Inlägg från: Oligopol |Visa alla inlägg
  • Oligopol

    Ska jag försörja henne???

    Du som tjänar mycket ska givetvis bidra mer till den gemensamma ekonomin, men hon ska inte kunna räkna med att du försörjer henne totalt och inte har pengar över till att spara. En sak du kan göra är att be henne varje månad bidra med en viss summa (mindre än hälften givetvis, då du har ett välbetalt jobb) som du vill få över från din lön och då sätta in den summan på ett eget privat sparkonto så att du så småningom bygger upp en egen förmögenhet. 

    Dock så har hon ju bidragit till erat gemensamma boende, husitr mycket var det?

    En väldigt knepig situatiion det där. Jag förstår dig på ett sätt, jag skulle reagera starkt om min flickvän/framtida fru satt på en privat mille och inte ville bidra med denna.

    Men nu skriver du att hon bidragit lite , vilket gör att jag tycker att du inte har helt rätt längre, även om det inte innebär att jag anser att hon har rätt heller.

  • Oligopol

    Nu har jag en lösning!

    Pengarna var ju tydligen öronmärkta "boende och studier". Låt henne betala hela bolånekostnaderna då, och om hon börjar studera måste hon ju ta ut pengar motsvarande minst studielånet varje månad och lägga i potten.  

    I övrigt lever ni på dina pengar, och du ska givetvis om du vill kunna lägga undan en del sparpengar till dig själv. 

  • Oligopol
    Anonym skrev 2011-05-28 00:19:30 följande:
    Tycker fortfarande att ts ska ge sina föräldrar en stor del av sin lön varje månad. Sen ha precis som frun 8000 kvar själv. Pengarma föräldrarna får kan de ju välja att ge ts i enskild gåva....
    Det låter faktiskt vettigt.
  • Oligopol
    Anonym skrev 2011-05-28 01:11:36 följande:
    för att de arbetar lika mycket! Det är ju inte tjejens fel att hon tjänar mindre. Det är ju deras gemensamma val som lett till att hon offrat sig för familjen så att hon kommer tjäna mindre om de skiljer sig i framtiden men hoppas iaf kunna lita på att de får samma villkor i förhållandet.

    Jag undrar vad du tycker gemensam ekonomi är? för jag fattar verkligen inte.
    Vad jag förstått så är TS helt med på att försörja henne under hennes mammaledighet, men att sen när hon inte är det längre utan ska börja söka jobb ska börja betala mer för sig. Om det inte är så får någon gärna rätta mig. 
  • Oligopol
    Anonym (suck) skrev 2011-05-28 10:00:48 följande:
    Fy vad hemskt taskigt av dig. Hur kan du älska henne på riktigt? Allt verkar bara handla om pengar för dig.
    Hade jag varit hon så hade jag inte viljat dela med mig av mina pengar till dig, då det hade kännt som att så fort du fått tag på hälften så hade du stuckit...
    Grejen är ju att hon kräver försörjning ( under mammaledigheten är TS fullt med på att ge henne det) , men att efter det, när hon blir arbetslös vill forstätta leva på TS pengar, men inte ta en dialog om vad hennes pengar ska gå till. 

    Trots allt så har TS ingen skyldighet att försörja någon som har en mille på kontot. 
     
  • Oligopol
    Anonym (inga cash) skrev 2011-05-28 10:13:12 följande:

    Har bara läst trådstarten.


    Rent spontant så tycker jag väl att du borde känna att det är skönt att hon har dom pengarna, så hon kan skapa något bra för henne och ert barn vid separation. Det kan jag känna är ett litet orosmoln i min relation. Jag har inte hunnit jobba ihop ett bra sparkapital och eftersom jag och min sambo inte är gifta skulle hans arv gå till vår son (och som jag förstått det skulle jag inte kunna röra pengarna?). Så om han skulle dö nu skulle min lön inte räcka speciellt långt. Om jag däremot skulle dö skulle mina pengar kunna gå till vår son som sparpengar, som skulle räcka till framtida möbler eller liknande. För jag vet att min sambo skulle ha råd att betala bostad och mat till de två OCH ha pengar över till roliga saker, som badhus, en cykel, lekland osv.


