Inlägg från: Amazina |Visa alla inlägg
  • Amazina

    Träningsnördar - här samlas vi!

    Thomas 66 skrev 2011-07-07 22:31:55 följande:
    Har ett värdsligt problem , hur förvarar man paprika så att den inte dör direkt
    Paprika?? I kylen! Gärna i en halvöppen plastpåse...
  • Amazina

    Halloj! Jag har inte varit inne så mycket på FL de senaste två veckorna. Har varit lite på semester hos släkten i Sverige och haft fullt upp nu när vi kom hem igen. Nu jobbar maken två veckor och sedan bär det av igen. Knappt lönt att packa upp väskorna!
    Under semesterveckan tränade jag bara en gång. Målet var egentligen två så det får bli skärpning inför nästa semesterresa. Då kommer målet absolut bli ett ordentligt pass varannan dag. Det var bara för mycket att göra hela tiden under veckan. Två födelsedagskalas och ett dopkalas. Lyckligtvis tänkte jag lite på vad jag stoppade i mig så det blev inte det enorma kaloriöverskottet som det annars riskerade att bli. Ett "problem" är att jag har en träningsintresserad svärmor på 60+. Var gång jag tänker bege mig ut vill hon FÖLJA MED! Ok om man ska träna ett pass eller promenera, men att springa med svärmor ger inte särskilt mycket!! Visst, det är kanske socialt och trevligt, men knappast effektiv träning...

    Jag har börjat ta tag i löpningen. Jag är egentligen inte särskilt bra på att springa. Jag kan träna spinning i 90 minuter och fräsa på rejält, men när jag ska springa i 30 har jag liksom ingen lust! Mina löparmuskler är nog inte på samma nivå som konditionen och då är det bara oskönt... Men nu ska det bli fart på tösen!! Jag tänkte att jag skulle planera mina löppass istället för att bara gå ut och springa på måfå. Nu sätter jag helt sonika på mig tajtsen och sedan spriger jag tills jag tröttnar, åt det håll jag känner för. Istället ska jag försöka köra * Kort tempo, *Intervall, *Långpass med typ 3 dagars mellanrum och däremellan klämma in den vanliga träningen i form av spinning, step, areobics mm. Igår tog jag ett intervallpass. Jag värmde upp med två km jogg och sedan 1min-intervaller med räserfräser/snigel-tempo. Jag flåsade på rejält och det var jätteskönt att få springa loss!

    Ikväll blir det 90 minuters spinning. Bästa och mest givande passet på hela veckan!! Man ser ut som om man stället sig i duschen med kläderna på efteråt. Totalt genomsvettig!!

    Jag siktar förresten på Malmö Halvmaraton augusti 2012. Hehe... Man har då lite tid på sig att träna... Någon som ska med???

  • Amazina
    Fattig student skrev 2011-07-19 14:54:31 följande:
    Låter som ett bra upplägg Amazonas. =)

    Själv blir jag genomsvettig av gympasset som du beskrev efter ett spinningpass.

    Jag hade gärna hängt på ang Malmö halvmaraton, men jag bor fööör långt borta. Annars är det ju en riktigt bra kontkret mål.
    Haha, jag bor inte heller i Sverige... Tänkte checka in hos kompisar. Känns på något sätt bara tryggt att starta löparkarriären på känd mark.
  • Amazina
    Scratchy skrev 2011-07-19 17:31:21 följande:
    Bor Amazonas i Amazonas? Hur är öppettiderna i mataffärerna där?
    Haha, nä... Amazonas bor i Schweiz... Och här har de askassa öppettider! Men vädret är rätt mycket bättre än i Sverige och livet är najs så jag är glad ändå! Saknar dock lingongrova, hallonlakritsskallar och creme fraiche med smaker. Det finns inte här...
  • Amazina
    MrsTM skrev 2011-07-20 12:10:06 följande:
    För att inte tala om maghjul, en bättre magträning finns inte. Börja från stående, rulla fram tills näsan är rakt ovanför hjulet och kroppen är rak. Stå kvar i plankan i 20 sekunder, dra tillbaka. Upprepa tio gånger! Sen värker magmusklerna i fyra dagar efteråt, men det är det banne mig värt, ha ha!

