Inlägg från: qatteriin |Visa alla inlägg
  • qatteriin

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hejsan! Jag hoppar in här hos er till slut, har inte vågat mig på nån marsgrupp förut fast jag är i v. 16+3. Detta är min fjärde graviditet men tidigare har jag aldrig fått komma såhär långt, så jag är lite extra nojig kanske... Jag lever med man och katt i västra Göteborg, och längtar ihjäl mig efter att få ett litet barn oxå, särskilt som de flesta av våra vänner redan har barn sen några år... Vi har RUL 17 oktober och jag ser mycket fram emot det, även om jag är nervös, för nu är det 4 veckor sen vi såg knodden senast och innan dess kollade vi ungefär varannan vecka, så jag trodde aldrig jag skulle stå ut med att vänta såhär länge!

  • qatteriin

    Tack för välkomningarna! Angelique: Jag bor i Tynnered. Älskar att bo så nära havet, även om området inte har världens bästa rykte! :-P

  • qatteriin

    Det enda man ska stoppa i sig när det gäller smärtstillande när man är gravid är paracetamol, om man inte har ordination från läkare förstås. Treo innehåller acetylsalicylsyra som är blodförtunnande, och man får i sig en hel del genom slemhinnorna i munnen även om man bara gurglar med det, så jag skulle definitivt undvika det! Ändå medicinerar jag med acetylsalicylsyra själv pga upprepade missfall, men jag tar 75 mg per dag och i en Treo är det 500 mg... Jag förstår att det gör förfärligt ont, men alvedon och liknande är egentligen det enda säkra.

  • qatteriin

    (Menar förresten inte att låta som nån besserwisser, men jag har nog läst på lite för mycket när det gäller graviditet och mediciner, pga mina missfall...)

  • qatteriin

    Vi har börjat kika lite på vagnar, men vi har så liten bil (en stackars tioårig renault clio) så bi måste anpassa oss efter det... :-S Jag skulle gärna vilja ha en emmaljunga, för de är så himla stadiga, men många av dem är så stora... Så vi får åka till affärerna och kika, sen blir det nog att leta på Blocket ifall den vi vill ha finns begagnad. Men vi väntar tills efter RUL med att börja kika på riktigt, har bara en vecka kvar nu så jag ska nog kunna hålla mig.

  • qatteriin

    Jag har gått upp typ 1,5 kg, hade gärna stått still ett tag till dock eftersom jag har rätt mycket extra att släpa runt på redan... :-P Vi får väl se var det slutar, men jag försöker äta som vanligt och träna lite extra, så mycket jag orkar. :-P Rackarns, det är verkligen disco i min mage på kvällarna. Helt sjukt!

  • qatteriin

    Jag går in i v.19 idag och längtar ihjäl mig till RUL på måndag... Men jag har börjat bli supernojig för att den ska gå och dö där inne innan dess så jag lyssnar med min doppler typ varannan dag. Jag trodde ju aldrig jag skulle få komma såhär långt så ju längre tiden går desto mer övertygad blir jag om att NU måste det gå åt skogen... Det är så frustrerande! Dessutom är jag förkyld - igen - efter att ha varit frisk i hela två veckor. Jag är så trött på det här nedsatta immunförsvaret!

  • qatteriin

    Angående att kolla upp könet: Jag var väldigt ambivalent tidigare, men när min bästa vän och dåvarande "kombo" kollade upp könet på bebisen hon väntade så kände jag att jag, som ändå var relativt utomstående, fick en helt annan anknytning till lillan när vi visste att det var Lily som var där inne. Därför vill jag veta, och som Quinny skriver så är det allt det andra, inte gentalierna, som är överraskningen när mini kommer ut. Jag vill inte att mitt första fokus när jag får se mit barn är tvilket kö n det har, vilket det skulle bli om vi inte vet könet .

  • qatteriin

    Quinny: Vi har gjort fyra ul redan i den här graviditeten, det första på gynakuten i v. 6+3 pga smärta och blödningar, sen typ med två veckors mellanrum på vår mvc. Det senaste var KUB:et för nästan sex vecor sen. Alla har sett jättebra ut och bebisen har varit i rätt storlek för sin ålder varje gång, vilket har varit en lättnad. Men det är så längesen sist! :-P Vi har en bra mvc och enhetschefen (som gjorde våra två första ul där) sa till oss att bara höra av oss om vi blir oroliga och vill kolla lite extra. Jag kommer säkert ta henne på orden framöver! B-)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)