Vilken är den mest typiskt svenska maträtten?
Falukorv med stuvade makaroner (äkta mjölkstuvning).
Pannkaka med lingon (ev glass eller grädde)
Kalops med kokt potatis och rödbetor
Kokt torsk med potatis och vit sås med tärnade kokta ägg i.
Falukorv med stuvade makaroner (äkta mjölkstuvning).
Pannkaka med lingon (ev glass eller grädde)
Kalops med kokt potatis och rödbetor
Kokt torsk med potatis och vit sås med tärnade kokta ägg i.
Det konstigaste är att jag har aldrig blivit serverad hemma när jag var liten. Raggmunk, palt eller pölsa. Jag bor i Stockholm. Mina båda föräldrar är födda här men deras föräldrar kom från Skåne, småland och södermanland.
Antar att det har en viss matkultur.
Det konstigaste är att jag har aldrig blivit serverad hemma när jag var liten. Raggmunk, palt eller pölsa. Jag bor i Stockholm. Mina båda föräldrar är födda här men deras föräldrar kom från Skåne, småland och södermanland.
Antar att det har en viss matkultur.
Kanske redan någon som skrivit det här men jag tänker att om man ska tänka på en maträtt som är typiskt svensk, så borde det gälla hela landet. De som skriver t ex palt. Jag menar jag har aldrig ätit det i hela mitt liv och jag är ursvensk.
Är inte pannkaka en rätt som ALLA i hela landet har ätit och det känns detssutom som svenskt, eller det kanske det inte är.