    Bra tråd detta!
    Välkommen!!
    Hur menar du nu?? Börja på stående fötter och händerna på apparaten?? Sen "falla" framåt och göra plankan på raka armar?? Eller? Obestämd
  • Amazina
    Annika i Gbg skrev 2011-07-20 19:56:18 följande:
    Kräks Hemma från ett yoga-pass med en instruktör som nog är asylsökande direkt ifrån helvetet! Jag har tränat mycket yoga genom åren och har aldrig tidigare haft en instruktör som gått direkt på svåra och djupa positioner. Det brukar vara: "Nu gör vi så här... och du som vill utmana lite mer gör så här... och du som är riktigt avancerad kan prova det här." Idag var det mer: "Gör så här... bli nu inte ledsen om du inte kan, det kommer så småningom." Vilket ledde till att flera övningar blev halvdana och att jag emellanåt gav upp och bara ställde mig i hundens position och väntade in. Trist! På lördag är det samma instruktör. Vet inte om jag ska avboka eller om jag ska prata med henne innan passet och be henne vara lite mjukare. Obestämd 

    Cyklade hem från träningen och fick mat av sonen när jag kom hem! Hjärta Så nu, efter en dusch och en god middag, mår jag bättre i själen! Är sugen på ett glas rosé med is. Kanske går och hämtar ett. Om jag kommer upp ur fåtöljen. Drömmer
    Annika- Jag har aldrig någonsin testat yoga och vet inte så mycket om det... Hur funkar det? Hur ser ett pass ut från uppvärmning till slut? Jag funderar på att testa det men vet inte om det är det jag söker... Jag tränar ganska mycket för tillfället, både kondition och styrka, och upplever att jag ibland är rätt stel (troligen pga för lite stretching), framför allt i ryggen. Jag har två små busungar hemma och bär dem även rätt mycket. Tyvärr alltid på höger arm/höft, vilket gör att rygg, axlar och armar är starkare på ena sidan än andra Och det kan göra att jag blir lite sned och får ont i ryggen efteråt. Blir man rörlig/vig/smidig av yoga eller är det mer statiska styrkeövningar? Någon som har annat att tipsa om?
    (Som du märker vet jag inte så mycket om just yoga, hoppas du kan hjälpa mig)
  • Amazina
    godisgrisen skrev 2011-07-20 22:00:22 följande:
    ätit en hel påse dadlar och en nästan en halv med katrinplommon......mår inge vidare just nu,Kräks hoppas verkligen det löser sig (bokstavligt talat...)

    Det är ju sååå gott med torkad frukt!! som godis Och läser man på sockerhalten så är det godis....men några fibrer och vitaminer iblandat i...

    Skål på er också Skål
    Köp laxoberaldroppar (starkare) eller lactulos (svagare) på apoteket och kombinera i värsta fall med microlax/clysma. Det finns även tabletter man kan ta på kvällen, så sätter det igång på morgonen, minns dock ej vad de heter... Då slipper du fruktfrossandet och kalorierna

    (Nej- jag har själv inga massiva förstoppningsproblem för tillfället, utan är spec.sjuksköterska, därav min expertkunskap ang "stopp i avloppet"   )
  • Amazina

    Favete linguis- Är det Jennifer Nicole Lee du har på din avatar? Den magen vill jag ha!

  • Amazina

    Igår blev det ett step n´tone pass. Det var skoj som lite omväxling! Skönt med styrka! Ikväll blir det spinning igen! Jag har nu (efter Annikas tips och lite sunt förnuft) insett att jag måste ställa om min träning... Jag kör för tillfället ganska enformigt med löpning och spinning och ibland lite styrka och that´s it... I fortsättningen ska jag köra:


    2 spinningpass/vecka 1-2 löppass/vecka 1 body pump/vecka 1 steppass el liknande/vecka 2 smidighetspass i veckan. Tänk REJÄL stretch/yoga el liknande. Vissa grejer kan man ju köra på samma dag. Det är alltid skönt med en vilodag i veckan, även om det är på träningen jag anser mig få mest avkoppling om jag ska vara helt ärlig!

    Idag har jag bakat! Jag kan verkligen tipsa om matmuffins! Jättebra picknickmat/mellanmål eller att ha i frysen till hungriga barn. Jag har gjort matmuffins på majsgryn(polenta)/vetemjöl och antingen soltorkade tomater/fetaost eller bacon/lök/getost/tomat som fyllning. De sistnämnda blev godast! Man kan ju även göra med pizzasmak eller ost/skinka... Det finns massor med recept på nätet. Förutom matmuffins blev det även kockostoppar men de är det hänglås på för min del. Maken blev dock skitglad!
  • Amazina
    Jennnyn skrev 2011-07-21 14:19:15 följande:
    Abcoaster är kanon! Tycker jag absolut att du ska testa om du får möjlighet Vi har ett helt rum anpassat för endast mage och rygg, så där finns en massa roliga maskiner att variera sig med om man inte bara vill göra funktionella övningar.

    För er som inte vet hur en abcoaster ser ut slänger jag upp en bild
    He??? Aldrig sett förr!!
Svar på tråden Träningsnördar - här samlas vi!