ÖL-nörderier
Hemmavid så är det Ale /Stout/Porter varianter som främst dricks för njutning...
Favoriten just nu är Rodenbach Grand Cru. En belgisk Ale där man blandat öl som lagrats med nybryggt öl och så får den mogna på fat... Syrligt och lite vinlikt - ganska unik smak.
Prisvärt eller prisvärt, jag accepterar att det är ett högre pris - dels för att systembolaget faktiskt tar in en hel del udda öl. Skulle inte alls vara så trevligt utbud i småstäderna om inte bolaget finns (då skulle det vara ljust budgetblask på ICA)
I Bastun blir det Hell , Ett ljusare färsköl från Jämtlands bryggerier.
Annars så har jag uppskattat Slottskällans experiment, det mesta har smakat bra av det de tagit fram. Oppigård och Nils Oscar har också en bra bunt som är riktigt bra - finns några varianter där som inte fallit mig på läpp dock.
De belgiska minibryggerierna har en del riktigt goda specialare som ibland är alkoholstarka men då mer vinösa än spritiga. Favoriten på plats är Duchesse de Bourgogne, ett öl som får ligga en tid på Bourgogne vinfat. Men det finns inte så mycket roliga importerade till Sverige till bolaget, man kan hitta en del på Belgobaren i Sthlm http://www.belgobaren.se/olpabelgobaren.html (tidigare fanns det ett bra utbud på Cafe Duval också men där har jag inte varit på ett tag så jag vet inte om det fortfarande är så...)
Tycker även om ofiltrerade Veteöl om vädret är det rätta I rätt omgivning (varmt) som törstsläckare går standardpilsner ner med.