Inlägg från: qatteriin |Visa alla inlägg
  • qatteriin

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Lokesmami: Åh vad skönt att allt såg bra ut!!! Jag tror inte det är alla knoddar som slår kullerbyttor, nu har jag inte gjort RUL än men vår knodd var rätt beskedlig på KUB:et... Det beror nog på om de är nyvakna eller sover, och sånt.

  • qatteriin

    Wielkip: Sådär ser "ögonfärgsarvet" ut för vår bebis oxå, och svaret är att det kan bli precis hur som helst. Brunt är dominant, men det är inte riktigt så enkelt att man har bruna/blå/gröna/grå anlag, utan färgen bestäms av mängden pigment. Brunögda har mer pigment i sin iris än blåögda. Jag såg ett program på tv om det men jag kan inte riktigt förklara det så bra, tyvärr...

  • qatteriin

    Jag älskar att sova på mage, men har inte kunnat göra det sen jag blev gravid, till att börja med pga smärtan i tuttarna. :-P Nu är de bara i vägen, och magen oxå sen nån månad, så jag kör på "framstupa sidoläge", tack och lov för att det funkar än så länge! Jag är 30 förresten, och maken 33. Två år sen rätt exakt som vi började försöka få barn, så vi hade ju hoppats på att vi skulle haft en liten redan, men jag tror mars blir en bra månad för oss.

  • qatteriin

    Hehe och jag som trodde att jag var julgalen, men här ligger jag i lä märker jag... Slänger upp allt julpynt, inklusive gran, på första advent. Men baka och göra julgodis kan jag leva med att göra tidigare! Har ett smarrigt norskt julgodis som jag längtar efter att göra nu, peppermyntekuler, mmm...

  • qatteriin

    Sunshined: vi har oxå vårt RUL i morgon, inte förrän kl 15:15 dock, hur ska man stå ut?? Jag längtar ihjäl mig!!

  • qatteriin

    Och Mermaid: Ska leta upp receptet! Men det finns en ingrediens som inte finns i sverige utan säljs på apoteken i norge, tragantpulver. Det gör så att kulorna håller sig mjuka, annars blir det nog som pepparmyntskyssar, men det är ju oxå gott!

  • qatteriin

    Eller så köper man vanlig glögg och kokar upp den, jag brukar alltid glömma min på spisen så att den kokat upp ändå, och det gör mig inget. Saftglöggen blir så väldans söt tycker jag. Annars hade jag funderingar på att göra egen glögg i år faktiskt, hittade som vanligt ett recept i GP. Får se om det blir av, det hade faktiskt varit lite skoj!

  • qatteriin

    ThereseX: Alkoholen försvinner direkt när det kokat upp så det är absolut ingen fara när det gäller det, men man gör ju som man vill. Jag lagar massor med boeuf bourgignon och porterstek och sånt nu, all möjlig mat med sprit i, utan att oroa mig det minsta. Det är alldeles ofarligt, förutom för figuren möjligtvis eftersom det är så hemskt gott!

  • qatteriin

    Konichiwa girl: My bad! Hittade artikeln, det var intressant! Jag kokar nog min glögg lite längre i vinter än annars och fortsätter köpa min gamla vanliga, gillar ändå inte starkvinsglögg. Men det var upplysande!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)