• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Nej, vi har knappt en månadslön (netto) sparat om jag räknar bådas löner.

  • Anonym

    Vi har ca 20 tusen sparat på gemensamt konto, är 21 och 23 år gamla. Inga barn, jag jobbar dock bara 50% plus pluggar utan studielån så då kan man inte spara lika mycket men vi lägger iallafall undan minst 2000 kr var varje månad. Sen har sambon ett eget konto med ca 70 tusen, själv har jag haft sparade pengar men det har gått till bil, skoter osv. Men så fort man kan börja jobba 100% så kan man även spara en massa mer.

    Vi har ca 10-13 tusen i utgifter varje månad tillsammans. Sen så hade vi säkert kunna spara ytterligare lite mer än vi gör men men.. Ung och vill kunna leva också !

  • Anonym

    Har drygt 500 tkr undanstoppat samt villa  belånat med cirka en tredjedel av värdet.

    Det är viktigt för mig att känna mig ekonomiskt trygg, tillräckligt mycket annat att oroa mig för  

  • Anonym

    Några stackars tusenlappar. Försöker spara men det går fan inte. Vi bor i ett hus som är helt belånat. 1,3 milj. sen får vi ut tillsammans ca 31.000 och det äts upp varje månad. Så jäkla trist att behöva vara orolig för att det ska hända nåt, så vi måste sälja hus och allt hals över huvud. Låter som sanslösa siffror ni har på banken :(

  • Anonym

    Vi har drygt 300 000 på våra konton (en del i aktier och fonder). Har lån på runt 2,5 milj på ett hus värt närmare 3 miljoner. Vi har även flera bilar som vi inte har lån på.

  • Anonym

    ni som kan sparar så mycket vad jobbar ni med ?

    jag och min man jobbar heltid bor i villa har 2 barn har 2 bilar har 3000 denna månad kvar att leva på till nästa lön  min man får ut 19ooo efter skatt och jag får 17000 efter skatt .

  • Anonym
    Anonym (jag) skrev 2011-09-05 00:16:19 följande:
    Vet inte om jag sparar så mycket direkt men min budget ser ut så här:

    Inkomst efter skatt: 16500:-
    Boende inkl allt: 5000:-
    Spar: 5000:- (mindre de månader som det är extra mycket räkningar, tandläkare osv)
    Mat och hygien: max 3000
    Nöjen och kläder: 3500

    Sambon betalar också på maten och boendet förstås. Ovanstående är min egen budget.

    Hur tar du dig till jobb osv? Ingen bil? Bensin, busskort osv? Inga försäkringar? Ingen telefon, ingen tv-licens?
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-09-04 21:48:37 följande:
    ni som kan sparar så mycket vad jobbar ni med ?

    jag och min man jobbar heltid bor i villa har 2 barn har 2 bilar har 3000 denna månad kvar att leva på till nästa lön  min man får ut 19ooo efter skatt och jag får 17000 efter skatt .
    Vi har ungefär samma inkomster som er, villa, två barn och två bilar.

    Anledningen till att vi har det så bra ställt är väl mest att vi är ekonomiska. Vi känner inga behov av märkeskläder, dyr elektronik, restaurangbesök, smycken, massa heminredning, osv. Därför känns det inte heller som en uppoffring att avstå. Så vi har inte så stor utgifter på "övrigt", och låga matkostnader.

    Vi köpte hus billigt, och kunde amortera fort. Då behöver vi inte betala så mycket ränta, vilket gör att vi kan amortera mer, och när vi betalt det billiga huset kunde vi spara pengar för att köpa ett finare, kontant, och då har vi så låga driftskostnader varje månad att vi har 10 000:- över varje månad, minst. (Samma 10 000:- andra lägger på sina lån...)
  • Anonym

    100 000 har jag sparat till mig själv.  Sen har barnen sina sparkonton där barnbidragen går in odelade. Jag är ensamstående och deltidsarbetande, men trivs med att leva snålt.

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?