• dripdrop

    Baby led weaning

    Hej, undrar om det finns några som kör med BLW här?

    Dottern blir 6 månader snart och jag hade då tänkt börja med smakportioner. Än så länge har hon bara ammats. Är nyfiken på BLW-metoden och vill gärna köra på det (trots att jag är säker på att omigivningen kommer tjata och stressa om att hon inte äter tillräckligt osv...suck!). Tänker att det allra bästa ju ändå måste vara att få utvecklas i sin naturliga takt, utan trugande och matande... i alla fall så länge hon växer och mår bra! Skrattande

    Vet att man kan ge typ grönsaker osv i bitar, men hur stora bitar? De måste ju vara greppvänliga, men ändå är jag rädd att hon ska sätta i halsen. Hur gör ni?
    Tips på bra grejer att börja med?

  • Svar på tråden Baby led weaning
  • Nemi76

    Puh! Nu har jag läst igenom hela tråden och blev förvånad över att hitta inlägg från mig här. Hade totalt glömt att jag skrivit här redan!

    Dottern är nu snart 7 månader och vi kör vidare med BLW. Favoriten just nu är minimajs men det är lite väl gott så hon trycker in majskolvarna i munnen och sätter i halsen :-/ Men än så länge är jag ganska cool när hon sätter i halsen, hon brukar klara upp det där själv.

    Än så länge har vi testat:
    Broccoli (men det börjar hon tröttna på, jag ångkokade färsk broccoli men det var ingen hit. Kokade kanske för länge, hur länge ångkokar ni småbuketter?)
    Kycklingklubba
    Minimajs
    Pommes frites (hon har fått någon enstaka att smaka på när vi ätit men det tokgillar hon)
    Morotsstavar (kokta)
    Bitar av rostat bröd med leverpastej/smör/hummus på 
    och säkert något mer som jag glömt av

    Har beställt receptboken från Rapley och hoppas få lite tips. Bananpannkakan ska jag absolut testa. Tänkte testa grötfingrar och skivad polenta också. Har än så länge inte fått tummen ur att köpa jordnötssmör men det tänkte jag testa snart.

    Kunde vid ett blöjbyte konstatera att hon får i sig lite bröd vid frukosten iaf, det låg fröer från fullkornsbrödet i blöjan                

  • Cannelle

    Jag var inte heller så orolig om det här med att sätta i halsen innan vår « gurk-incident », nu ser jag verkligen fram emot att vår bebis ska lära sig att tugga och hantera maten lite bättre så jag slipper sitta med andan i halsgropen varje gång hon ska äta.

    Gud, jag vet inte hur länge jag kokar broccolin, ganska länge så jag är säker på att den är riktig mjuk (ja, så har jag säkert kokat bort alla vitaminer, suck, suck…), jag brukar i alla fall köpa broccoli med ganska långa skaft som vår bebis lätt kan hålla i. (tenderstem broccoli kallas det här)

    Re minimajs, köper du färsk majs eller vad får hon för typ av majs? Har inte testat det än.

    Jag har också köpt den där recept-boken, måste säga att jag tyckte den var sådär…inte alls lika bra som boken om BLW. (många recept kändes lite väl enkla, typ « en bra frukost är att skiva lite frukt till er bebis… »)

  • semlor

    Jamen då ska nog inte jag köpa receptboken faktiskt. Annars var jag lite nyfiken, men din kommentar avgjorde.. :)

    Ang kokning av grönsaker. Jag provade att ångkoka för första gången idag! Yey! Efter att ha ärvt en sån där ångkoksinsats till vanlig kastrull av min mormor. Palsternacka fick det bli. Detta ska ju vara nyttigare om jag förstått det rätt. Och gott blev det ju med. Och lätt var det. Jag kollade med provsticka, tog inte tid.

    Är jordnötssmör bra att äta?

  • Nemi76
    semlor skrev 2012-11-05 21:45:17 följande:
    Är jordnötssmör bra att äta?

    Bra och bra men det är nog inte dåligt heller Hon verkade gilla jordnötsbågar (hon fick en pyttepyttebit och blev toksugen) så jag tänkte testa och se om hon gillar det
  • Cannelle

    Nu har jag hittat kokosolja, fanns i min vanliga mataffär men precis som nagon annan skrev, saldes i en burk med lock pa sa hade den inte statt bland olivoljorna sa hade jag trott att det var nagot man skulle smörja pa huden.

    Kokosolja är alltsa ett bra fett om jag har förstatt det rätt? Förutom bananpannkakorna, finns det nagra andra användningsomraden? 

    Och, hur förvarar ni den? Kylskap eller i rumstemperatur?  

    Nemi76, far jag fraga dig, du skriver att du ger fullkornsbröd till din bebis, jag trodde man skulle undvika fullkornsbröd till bebisar (för mycket fibrer), men jag kanske har fattat fel? 

  • Nemi76

    Cannelle: Hon får inte i sig speciellt mycket bröd så jag tror inte att det är någon fara. Hon har inte visat några tendenser på att bli dålig i magen eller så iaf.

    Angående jornötssmöret så provade vi igår men får nog avvakta lite. Idag var hon lite prickig runt munnen och bakom örat.  

  • Aaglars

    Min lille kille blir 6 mån idag och hade premiär igår med ugnspannkaka. Mjuka bra bitar att kunna äta själv. Populärt

    I morse fick han en djupfryst brödskiva att suga/tugga på. Tyckte han var både spännande och gott. 
     

Svar på tråden Baby led weaning