Inlägg från: ThessieO1 |Visa alla inlägg
  • ThessieO1

    Mina föräldrar vill adoptera mitt barn -har de rätt till det ?

    Jag är 16år gammal och ska få barn snart ,om ca 3v. Pappan vill itne veta av barnet och min mamma vill hjälpa mig så mycket som möjligt . Vi har pratat och så och vi vill att de hon & min pappa som ska vara vårnadshavare . Jag ska fortsätta gå i skolan och leva livet och de ska behandla mitt barn som sitt eget fast ungen kommer få veta att det jag som är den riktiga mamma. Bebisen kommer ha det hur bra som helst och det vet jag ,jag vill det men finns det någon möjlighet ? om ja ,hur ? 

  • Svar på tråden Mina föräldrar vill adoptera mitt barn -har de rätt till det ?
  • ThessieO1
    ruby84 skrev 2011-06-03 11:48:41 följande:
    16 år men om 10 år då vill du inte vara mamma då??? Kanske bäst att dom bara hjälper dig... Typ ni får bo där tillagat studerat klart osv!
    nej vill att de ska vara vårdnadshavare (: 
  • ThessieO1
    vampyria2 skrev 2011-06-03 12:05:59 följande:
    Jag tror att det kan vara en bra lösning har även väldigt svårt att tro att om du nu skulle vilja ha dit barn senare i livet att dina föräldrar skulle neka dig det om det skulle funka för er alla.
    Och ja om pappan till barnet går med på det så är det inge problem för dina föräldrar att adopera barnet det kallas anhöriadoption och är inte allt för ovanligt. De gör en utredning på soc där de bedömmer om dina föräldrar annses vara lämpliga föräldrar sen så brukar det inte vara några problem. Oftast är det att föredra en anhörigadoption just för att det är det bästa för barnet att få stanna inom släkten.
    jag har hört att det kostar jätte mycket pengar att adoptera ett barn ,kommer de va  tvungna att betala också eller de kanske inte behöver det eftersom vi är släkt? 
Svar på tråden Mina föräldrar vill adoptera mitt barn -har de rätt till det ?