Inlägg från: Försök inte |Visa alla inlägg
  • Försök inte

    Vilken är den mest typiskt svenska maträtten?

    Falukorv med stuvade makaroner (äkta mjölkstuvning).


    Pannkaka med lingon (ev glass eller grädde)


    Kalops med kokt potatis och rödbetor


    Kokt torsk med potatis och vit sås med tärnade kokta ägg i.

  • Försök inte
    Croft skrev 2011-05-30 17:03:54 följande:
    Stekt strömming med färskpotatis och skirat smör.

    Raggmunk med knaperstekt rimmat fläsk.

    Smörgåsbord med prinskorv, köttbullar, Janssons, lax osv.

    Hasselbackspotatis med en god köttbit typ entrecôte och persiljesmör.
    Smörgåsbord är bäst :))
  • Försök inte
    Jäjd skrev 2011-05-30 18:06:04 följande:
    Ingen som gillar raggmunkar?

    Det är nog ett av mina mest "svenska" barndomsminnen.

    Det konstigaste är att jag har aldrig blivit serverad hemma när jag var liten. Raggmunk, palt eller pölsa. Jag bor i Stockholm. Mina båda föräldrar är födda här men deras föräldrar kom från Skåne, småland och södermanland.


    Antar att det har en viss matkultur.

  • Försök inte
    mylife skrev 2011-05-30 21:46:19 följande:

    Det konstigaste är att jag har aldrig blivit serverad hemma när jag var liten. Raggmunk, palt eller pölsa. Jag bor i Stockholm. Mina båda föräldrar är födda här men deras föräldrar kom från Skåne, småland och södermanland.


    Antar att det har en viss matkultur.


    Gud vad konstig meningen blev haha. Dags att gå och sova snart.
  • Försök inte
    Jäjd skrev 2011-05-30 21:51:34 följande:
    Jaha? Men hua... smält smör och lingon? Är du säker? Drömmer

    Någon som känner igen "korvplättar" förresten? Jag har blivit itvingad det i de värmländska skogarna. Ganska vidrigt.
    Aldrig hör talas om, hehe
  • Försök inte
    Croft skrev 2011-05-30 22:04:27 följande:
    Jag är smålänning på mors sida och vi fick raggmunk ibland när jag var liten. Jag har också lagat det några gånger men det är rätt mycket jobb med dessa, skala potatis, sedan riva den, sedan steka och man får inte ut så många per stekpanna så det blir rätt mycket stekande till en stor familj, vi var 9 i huset när jag växte upp! Så ska man steka fläsk också. Ingen smalmat precis Glad.
    Kanske var för mkt jobb med raggmunken som du säger. Blev nog så med mycket mat nu i moderna tider att man gör det som går snabbast och lättast:)
  • Försök inte

    Kanske redan någon som skrivit det här men jag tänker att om man ska tänka på en maträtt som är typiskt svensk, så borde det gälla hela landet. De som skriver t ex palt. Jag menar jag har aldrig ätit det i hela mitt liv och jag är ursvensk.


    Är inte pannkaka en rätt som ALLA i hela landet har ätit och det känns detssutom som svenskt, eller det kanske det inte är.

Svar på tråden Vilken är den mest typiskt svenska maträtten?