Inlägg från: SVejsan |Visa alla inlägg
  • SVejsan

    ÖL-nörderier

    Hemmavid så är det Ale /Stout/Porter varianter som främst dricks för njutning...
    Favoriten just nu är Rodenbach Grand Cru.  En belgisk Ale där man blandat öl som lagrats med nybryggt öl och så får den mogna på fat...   Syrligt och lite vinlikt - ganska unik smak.
    Prisvärt eller prisvärt, jag accepterar att det är ett högre pris - dels för att systembolaget faktiskt tar in en hel del udda öl. Skulle inte alls vara så trevligt utbud i småstäderna om inte bolaget finns (då skulle det vara ljust budgetblask på ICA) 

    I Bastun blir det Hell , Ett ljusare färsköl från Jämtlands bryggerier.

    Annars så har jag uppskattat Slottskällans experiment, det mesta har smakat bra av det de tagit fram. Oppigård och Nils Oscar har också en bra bunt som är riktigt bra - finns några varianter där som inte fallit mig på läpp dock. 

    De belgiska minibryggerierna har en del riktigt goda specialare som ibland är alkoholstarka men då mer vinösa än spritiga.  Favoriten på plats är Duchesse de Bourgogne, ett öl som får ligga en tid på Bourgogne vinfat. Men det finns inte så mycket roliga importerade till Sverige till bolaget, man kan hitta en del på Belgobaren i Sthlm http://www.belgobaren.se/olpabelgobaren.html (tidigare fanns det ett bra utbud på Cafe Duval också men där har jag inte varit på ett tag så jag vet inte om det fortfarande är så...)

     Tycker även om ofiltrerade Veteöl om vädret är det rätta I rätt omgivning (varmt) som törstsläckare går  standardpilsner ner med. 

  • SVejsan

    Svaret på frågan vad jag dricker på krogen är:
    Kanske 2-3  Kvalitetsale/stout, sedan så kan man ta Eriksberg eller någon annan lager ...  

  • SVejsan
    mliten skrev 2012-07-26 21:23:31 följande:
    Emmpe: jo, den fick vi också men jag är förvirrad, är denna tråden till för att diskutera öl eller bryggning?

    På det tycker jag vi skall Svara JA på, bättre att man kör "allt" i denna (Det är ju intressant ju!).

    Vad skulle då en Belgisk Red Ale (Rodenbach Grand Cru) hamna under för "Produkttyp"?  Mörk stark belgisk ale eller  Fransk och belgisk specialöl eller kanske 10F Övrig syrlig öl

    http://olhunden.se/recension/rodenbach-grand-cru/

    Skulle väl hamna under 10F Övrig syrlig Öl...
Svar på tråden ÖL-nörderier