• aztec

    Baby led weaning

    Hej! Följt denna tråd ett tag nu och äntligen kan jag börja köra igång på riktig med min tjej. Är 6månader nu men kört lite i ungefär enmånad, varannan/var tredje dag för att göra det lite lindrigare för hennes mage samt att hon verkar ha full koll ;)

    Päron är absolut hennes favorit, (min med eftersom hon bajsar på bra med den) men hon kan lätt sluka 2 stavar, säkert mer om jag llägger fram!

    Mjuka saker går lättast då hon inte förstår att hon ska tugga, utan de gnags och slinker ner ändå. men det kommer...

    Frågor jag har! ^^

    Bajs - hur var det när ni började? Är jätte orolig att det ska bli problem då hon hade problem med det när hon var yngre.

    Ersättning - ger ersättning nu och antar att jag måste dra ner på det sen lite allt eftersom så att hon äter maten mer? Eller det kanske kommer självmant?

    Hur ofta ger ni något? Ska man börja med en gång om dagen eller ger ni innan varje måltid / mellan varje måltid? Osv..

    Sen tips på mat (ej frukt och söta saker) som är snälla för magen? Kan man nu börja ge vad som helst bara för att hon är 6mån eller är det vissa saker jag bör vänta på? När kan man börja ge tex kycklingstavar.

    Sen sista, jag och min man äter väldigt mycket protein, lite kolhydrat och lite fetter. Känner att det är svårt att veta vad som är okej att ge henne fast jag hade inte ätit det. Tex bröd, framför allt vittbröd ;) smör ;)

    Ja ni kanske förstår vad jag menar? Tips på någon sida där man kan läsa på?

    Blev låååångt och från mobil, hoppas det fungerar ;)

  • aztec
    Aaglars skrev 2012-11-16 16:35:36 följande:
    aztek

    Det är ingen som helst brådska med vatten så länge du ammar mkt. Men visst går det bra att introducera det nu. Min son som är 6,5 månader älskar vatten i pipmugg . Men han ammar fortf 98% av sitt födointag.



    Ger ersättning men det kanske blir samma svar ändå? ;) min tjej verkar inte alls förtjust i vatten så..

    Märker av att hon äter mycket mer nu än förra veckan bara ;) fått lägga till två måltider till så tänkte perfekt tid att börja så jag kan styra tiderna så det passar oss bäst!
  • aztec

    Aaglars

    Nej, blir bara vatten här :) känns verkligen fel att ge något annat. Såg att din är 6,5 mån, vad brukar du ge på en dag och när? :)

  • aztec
    Aaglars skrev 2012-11-16 20:25:23 följande:
    Fri amning precis när han vill dygnet runt



    Tänkte "riktig" mat? ;) eller kanske inte börjat än?
  • aztec

    Aaglars; vad är det för bröd du ger, vanlig formfranska(?) Ger du det som det är eller rostar du tex? ;)

    Äter aldrig bröd själv så känns konstigt att ge vitt! Bröd :P

  • aztec

    Tänkte uppdatera lite här, hon är nu 6,5mån & vi kör på blw som vanligt, honn verkar förstå vad hon ska göra då allt verkar gå ner.. dock måste jag erkänn att jag drar mig för att servera sånt som jag Vet bara blir kladd över allt, men lika bra jag vänjer mig antar jag ;)

    Favoriter;

    Avokado

    Päron

    Butternut squash (i ugn med olja)

    Broccoli

    Leverpastej

    Omelett

    Fick tips om att rulla de kladdiga sakerna i vetegroddar, mer kladd för mig men nyttigt och hon får ju bättre grepp. ;)

    Undrar också Ang välling, min tjej sover dock jättebra så det är mest för min skull för att se om jag slipper mata en gång där vid 5tiden ;$

  • aztec

    Testat ge minimajs färsk men hon lyckades bara få i sig något korn eller två sen var den inte intressant längre ;) en av få faktiskt...

  • aztec

    Min tjej har inte sovit så här illa som i natt på flera månader, hon vred och sparkade flera timmar inatt, hon somnade till slut men sen när jag bytte blöja på morgonen var hennes bajs löst och heeeelt svart?!?! ;0 är det normalt? Hon har ätit lite leverpastej i några dagar fick även blodpudding igår som hon smaska i sig...

  • aztec
    Aaglars skrev 2012-12-06 08:04:44 följande:
    Min son älskar blodpudding och äter det minst en gång i veckan. Då är bajset alltid svart :)

    Men att din dotter var stökig i natt tror jag inte har med det att göra. 



    Okej skönt att höra ;) kan jag ge det flera ggr och sen inte behöva oroa mig.. får jag fråga hur du tillagar den? Tyckte min blev så mosig & var ganska svår för henne att hålla.
Svar på tråden Baby led weaning