönt! 
    Härligt att ni tar det med ro och i er takt. Fattar inte vad det är med alla och denna hets bara...
    Varför ska alla börja fråga när man ska börja med gröt och liknande?
    Varför hetsa liksom.

    När vår bvc sköterska fråga på halvårskollen om hur det gick med amning/mat och den biten och om jag var stressad svara jag kort:
    Jag är inte stressad men omgivningen!
    Hon bara log och höll med.

    Här blev det extra press så sambons syster börja med pure till sin lilla "kolik"bebis vid 2½-3 månaders ålder. Då var vår tös halvåret och helammades i stort sett.
    Snacka hetsen och jakten på mig börja på allvar då.

    Så trist att det hela tiden ska jämföras och påpekas.
  • lillgarden

    Åh sånt kan jag känna igen. Det där med att hela tiden vara överPÅ. Sen samtidigt så skulle man själv säga ngt typ akta så är man överbeskyddande och pjoskar och skämmer bort ;) Lustigt det där med svärföräldrar och liknande, haha.

    Skönt med ett BVC som helt är med på hur du tycker och tänker.
    Känner oxå att jag har stöd från mitt bvc vilket är skönt. Hade inte orkat med press från bvc oxå, räcker med det man har hemmavid liksom.
    Så länge tösen växer som hon ska så stöttar bvc fullt ut, vilket är skönt.

    ja det där med koliken är en historia i sig. Jag fattar ingenting av det. Jag har aldrig haft något behov av diagnostisera barn och sätta en stämpel. Visst skrek den lilla, visst var hon spänd i magen men tror en hel del berodde på nervösa föräldrar som inte riktigt väntat sig som det blev samt ideer om sova egen säng och inte bäras och sådana saker.

    Jag är hönsmamma, jag bär och jag vaggar och kramar och har barnen i sängen hos mig, tycker det är där dom hör hemma.
    Vad gäller maten till koliktösen så fungerar det enligt föräldrarna men börjar klabba lite nu vid sexmånader som det faktistk gör för många purebarn, enligt mig... :/ kanske man ska påpeka.

    Nu blev detta långt och långt ifrån BLW-ämnet...

  • lillgarden

    En "mat"undring förresten.
    Vår äldsta påg är en galning vad gäller kakor, glass, snask ja allt sånt. Hans napp doppades i allehanda saker vid låg ålder.

    Nu har tösen inte napp så där har dessa människor gått bet. Tösen tar inte sked heller utan äter ju själv, BLW.

    Så när svärmor och svärfar försöker sticka till henne kaka, grädde och sånt så vägrar hon. Äter nästan inga sötsaker alls, vilket är bra. Men undrar bara om det har något samband.

    Hur är det med era små. Frukt är hon helt galen i men kakor och liknande spottas ut och får rynk på näsan...


  • lillgarden
    aud skrev 2011-08-05 10:23:06 följande:
    Jo, här kör vi också med att vara nära (vill inte kalla det hönsmamma, dock. Apmamma kanske haha). Klart att bebisen blir ledsen om den ska tvingas ligga i egen säng och inte bärs så mycket som den skulle vilja. :( Jag har också hört att många får problem med sina purébarn när de börjar när bebisen är 3-4 mån. Vilket ju inte är så konstig. Alldeles ny i världen, och redan bearbeta mat. Men det finns ju de bebisar det fungerar utmärkt på. Jag upplever det som att många lyssnar på just sådana föräldrar som har lyckats, för att de vill börja tidigt och då bara vill höra solskenshistorier. Men jag kanske är fördomsfull.

    Vi har aldrig erbjudit Toadie sötsaker. Känns onödigt innan han ens "kan" äta. Det mesta hamnar ju på golvet nu, väldigt lite i magen. Men när han blir bättre på att äta kommer han få smaka, om vi äter. Ja, inte om vi skulle äta ofta alltså men jag tror att det är bra att han får känna att han också får om han vill. Sedan ska det ju inte gå till överdrift. Synd att dina svärföräldrar inte respekterar era gränser. :( Min svärmor tjatar en del, men hon gör tack och lov inget. Jag undrar vad fan det är som driver dem. Det verkar ju ändå vara ett relativt vanligt fenomen, tyvärr.
    Apa-mamma var ett bra ord. : ) Ska jag kalla mig nu.
    Det är så svårt det där med hur man tycker och tänker med barn och "uppfostran" Får konstant höra att jag skämmer bort och daltar med barnen för att jag inte låter dom "ligga och lufta lungorna" som det så fint kallas.
    Svärmor kommer med det ena "goda" rådet efter det andra. Ler och nickar och liksom mest tänker jo visst gör du som du gör så gör jag som jag gör(dina barn blev ju "bra" menar jag) lite under bältet där men så det känns.

    Sötsaker har jag inte alls erbjudit Anna. Frukt och bär och sånt äter hon. Men känner att denna gången ska jag vänta så länge det går. Visar hon intresse och vill smaka visst ska hon få det.
    Men inget jag tänker erbjuda.

    Försöker dra ner på snasket i ren allmänhet här hemma för sonens skull.Äter inte vi så äter ju inte han.
Svar på tråden Baby led weaning