    Om du och din fru skiljer er borde du vilja att hon ska ha kunna göra roliga saker med ert barn också? Istället för att vrida och vända på varje öre. Jag vet att man kan ha kul i en lekpark och andra gratisgrejer. Men det skulle kännas jättejobbigt som mamma, om allt det roliga bara skedde med pappan. Att man aldrig hade råd. Att ni har gemensam ekonomiär ett beslut ni tagit tillsammans, Du får "skylla dig själv" helt enkelt. Att du är missunnsam är väldigt konstigt... Att ens tänker i skiljsmässobanor är väldigt oroande och jag kan tänka mig att hon håller tag i pengarna extra hårt då du propsar på att du ska ha rätt till hennes pengar om ni kommer att skilja er. Du säger ju själv i trådstarten att du egentligen inte behöver hennes pengar. Mellan raderna alltså.


    Är det verkligen normalt att spara en mille i privat regi som "separationsförsäkring" ? Skulle tycka att det vore hemskt om man har fru och barn och frugan sitter på en miljon att kunna roa sig för efter separatiion, som om det på något sätt  bara vore en tidsfråga innan det skedde. 

    Kan hon inte använda pengarna till just det som de skulle vara till, att skaffa sig en utbildning, så slipper hon hamna i det gigantiska underläget i inkomst som hon nu verkar ha gentemot mannen? En utbildning är bästa försäkringen inför framtiden, och något som känns mycket bättre än att ha en privat rikedom som man som sagt sitter inne och bara väntar på separationen. 
  • Oligopol
    Anonym (inga cash) skrev 2011-05-28 10:30:49 följande:
    Fast å andra sidan så tycker jag fortfarande att hon gör rätt i att hålla fast sina enda besparingar så hon kan ha dem kvar efter ev separation. För mannen verkar ha ställt in sig på skiljsmässa. Så hon har råd med boende och liknande. Jag skulle gjort det. Min sambo skulle inte kräva de pengarna av mig. Det kan faktiskt dröja några år innan man kommit på vad man vill utbilda sig inom och om han stressar henne står hon snart där utan utbildning eller pengar.
    Fast att han har ställt in sig på det har ju till stor del att göra med just det, att hon höll på pengarna från första början. 

     
  • Oligopol
    Anonym (suck) skrev 2011-05-28 10:35:41 följande:
    Okej. Vem har sagt att hon ska leva på honom efter mammaledigheten?
    Vad jag har förstått så kan inte TS vara pappaledig? Annars hade det kanske varit lite omvända rollen (om nu hon hittat eller haft ett jobb).
    Men att hon kanske aldrig kommer tjäna mer än honom så är det ju oftast att en tjänar mer än den andre.
    Hon kommer vara arbetslös, och har man då en mille är det väl ändå vettigt att man tar lite från dessa pengar tills man har ett jobb. Eller så utbildar hon sig, som jag tidigare skrev, då utbildning är en bra försäkring.

    Jag tror inte att TS går på millimeterrättvisa när båda jobbar, men går man arbetslös utan utbildning så skaffar antingen jobb, vilket kan vara svårt utan utbildning, eller så utbildar man sig.  
    Och utbildar hon sig så ska hon ju använda sina sparpengar, då dom är "öronmärkta" för just det. Och arbetar hon istället så hoppas jag innerligen inte TS tycker att de ska dela upp pengarna båda tjänar, bara för att hon tjänar mindre, det vore bara idiotiskt. Men jag har inte sett nåt som tyder på att han vill dela upp det om hon har ett arbete. 
  • Oligopol
    Anonym (suck) skrev 2011-05-28 10:59:57 följande:
    Vad jag förstod det som så ville han antingen ta del av hennes sparkonto, eller skulle de dela på ekonomin igen?
    Är det fel på att vilja ha helt gemensam ekonomi? Genom att inte ha det visar hon att hon vill ha pengarna för sig själv som just en försäkring mot ev skiljsmässa, och att i en relation ha den inställningen är självklart inte bra. 
  • Oligopol
    sirisdotter skrev 2011-05-28 11:19:11 följande:
    Är du en spågumma -  eller hur vet du att Ts  hustru kommer att bli arbetslös efter föräldraledigheten?
    Jag spår inte, jag läser vad TS skrivit. 

    Hur han kommit fram till det är en annan fråga, men jag utgår från att det han skriver stämmer, för ska man börja spekulera om annat som inte skrivs så krånglar man till det i onödan.  
Svar på tråden Ska jag försörja henne???