Inlägg från: Amazina |Visa alla inlägg
  • Amazina

    Träningsnördar - här samlas vi!

    Aah, äntligen en tråd för likasinnade! Är inne i en fas av träningsfanatism för tillfället... Är iväg 5 ggr i veckan, och ändå har jag sug efter mer. Det blir mest spinning, zumba och aerodance... Men bara att få gå i en rejäl trappa är skönt! Loggar på funbeat och är så stolt över mina staplar för tillfället! Hade en stillasittande graviditet så det är såå himla skönt att komma igång igen!!

  • Amazina
    Tonx skrev 2011-06-18 21:26:01 följande:
    Jag kan haka på.
    Har tränat hela livet och kan inte se mig själv som en stillasittande kuf!
    I dagsläget varvar jag pw+jogging med styrketräning, både hemma och på gym när jag har tid.
    Fick upp ögonen för kettlebells för några månader sen och är helt såld på dem! Svingar/lyfter 8-12-16 kg och siktar in mig på 20 kg.

    Tränar för att må bra och se bra ut. Dessvärre är jag lite missnöjd med formen i dagsläget, både den fysiska och den estetiska. >< 
    Har läst lite om kettlebells men aldrig testat... Ser ut att slita på lederna?? Gör det det?? Kör du det hemma eller på gym?
  • Amazina

    Det ska jag också testa!! Var hittar du ditt träningsprogram, för jag antar att du gör många olika övningar!? Hur ska man börja om man inte testat innan?

  • Amazina

    Jag borde äta bättre än vad jag gör...Skäms
    Jag äter visserligen inte särskilt mycket godis, efterrätter eller allmänt snarr (förutom när jag är bortbjuden) men jag har en tendens att laga halvonyttig mat och äta för stora portioner. OM jag hade ätit rätt hade jag rasat i vikt med tanke på hur mycket jag tränar. Nu får jag nöja mig med långsamt.
    Jag tittade på gamla foton innan idag... Fotona var 6 år gamla från när jag var riktigt riktigt vältränad. På den tiden jobbade jag heltid och på fritiden tränade jag. Det var typ det jag hann med... Nu, två graviditeter senare har jag gått upp "några" kilon och varken konditionen eller styrkan är som den var förr, men VET NI VAD!!??? Jag ska bli precis lika snygg och vältränad igen! Jag har t o m sparat alla mina gamla fina kläder.

    Jag kan tipsa om Funbeat!! Det är en sida där man loggar sin träning, sedan får man snygga cirkelsiagram och staplar med information om vad man har tränat. man kan även rita in vilka rundor man sprungit, diskutera i forum och kommentera sina kompisars pass! Funbeat ger mig en stor del av min motivation!

    Idag har jag varit en kortis på gymmet, för min man ska snart jobba och jag måste passa barnen. Det blev stepmaskin, wave, plankan och armhävningar. Kanske kan köra lite mer här hemma sen. Har gymmatta och hantlar och med det klarar man sig långt!!
    Ha det fint!!

  • Amazina
    Jennnyn skrev 2011-06-19 13:12:31 följande:

    Hej! Jag hänger gärna på här! Tränar på gym 3-4 ggr i veckan samt rider en gång i veckan. Däremellan blir det lite promenader och dessutom jobbar jag inom vården, vilket betyder att man går en jäkla massa steg varje dag


    Med andra ord blir det en del motion.


    Härligt!
    Kul att du hittat hit!!
  • Amazina

    Satte äldsta dottern (2,3 år) i badkaret innan. Sedan tog jag fram matta och hantlar och körde styrka på häcken tills det sved! Och lite axlar och rygg. Härligt med positiv smärta!!

  • Amazina

    Tonx- där fanns en del info. Bra skrivet! Synd att jag med två småbarn (varav en hyfsat nyfödd) sover på tok för lite.. Typ 4 timmar/dygn :-/... Annars hade man kanske kunnat ge ännu mer...

  • Amazina
    Fattig student skrev 2011-06-19 19:57:47 följande:
    Du kan dessvärre inte göra så mycket då du inte får träna än. Kör på promenader och hälsosam kost. Det räcker.
    Åh, jo... Jag har tränat ordentligt i flera veckor! Situps gör jag inte... Och jag springer/hoppar inte... Men allt annat. Okejat av läkare och jag mår bra av det! Har tränat i hela mitt liv och jag känner min kropp väl, känner mig inte överbelastad varken i bäckenbotten eller övrigt.
    Men de första veckorna tog jag det lugnt!
  • Amazina
    Tonx skrev 2011-06-19 21:48:22 följande:
    Gör du plankor? Annars kan jag rekommendera det, det är en bra magövning, även för nyförlösta. Den hjälper dessutom till att dra ihop delade magmuskler.

     
    Oh, yes! Plankan är härlig. Kör vanlig och på sidan. Men när jag kör sidan är jag inte lika stark. Har sett en kille på gymmet som är helt makalös. Han står oändligt länge och lyfter en arm och ett ben i taget. Såg förresten en video på nätet där en svensk kille/gubbe slog världsrekord på 25 minuter. Jag själv har ett tag dit, dock...
  • Amazina
    Amazina skrev 2011-06-19 21:51:41 följande:
    Oh, yes! Plankan är härlig. Kör vanlig och på sidan. Men när jag kör sidan är jag inte lika stark. Har sett en kille på gymmet som är helt makalös. Han står oändligt länge och lyfter en arm och ett ben i taget. Såg förresten en video på nätet där en svensk kille/gubbe slog världsrekord på 25 minuter. Jag själv har ett tag dit, dock...
    Han är det:
    trimicke.blogg.se/2011/march/varldsrekord-i-plankan.html
    Och här är filmen:
    outsideonline.se/2011/04/08/plankan-i-25-minuter-nytt-varldsrekord/

    Jag skulle tro att han har rätt platt mage...
Svar på tråden Träningsnördar - här samlas vi!