• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Vi har 120000kr sparat vilket motsvarar 6 månaders totala utgifter för oss. Det känns tryggt med ett buffertsparande ifall något händer, a-kassan och FK är ju inte direkt kända för att betala ut pengarna snabbt.

  • Anonym

    Vi har ca 1.9 miljoner "sparat". Ca hälften kommer från en bostadsaffär och resten är sparpengar. Nu lever vi dock på en lön och jag är föräldraledig utan att ta ut någon fp så nu kan vi bara spara 7000 i månaden. Det är lite för oss, när vi båda jobbade brukade vi lägga undan 35000 på sparkontot.

    Vi är dock inte representativa för resten av sveriges befolkning och vi kommer att använda större delen av våra pengar att köpa ett större boende när vi säljer det vi bor i nu.

  • Anonym

    inte en krona...har fullt upp att få det att gå runt Men, det kanske kommer en dag då jag pluggat klart och vi inte lever på en lön då vi kommer kunna spara. 

  • Anonym

    Jag och min sambo har precis börjat spara pengar till ett gemensamt sparkonto jag är 21 och han 23 och vi har snart två barn så än så länge är det inga mängder vi har sparat ihop men det blir mer för varje månad:) sen har vi ett anat konto där vi har börjat spara för att kunna köpa ett hus i framtiden.

  • Anonym

    Vi har ett obelånat hus värt 3-3½ milj. Utöver det har vi 300 000 i fonder och på konton.

    Vi tjänar 47 000 tillsammans före skatt, och har två barn. Så länge man är två vuxna som jobbar, och inte har någrasärskilda omständigheter, har jag svårt att förstå hur man _inte_ kan spara ihop ett kapital. (om man vill prioritera det)

  • Anonym

    Vi sparar varje månad ca 20000 eftersom vi bor billigt i friköpt och har inte några barn än. Vi klarar oss mycket bra och har till och med pengar över!


    Totalt har vi ca 1,800000 sparat dvs ca 3 års budget om något skulle hända.

    Sen så pendlar våra utgifter mycket månad per månad. Speciellt nu under vintern!

    Vi är tacksamma!


     

  • Anonym
    Anonym skrev 2011-06-21 17:13:30 följande:
    Hejsan!

    Läste en artikel i Aftonbladet härom dagen och blev mörkrädd. De skrev att de flesta i Sverige har sparat TRE löner på sitt sparkonto - inför svåra tider. Herre gud!! TRE löner! Är det ens möjligt? tänker jag som småbarnsmamma. Jag har EN lön sparad och tycker jag är myyycket duktig. Hur sparar ni? Vi bor ändå i hus och måååste ju spara ifall något händer. Intressant att se om den där artikeln verkligen stämmer, tänkte jag. Hoppas många vågar svara! Man kan vara anonym så jag hoppas fler väljer att svara då. ;)
     

    Jag har just nu strax under 250 000 kronor på mitt sparkonto, ca 60 000 på mitt lönekonto (ska föra över 30 000 till mitt sparkonto dock) plus 400 000 kronor av mina egna pengar investerat i min bostadsrätt (som jag ju får tillbaka när jag säljer den, plus ev vinst).

    Jag är ensamstående småbarnsmamma som gjort en del bra fastighetsaffärer och sparat vinsten, investerat den i nästa boende, sparat vinsten osv. Detta är min buffert och den gör mig väldigt trygg. Om något händer så klarar jag mig, om inget händer så kan pengarna stå där tills jag hittar ett annat boende som kräver mer pengar eller till pensionen. 
  • Anonym
    worker skrev 2011-09-03 19:07:49 följande:
    Det är ju jättebra men boendet kan tappa i värde också, man vet aldrig.

    Absolut, men jag har köpt min bostadsrätt billigt och bostadsrätter i denna kommunen och i synnerhet i föreningar som "min" går snabbt åt. Min lägenhet är dessutom helrenoverad och väldigt snygg och ligger otroligt bra. Känner mig inte speciellt orolig.
  • Anonym

    Vi har 100 000 i fonder och aktier. Ett hus som är belånat till 40% och ett betalt sommarstället som är värderat till 500 000.
    Vi har ut ca 52 000 i månaden och utgifter för 32 000. Om någon av oss blir arbetslös - skulle vi kunna dra ner på utgifterna till 25 000 ganska snabbt och då klara oss på en lön.  Jag har ett nödkontoa på 20 000 (som inte min man vet om).

  • Anonym

    Just nu har vi runt 1,3 miljoner på våra sparkonton. Vi sysslar inte alls med fonder och aktier och sånt utan det är hårt banksparande. Just nu ligger vi väl på 15-20000 kr sparande i månaden tror jag.

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?