Inlägg från: scharlotta |Visa alla inlägg
  • scharlotta

    Baby led weaning

    Jag har tjuvläst i den här tråden sen den startades, och imorgon blir vår dotter 6 månader! Hon har fått smaka lite saker, typ slicka på ett äpple, fått leka med min sked efter att jag tex ätit soppa.. Så i princip ingenting.. Idag fick hon även "gnaga" på en bit gurka.
    Vi har inte särskilt bråttom egentligen, speciellt inte eftersom hon verkar ha en känslig mage, och vi utreder mjölkproteinallergi nu också. Men eftersom hon ändå har åldern inne så tänkte jag passa på att presentera mig i tråden :)

    Det ska bli kul att se hur det kommer att gå, jag vet redan nu att mata med sked inte är att tänka på, vi får inte ens ge henne d-dropparna med sked, hon ska själv!

  • scharlotta

    Moa har fått lite morot och gurkstavar att smaska på senaste dagarna, hon gillar det verkligen, men blir såå ledsen när hon tappar ner maten på golvet.. det kanske är därför man ska göra i ordning flera bitar Så hon inte blir utan.. Igår blev hon helt hysterisk, och vi måste sätta moroten/gurkan mot hennes mun, eftersom hon blundar när hon skriker, för att hon ska förstå att hon fått tillbaka den.
    Idag blev hon inte riktigt lika ledsen, så hon kanske börjar förstå att allt hon tappar kommer tillbaka

    Men gårdagens lärdom blev alltså, gör i ordning fler bitar! 

  • scharlotta

    LadyWeaver: Jag förstår henne, knäckebröd och frukt är ju jättegott!

    Jag tycker att det är lite svårt att veta hur länge jag ska koka grönsakerna, vill ju inte överkoka så det bara är mos när hon tar tag i dem, men jag tror att jag har kokat morötterna för lite, hon kan suga på dem, men sen går de av i stora bitar.. är det bättre att tillaga i ugnen kanske? 

    En stor bit morot åkte in en bit i munnen på Moa i morse, hon började få kväljningar och det tårades lite i ögonen för henne, sen kom morotsbiten ut med en jäkla fart!

    Hennes pappa blev lite nojig, men han sa samtidigt att han ser att jag inte är det (vilket han tyckte var konstigt), men Moa släktar på mig har vi insett, hon kan sätta sitt eget saliv i halsen och få en hostattack, precis som jag.. Jag kan knappt sitta och prata samtidigt som jag äter, för då sätter jag i halsen
     

  • scharlotta

    Moa fick gröt häromdagen, såg inte ut att vara särskilt uppskattat, hon hurvades så fort hon fick nåt i munnen broccoli däremot verkar vara mums! Och hon bajsar massor med broccoli, så sväljer gör hon då!

  • scharlotta
    IceCloud: Jag ser att våra barn är ungefär lika gamla, det skiljer bara 10 dagar  

    Avokado är svårt, Moa fick det i morse, och hon blev ganska irriterad över att hon inte riktigt kunde hålla i den.. hon fick även en skalad päronklyfta som var jättehal, det var också frustrerande för henne. 
    Så var hon nog lite för hungrig, hon hade inte mycket tålamod alls! 
  • scharlotta
    IceCloud skrev 2012-03-05 11:38:39 följande:
    Ja, avokadon är så hal. Men Vincent gillar avokado när man skrapar ur med sked ibland. Fast han gillar knappt skeden längre utan vill försöka äta själv med händerna.
    Har du gett plockmat från början eller hur du pureér också?
    Vi har precis börjat med plockmat, har inte gett puré före. Moa tycker om att äta på/leka med sin sked vare sig det är mat på eller inte Igår fick hon pressad potatis som jag blandade med smör på sked, det slank ner i magen direkt! (även magen, på strumporna och på golvet också...)
    Hon gillar även att jag håller i t ex päronklyftan, och så håller hon i mina fingrar och äter på päronet, det är ju enklare att hålla i mig än ett halt päron.. Men jag tycker att det känns som att hon lättare kan sätta i halsen då, eftersom hon inte har koll på maten själv, så jag undviker gärna det.  
  • scharlotta

    Moa gillar också äpple, men hon har hittills bara gnagt på "råa" bitar.
    Jag blev så förvånad igår när hon fick en päronklyfta för första gången, hon åt upp hela! det var bara några småbitar kvar på bordet..

  • scharlotta

    Han ser fokuserad ut

    Vi försökte med blomkål i morse, men den smulades bara sönder så det var ingen succé. Då gav jag henne en slice av min omelett, vilken hon tryckte in hela i munnen på en gång, sen satt hon och hulkade med omelett hela munnen,  och handen för så inget kunde komma ut.. ibland är det svårt.

    Vi har insett att hon är lite för trött och hungrig på morgnarna för att uppskatta att äta själv, jag får nog amma lite först.. Men det skulle vara trevligt att äta frukost tillsammans med henne! Men det kommer väl så småningom..
     

  • scharlotta

    Har nån ett bra tips på haklappar/förkläden med ärmar? Jag har läst att ikeas "kladd prickar" är bra, men vi har 25 mil till närmsta ikea, och känner ingen som ska dit närmsta tiden..

    Just nu har vi en tummen-haklapp, men jag tycker att den har en konstig form, och är för liten.. Moa kladdar ganska mycket, och jag vill inte behöva byta kläder efter riktigt varje måltid

  • scharlotta
    Aardy skrev 2012-03-07 21:59:43 följande:
    Vi har också en bra bit till Ikea, men hittade ett väldigt snarlikt förkläde på clas ohlson som fungerade bra i den kladdigaste fasen. Nu när han fattat att maten ska i munnen räcker det bra med en mindre haklapp. Vi köpte en annan först i samma modell som den där med tummen och den var helkass. För kort i ärmarna och supertight runt handlederna, och då har vi ändå ett riktigt spinko. Han var typ tvungen att sitta med armarna rakt ut som en snögubbe och hade svårt att nå maten ordentligt. Skum design.
    Ja, tummenförklädet är verkligen kasst.. och vi har en liten tjockis här hemma,  så hon är inte jättenöjd när vi ska krångla på henne det flera gånger om dagen..

    Det är inte för stort det från clas ohlsons? Jag hittade bara ett påhemsidan, och då stod det från 2-4 år.. 
Svar på tråden Baby led weaning